Hur man hanterar Out-of-Control Kids

Anonim

Många föräldrar känner att deras barn är ute av kontroll vid en eller annan gång. Men vanligtvis är den känslan ganska flyktig. För vissa föräldrar har dock barnen blivit normen. Deras barn vägrar att lyssna, bryta reglerna och inte bryr sig mindre om konsekvenser.

Om du känner att dina barn är ute av kontroll, vidta åtgärder för att återfå din kraft. Att behålla din myndighet är viktigt för ditt barns välbefinnande - och det är viktigt för din egen känslomässiga hälsa också.

Etablering av regler är nyckeln

Tro det eller inte, barn gillar regler och gränser. Barn känner sig trygga när de litar på att deras föräldrar är bra ledare som kan ställa in och tillämpa regler. När barn inte litar på att deras föräldrar kan upprätthålla ordning, upplever de mycket nöd. Och den nackdelen kan leda till ännu mer beteendeproblem.

Sätt att få dina barn att lyssna

Om du kämpar för att dina barn ska lyssna kan dessa strategier hjälpa till:

 • Fastställa hushållsregler. Minska kaoset genom att skapa en tydlig skriftlig lista över regler. Fokusera på grundläggande regler som "Använd vänliga ord" och "Fråga före låneobjekt." Regler kan lättare genomföras när de skrivits ner och diskuteras som en familj.
 • Skapa struktur till din barns dag. Få familjen på en rutin genom att införa mer struktur i ditt barns dag. Skapa tid för läxor, sysslor, middag, familjeaktiviteter och lek. Försök sedan hålla fast vid schemat så mycket som möjligt på vardagar.
 • Tilldela sysslor. Oavsett om dina barn är 4 eller 14, är det viktigt att tilldela regelbundna ålderspassade sysslor. Få dina barn brukade pitcha så att de kan träna sig som ansvariga medlemmar i familjen.
 • Använd farmorens disciplinregel. Fokusera på vad dina barn kan göra, snarare än vad de inte kan . Så istället för att säga, "Ingen TV tills du har rengjort ditt rum", säger "Du kan titta på TV så snart ditt rum är rent." Ge positiva val som ger ditt barn lite kontroll.
 • Ge effektiva instruktioner. Det sätt du ger riktningar är viktigt. Var fast och direkt och ge bara en instruktion åt gången. Använd en lugn röst och se till att du har ditt barns uppmärksamhet innan du pratar.

Ge konsekvenser för misshandel

Upprätta tydliga följder för att bryta reglerna. Det är viktigt att vara konsekvent med konsekvenserna. När dina barn känner till varje regel, kommer överträdelse att resultera i en omedelbar följd, de kommer mindre sannolikt att misshandla.

Noggrant överväga vilka av dessa konsekvenser som mest sannolikt kommer att vara effektiva för varje barn:

 • Time-out: Time-out fungerar bäst för barn under 8 år. Om ditt barn vägrar att gå till time-out, eller han kommer inte stanna i time-out, tvinga inte honom. Ta i stället bort ett privilegium.
 • Ta bort ett privilegium: Ta bort elektronik, en favoritleksak eller en aktivitet från ditt barn. Se bara till att du inte tar bort dessa privilegier för länge. Ditt barn kan ge upp eller kan agera sämre om du tar bort för många privilegier eller tar bort dem för dagar eller veckor i taget.
 • Återbetalning: Om ditt barns felbeteende påverkar någon annan, kan återbetalning vara i ordning. Berätta för honom att göra en chore för någon han skadat eller låta honom låna sin favoritleksak till offret.
 • Logiska konsekvenser: Ge ditt barn en möjlighet att ta ansvar för sitt beteende. Om hon färgar på väggarna, gör henne tvätta den av. Om hon bryter något, få henne att betala för att fixa det.

Bli inte avskräckt om ditt barns beteende verkar bli lite sämre innan det blir bättre. När du börjar ge konsekvenser, kommer ett barn utan kontroll att trycka tillbaka. När han ser att du är seriös om att följa igenom med konsekvenser kommer hans beteende sannolikt att lugna sig.

Ge dina barn incitament att göra bättre

Om ditt barn inte är motiverat att följa reglerna kan hon behöva lite extra incitament för att hålla henne på rätt spår. Använd positiv förstärkning för att motivera henne att följa reglerna.

Här är några incitament som kan förbättra ditt barns beteende:

 • Erbjud beröm: Fånga ditt barn att vara bra. Säg saker som "Jag uppskattar att du lägger din maträtt i diskbänken" eller "Tack för att du spelade så tyst medan jag var på telefonen." Positiv uppmärksamhet kan gå långt mot motiverande barn för att fortsätta det goda arbetet.
 • Belöna gott beteende: Om du skapar ett klistermärkediagram som riktar sig mot ett specifikt beteende eller om du gör ett beteendeskart som håller reda på flera beteenden under hela veckan kan konkreta belöningar leda till beteendeförändringar. Tänk på att det finns många gratis och billiga belöningar som fungerar som bra motivatorer. En utmärkt idé är att gå till din lokala dollarbutik och ladda upp saker för ditt barn att välja mellan.
 • Upprätta ett system för tokenekonomi: Visa ditt barn som privilegier, som att spela videospel eller gå till parken, måste tjäna. Skapa ett system för tokenekonomi som gör det möjligt för ditt barn att betala i sina tokens för privilegier.

Sök professionell hjälp

Om din disciplinstrategi inte fungerar, sök professionell hjälp. Börja med att prata med ditt barns barnläkare om dina bekymmer. En läkare kan hänvisa till lämpliga servicepersonal i ditt samhälle.

En professionell kan ge dig och dina barn insatser, färdigheter och stöd som hjälper dig att återfå kontrollen över hushållet. Föräldrars tränare och föräldrars stödgrupper kan också vara värdefulla resurser.

Populära Inlägg

Läs Mer