Hur man har framgångsrika sovande med barnbarn

Anonim

Att ha sömn med barnbarn är som att dela en större bit av sina liv. Far-och farföräldrar får kolla in deras sängtidssätt, se om de vaknar grova eller glada och njuta av frukost tillsammans.

1

Hur föräldrar känner till sömn

De flesta föräldrar uppskattar sleepovers eftersom det ger dem en chans att ha en datumnatt och sedan sova nästa dag. Några beklagar dock att sömnövergångar hos morföräldrarnas hus gör sina barn överdrivna och vrida. Vissa hävdar att barnen är overindulged av morföräldrarna och är svåra att behaga när de återvänder hem. En annan fråga är för många sugary godis på morföräldrarnas hus.

De flesta barn har ibland dåliga stämningar och missförhållanden, oavsett om de nyligen har besökt en morförälder. Föräldrar kan felaktigt tillskriva baksmälla från en farförälderbesök ett dåligt humör.

Fortfarande borde morföräldrar sträva efter att bevara sina barnbarns sängtidsrutiner under sleepovers, liksom förväntar sig barnbarn att möta normala förväntningar på beteende. Far-och morföräldrar som motstår förskingra barnbarnen för mycket har den bästa chansen att få upprepa sömnupplevelsen.

Perks of Sleepovers

Spendera natten bort från föräldrar kan främja ett barns självständighet. Det är också informativt för barn att se hur andra hushåll fungerar, på ett sätt som inte är uppenbart under ett kort besök. Om föräldrar eller barnbarn motsätter sig sleepovers, kan morföräldrar föreslå en omvänd sömn, där de går och spenderar natten på barnbarnets hus.

2

Få en god nattsömn

De flesta morföräldrar håller inte medvetet upp sina barnbarn för sent. Vanligtvis vid sänggåendet, är morföräldrarna redo att vända sig också. Ändå har barn som befinner sig på en okänd plats ofta svårt att gå och sova.

Problemet är sammansatt när du har mer än ett barnbarn, särskilt när de är kusiner istället för syskon. Nytten av att tillbringa natten tillsammans kan hålla kusinerna vakna. Därför underhåller några mor-och farföräldrar bara en eller två barnbarn i taget. Andra morföräldrar älskar att ha en stillsam blandning av kusiner och är villiga att lägga extra ansträngning för att hantera gruppen.

Sovarrangemang

Om du har turen att ha ett extra sovrum eller två, kommer du troligen att ha bättre lycka till sänggåendet. Ju närmare du stannar till en normal sömnmiljö, desto mindre problem kommer du sannolikt att ha.

Om du inte har extra sängar för barnbarn, är det bra att lägga ner dem på luftmadrasser, sovsoffor eller annat improviserat sängkläder. På grund av risken för SIDS (Sudden Infant Death Syndrome) behöver barnen en säker sömnläge, med en fast madrass och inget överflödigt material. Småbarn behöver en säng med en skena eller en säng som ligger nära marken.

Hjälp barnbarnen att sova

Dessa strategier kan hjälpa farföräldrar att komma över bedtime bump:

  • Planera aktiv spel tidigare på dagen så att barnbarnen kommer att känna sig trött på natten. Uppmuntra lågmälda aktiviteter strax före sänggåendet, så att de inte blir hyped upp.
  • Ett bedtime mellanmål kan hjälpa barn att känna sig redo för sängen. Undvik söta godis och choklad.
  • Vänta inte för sent för att börja göra dig redo för sängen. Varje steg kommer antagligen att ta lite längre tid än vad du förutser.
  • Försök läsa böcker eller berätta historier som den sista aktiviteten innan sömnen. Böcker om farföräldrar och barnbarn är perfekta för sleepovers.
  • Fyllda leksaker och mjuka filtar kan trösta ett barnbarn som är nervös för att vara hemifrån, även om några barnbarn kommer att behöva sina egna loveys hemifrån.
  • Främja användningen av elektronik i sängen. Om ett barnbarn vant sig att lyssna på musik eller titta på en film som ett sätt att sova, kanske du måste tillåta det.

Hantering av en grupp barnbarn

Om du har flera barnbarn sover över, bor med dem tills de somnar är den bästa metoden. Om du lämnar och måste återvända för att återställa ordning, kan barnbarnen göra det till ett spel. De kan bestämma att det är roligt att få några hi-jinks att gå och låtsas att gå och lägga sig och ta det roliga igen så snart du lämnar rummet.

Titta på något på tv kan fungera som ett sätt att lugna ner en grupp barnbarn. Prova att titta på en kort funktion snarare än en film i full längd, som kan fördröja sänggåendet med nästan två timmar, om barnbarnen blir vakna.

Om de lyckas hålla sig vakna, stäng av elektroniken när funktionen slutar. En fläkt eller annan vit brusmakare kommer att avskräcka från att prata och kan hjälpa lugna barnbarnen att sova.

