Hur man hanterar skolan när ditt barn har hjärnskakning

Anonim

Om du bara fått ett telefonsamtal från ditt barns skola eller idrottsutövare och säger att ditt barn kan ha huvudskada eller hjärnskakning, försöker du förmodligen snabbt ta reda på vad dina nästa steg är. Medicinsk forskning de senaste åren har visat att när barn och tonåringar som lider av hjärnskakning inte får adekvat behandling och återhämtningstid kan det finnas långsiktiga konsekvenser.

Hjärnskakning behandling idag innebär mental och fysisk vila och en långsam och försiktig återvändo för att ge bästa hjärnskakning återhämtning. Här är de steg du behöver ta för att vara säker på att ditt barn kommer att kunna få rätt behandling och vila för att återhämta sig från deras hjärnskakning

Få ditt barn sett av en medicinsk professionell

Först måste du veta om ditt barn har hjärnskakning och om det finns andra skador som de har fått. Om ditt barn befinner sig i hjärnskakning, måste du dela doktorns diagnos med skolan (se nedan, Arbeta med skolan för att samordna skolförväntningarna under återhämtning.)

Se till att du förstår hjärnskakelsessymtom

Medan hjärnskakning delar en viss uppsättning symtom kan varje hjärnskakning ha olika symtom baserat på exakt vilka delar av hjärnan som har skadats. I ett fall kan ett barn eller tonåring vara känslig för ljus medan ett annat fall kan vara ljudkänslighet - eller till och med både ljus och ljudkänslighet. Att veta vilka symptom ditt barn har kommer att hjälpa dig att övervaka ditt barns återhämtning.

Skaffa en skriftlig kopia av vad läkaren rekommenderar

Ditt barns läkare kommer att skapa en vila och återhämtningsplan för ditt barn baserat på deras unika symptom. Mest sannolikt kommer ditt barn att få veta att undvika någon aktivitet som kräver någon form av tanke i några dagar, följt av att långsamt lägga tillbaka fysisk och mental aktivitet.

Dagens unga barn och tonåringar tycker att "göra ingenting" är väldigt svårt eftersom de måste undvika elektroniska medier. Hjärnskakningar är hjärnskador, och hjärnan måste vila för att återhämta sig.

Förvänta dig inte en rättvis återhämtning

Den utvecklande, växande hjärnan hos barn och tonåringar är så upptagen redan, hjärnan måste arbeta mycket hårt under återhämtning av hjärnskakning. Återhämtningen kräver en betydande tid av mental och fysisk vila.

Ofta är det enda sättet att veta hur mycket ditt barn kan hantera när de upplever en återkomst eller ökning av hjärnskaktsymptom, vilket gör det mycket enkelt för ditt barn att skjuta lite för långt. När de upplever en återgång eller en ökning av symtom, måste de vanligtvis skära tillbaka på aktivitetsnivå. Var redo för ditt barn att ha en tvåstegs framåt, enstegs back zig-zag återhämtning.

Meddela ditt barns skola omedelbart

Skolor över hela landet har lagt in hjärnskakningspolitik och protokoll på plats i sina skolor. När skolan är medveten om att ditt barn har hjärnskakning kan de börja ursäkta eller minska uppdrag och arbeta med läkarens rekommendationer för att säkerställa att ditt barn kan återhämta sig.

Utan en officiell diagnos från en sjukvårdspersonal kanske ditt barn kanske inte kan minska sin arbetsbelastning tillräckligt för att möjliggöra en återhämtning. Detta kan förlänga återhämtningen eller riskera att ditt barn hamnar i arbetet.

Arbeta med skolan för att samordna skolförväntningarna

Ditt barns skola kommer att ha en hjärnskakningspolitik på plats. Ta reda på exakt hur skolan och lärarna hanterar återhämtningsperioden för hjärnskakning och se till att du låter skolan veta när symtomen ökar. Det bästa sättet att förespråka ditt barn är att se till att du håller kommunikationslinjerna öppna.

Följ protokollet som ges av din läkare

Var noga med att följa läkarens order. Varje hjärnskakning är unik, och din doktors beställning kommer att beskriva de bästa metoderna för hjärnskakningsåterhämtning inte bara för ditt barns ålder, utan också anpassad till svårighetsgrad och symtom. Ditt barn kommer att hitta återhämtningsperioden tråkig. Oavsett, hoppa inte framåt och tryck för hårt under återhämtning, eftersom det leder till bakslag och en jämn längre återhämtningsperiod.

Uppföljning som behövs

Om återhämtningen tar ovanligt lång tid, om ditt barn inte verkar förbättra eller värre, får de en andra hjärnskakning under återhämtningsperioden, var noga med att följa upp med ditt barns läkare. Låt skolan veta om återhämtningsförloppet.

Ett ord från Verywell

Att återhämta sig från hjärnskakning är en lång och utmanande process. Tålamod och kommunikation är nyckeln till en lyckad återgång till skolan. Ditt barns hjärna är tillräckligt viktigt för att ta sig tid att göra det rätt.

Lyckligtvis är dagens utbildare ofta utbildade om hjärnskakning och skola. Genom att kommunicera doktorns resultat till skolan kommer du att kunna komma fram till en plan som gör det möjligt för ditt barn att få bästa möjliga återhämtning.

Populära Inlägg

Läs Mer