Hur man har ett hälsosammare nytt skolår

Anonim

Början på ett nytt skolår är en perfekt tid för att fatta beslut. Det är lika mycket en ny start som den 1 januari, särskilt för familjer. Dra nytta av nybörjandes anda och besluta att göra detta läsår till den hälsosamma, men ändå för din familj. Eftersom du förmodligen behöver ställa in (eller återställa) rutiner för läsåret, varför inte förbättra dem med några friska familjemål?

När du fattar dessa resolutioner, sträva efter specifika uppgifter. Istället för att bara säga "vi ska äta hälsosamare", tänk på hur du ska göra det. Och leta efter familjeinköp. Barn är vanligtvis mer motiverade att göra förändringar när de ingår i ett familjeprojekt.

Noll in på bara några resolutioner. Du får bättre chans att lyckas. Tänk på vilket område du vill fokusera på och skapa beslut baserade på det. Skräddarsy dem till din familjs specifika behov och omständigheter. För att komma igång, överväga dessa alternativ och anpassa sedan efter behov.

Vi löser för att få tillräckligt med sömn

Visste du att förskolor som går och lägger sig vid 8 pm är mycket mindre benägna att vara överviktiga när de är tonåringar (jämfört med barn med senare sängtider)? Den lilla barns sömn påverkar fortfarande dem tio år senare. Detta är bara ett av många exempel på sambandet mellan sömn och god hälsa, för barn och vuxna i alla åldrar. Gör det året då du skapar en sömnrutin som fungerar, och du håller fast vid det.

Vi löser för att ta fler steg

Att spåra dina steg med en stegräknare, app eller träningsdragen kan hjälpa dig att undvika sedentärt beteende. Överväg att alla familjemedlemmar följer sina steg i en vecka eller så för att se vad din baslinje är. Om barnen redan får 10 000 eller 12 000 steg om dagen, är de på rätt spår. Om vuxna bara passar i 5000 eller färre steg, behöver de en plan för att hämta takten och fånga barnen. Tanken är att anpassa mål för varje person men jobba tillsammans för att uppnå dessa mål.

Vi löser för att göra ____ en prioritet

För varje familjemedlem väljer du en aktivitet för att prioritera. För ett barn kan det vara ett musikinstrument. För en annan kan det vara en sport. Det betyder inte att barnen inte kan göra mer än en sak (i ​​själva verket är sorten frisk, speciellt i sport). Men när du går in i de oundvikliga konflikterna, får du ett beslut: För det här året är fotboll prioriterad, så vi kommer att hoppa över den fria kastkonkurrensen.

Vi löser för att planera våra måltider

Detta kan vara en utmaning, speciellt för upptagna familjer! Det som kan hjälpa är att välja en daglig måltid att fokusera på, oavsett om det är frukost, skol lunch eller middag. Till frukostar och luncher är framgång allt i dagligvaruhandeln. För kvällsmåltid förbinder sig att planera bara en eller två gånger i veckan först. Lägg sedan till dagar senare. Och sprida detta ansvar runt! Barn 10 och uppåt kan ta hand om en måltid i veckan.

Vi löser för att lätta på ryggsäcken

Ditt barns (fulla) ryggsäck borde inte motsvara mer än 20% av sin kroppsvikt. Så, som du handlar om ryggsäckar och skolmaterial, håll dig i åtanke. Du kan också behöva diskutera detta med ditt barn. Några barn sparar allt i sitt paket och tar fram och tillbaka till skolan varje dag för att undvika att stanna i deras skåp. Dålig idé.

Vi löser oss för att vara aktiva

Kanske betyder det att du försöker något nytt, som en dansklass, eller registrerar dig för en ny sport. Kanske lägger det en specifik utmaning till något du redan gör, som att registrera dig för en 5K om du är en löpare. Kanske vill ditt barn prova på ett elitlag eller sätta in en ny personliga rekord. Att ha mål kan motivera alla att göra plats för fysisk aktivitet i sina upptagna scheman.

Vi löser för att ha kul

Planera för skojs skull, aktiv familjidag så att du inte går vilse i skolarbetet-hushållsredskapet!

Populära Inlägg

Läs Mer