Hur man hjälper en anställd tillbaka till jobbet efter ett graviditetsförlust

Anonim

Graviditetstab är tyvärr vanligare än de flesta inser. En arbetsgivare som har kvinnliga arbetstagare kommer sannolikt att behöva ta itu med situationen vid någon tidpunkt. Och glöm inte att även män kan påverkas av en partners förlust.

Om en av dina anställda lider av missfall eller dödsfall, kommer hon utan tvekan att behöva lite ledig tid. Hennes läkare bestämmer hur mycket tid hon behöver baserat på de personliga omständigheterna i hennes fall. Ofta kan kvinnor som har ett tidigt missfall kunna återvända till jobbet efter några dagar eller en vecka. Senare under graviditeten kan en förlust leda till längre frånvaro.

Försök att vara öppen för sin ledighet; Längden får inte vara under hennes kontroll. Kom ihåg att en fysiskt eller känslomässigt lidande anställd inte kommer att kunna utföra sitt jobb effektivt.

Graviditetstab är en mycket personlig upplevelse. Vissa kvinnor kommer att återhämta sig snabbt och verkar mindre drabbade medan andra kommer att behöva mer tid att bedra. Det finns ingen rätt eller fel sätt att klara av en graviditetsförlust. Din anställd kommer att vara den bästa domaren av hennes förmåga att utföra sitt jobb effektivt. Det är OK att fråga henne vad hon kan och fortsätt att fråga, så länge du försöker hålla dig känslig.

Hantera en anställdes graviditetsförlust

Ett sätt att bedöma hur väl din medarbetare hanterar är att genomföra en returintervju. Det behöver inte vara formellt eller ens i person, men en dedikerad konversation om hennes erfarenheter och sin sinnesstämning när hon återvänder till jobbet kan spara dig både besvär och förvirring. I en situation där en anställd går igenom en personlig tragedi, håller en bra arbetsgivare kommunikationslinjerna öppna. Det här är inte bara det rätta att göra, det kommer att skapa en känsla av lojalitet om anställda behandlas med medkänsla under en personlig kris. Några tips för hantering av denna situation:

  • Bekräfta hennes förlust: En enkel "Jag är ledsen för din förlust" kan gå långt. Om du har ett bra förhållande kan du överväga att fråga om hon vill prata om hennes erfarenhet. Var beredd på att hon säger "nej" och tvinga inte frågan.
  • Löfte konfidentialitet: Du vet redan att du inte kan dela personlig information med andra anställda men det är en bra tid att påminna en kvinna som har misslyckats att allt hon säger är privat och att hon inte är skyldig att dela information med sina medarbetare om hon inte vill.
  • Diskutera ledighet för framtida vård: Vissa kvinnor bedriver ytterligare test efter graviditetstest för att bestämma framtida hälsa och graviditetsrisker.

Om din medarbetares jobb tillåter kan hon kanske återvända till jobbet tidigare med ett utexaminerat returschema. Oavsett om det innebär att arbeta hemifrån eller deltid på kontoret, kan hennes fysiska och mentala energi dra nytta av en långsammare omstart.

Inte alla jobb kommer naturligtvis att tillåta denna strategi, men om din anställd verkar kämpa med sin återkomst, kan hon dra nytta av ett modifierat schema.

Sorg är en vanlig, hälsosam del av den mänskliga erfarenheten. Din medarbetare kommer att ha bra dagar och dåliga, och det kan förväntas. Var säker på att hon har möjlighet att söka professionell hjälp om hon känner att hon behöver det, men respekterar hennes integritet.

Populära Inlägg

Läs Mer