3

Teman för Sleepovers

Om du vill göra barnbarns sovsal lite mer som en fest, kan du få ett tema.

Ett klassiskt sovande tema är camping ute. Beroende på åldern på dina barnbarn och vädret kan du kasta ditt tält in eller ut. Servera klassisk lägermat som hamburgare eller varmkorv, och var noga med att lagra på ficklampor eller glödstift.

Ett djurtema bör vara en träff med yngre barn. Få dem att föra favoritfyllda djur. Spela djur rummy eller sätta ihop ett djur pussel. Använd en stor bit av slaktpapper för att skapa ett djurmålning. Till frukost gör pannkakor i form av björnar eller kattungar.

Lite äldre barn kommer att tycka om en sång och dansfest. Låna en karaoke maskin eller skapa ett musikvideospel som Dance Dance Revolution eller Let's Dance. Plocka upp några billiga tillbehör som boas och bowlers. Du måste klippa dansmusiken lite före sänggåendet, för att låta barnbarnen slå ner.

Film Nätter

För en rolig filmkväll kan du återskapa en biografupplevelse hemma. Lager upp på klassiskt filmdisplay och servera popcorn i filmstilar. Du kan även skriva ut biljetter. De små kommer att njuta av att "sälja" biljetterna eller koncessionerna.

För en rolig variation som är lite mer arbete, flytta festen till bakgården. Häng ett ark för en skärm och hyr eller lån en projektor.

Du kan också bygga din filmkväll roligt runt den valda filmen. För Moana, till exempel, kan du köpa några gräs kjolar och leis och ha en hula tävling. Servera tropiska frukter och kött på en pinne.

För att hitta Nemo kan du skapa sittplatser genom att fylla en barnpool med kuddar. För snacks serverar du guldfiskar. Efterfilmaktiviteter kan innebära att du spelar Go Fish eller blåser bubblor.

Virtuella besök till andra länder

För en sömn som är kul och pedagogisk, gör det roligt runt ett annat land. Gör middagsmenyn och andra aktiviteter relaterade till det landet. Involvera barnen i matberedning och servering i den utsträckning som deras åldrar gör det praktiskt. För bordet, utför temat med ett enkelt mittstycke eller skriv ut flaggmått.

Italien. Servera lätt pepperoni pizza eller gör ett parti spaghetti. Servera gelato till efterrätt. Klä bordet med en röd kontrollerad duk. Press på mustascher kommer att lägga till roligt. Var noga med att sätta på en liten opera under middagen.

Kina. Servera äggrullar eller soppa och gör en kruka med ris. Låt barnbarn försöka använda ätpinnar. Barnbarnen kan göra papperslanterns dekorationer, eller låta dem pröva ett enkelt origami-projekt.

Mexico. Servera tacos och fingermat. Gör eller köp en pinata, och lyssna på mariachi musik. Denna fest kan vara tidsbestämd för att sammanfalla med Cinco de Mayo eller med Day of The Dead.

4

Lösningar för sömnproblem

Oavsett hur mycket kul du har planerat för dina barnbarn, ibland möter du sömnproblem. Här är förslag på några vanliga problem:

Att göra ditt hus känns som hemma

Ju mer bekant barnbarnen är med ditt hem, desto bekvämare blir de. Det hjälper om de har ett rum, garderob eller hörn tillägnad sina speciella leksaker eller tillhörigheter.

Ritualer hjälper också. Om du alltid gör vissa saker med dina barnbarn, kommer rutinernas förtrogenhet att göra barnbarn känna sig mer hemma.

Det är bra att ha egna regler för att besöka barnbarn men undvika att vara för mycket av en stickler. Till exempel blir vissa barnbarn mycket spända om de måste äta okända livsmedel.

Hantering Homesickness

Ibland flyter barnbarns hemma i barnbarn. Ibland kan han eller hon inte trösta eller distraheras. Att byta ett textmeddelande med en förälder kan hjälpa till. Att sätta hemlängdesbarnet i telefon med en förälder intensifierar normalt situationen istället för att hjälpa. Om du har en grupp barnbarn, försök att få en av dem att arbeta med den motvilliga sovande gästerna.

Medan du inte vill sluta med barnbarn i fullblåst inbromsning eller panikläge, kan de flesta fall av hemledshet hanteras utan att du gör en överflyttning mellan mitten av natten. Ofta är en hemskolbarn som håller fast och stannar natten stolt över prestationen senare.

Andra mindre sjukdomar

Ett barn som utvecklar en mindre sjukdom under en sömn ska isoleras från andra barn, göra sig bekväma och behandlade med receptfria läkemedel om det är lämpligt. De flesta föräldrar vill bli underrättad.

Populära Inlägg

Läs Mer