Hur man hanterar barniga barn

Anonim

Du kan perfekt välja din egen skjorta. Du vet vad du vill och vill äta. Du är till och med helt okej med att bestämma vilken tidning du vill läsa. Att bo hos en förskollare kan dock konstateras att det finns en pintstorlek någon i ditt hem som tycker att de vet bättre än dig (och deras vänner, och deras lärare och alla de stöter på).

Under förskoleåren kan du hitta dig själv plötsligt att hantera bossiga barn. Inte ett roligt skede, men ett helt normalt och förväntat förskolebeteende.

Lyckligtvis är det här som du kan komma igenom, utan att ditt hem blir en absolut monarki (eller du eller andra staging coup d'état). Här är hur.

Ha tålamod

En stor anledning till att barn är bossiga är att de bara efterliknar sitt beteende som de ser varje dag. För att inte säga att du regerar ditt hem med en järnnäve barkar ut order vid varje tur, men din förskolebarn vet att du berättar för folk vad man ska göra (speciellt honom och hans syskon) och vill in på åtgärden.

Han lär sig också att uttrycka vad hon vill ha. Medan bossiness och assertiveness inte alltid är fördelaktiga egenskaper kan de vara en tillgång (i små doser) när han blir äldre. Med en liten riktning (och omdirigering) kommer du att kunna kanalisera dessa attribut i ledarskapsförmåga.

Be om en förändring av beteende

Om din förskolebarn börjar berätta för dig eller någon annan att göra saker, påminna henne om att använda sätt.

Förklara att du är mer benägna att göra någonting för honom - spela ett spel, läs en historia, hjälpa henne att byta skor - om hon frågar sig snyggt, istället för att kräva det.

Ge honom lite kraft

Bossiness hos barn stammar ofta från ett barn som bara försöker få kontroll över en situation och sitt liv. Detta är särskilt sant när ett barn mognar och blir mer självständigt. Så skapa situationer där ditt barn kan fatta beslut eller tjäna som en "vuxen".

Till exempel, när det är dags att sitta och äta lunch, erbjuda två val (se till att valet är acceptabelt för dig). Om du gör dig redo att spela ett spel med ditt barn, låt han bestämma vilken som helst. Låt honom "övervaka" ett yngre barn att klä sig på. I dessa fall kan ditt barn faktiskt vara chef, som uppfyller hans behov att vara ansvarig.

Få lärare och vårdgivare involverade

Om du misstänker att barnets chefer har överträffat ditt hem, fråga vuxna som är involverade med ditt barn regelbundet för att hjälpa dig att övervaka situationen och engagera dig vid behov.

Vänd borden

När ditt barn börjar barka ut order på andra, dra henne åt sidan för ett tyst samtal. Fråga henne hur hon skulle känna om hans vän börjar berätta för henne vad han ska göra. Du vill inte komma ut och berätta för ditt barn att hon inte kommer att ha några vänner om hon fortsätter att vara bossig, men du kan förklara att barn kanske vill leka med någon annan om de inte får chansen att göra vad de vill göra.

Om situationen är konkurrenskraftig - barnen spelar exempelvis ett spel - försök omdirigera dem för att göra något annat.

Lär honom Hur man frågar rätt sätt

Modell gott beteende för ditt barn. I stället för att berätta för ditt barn att fylla hundens vattenskål, fråga sig artigt - "Kan du snälla fylla Spot skål med vatten för mig?"

Om det finns en förekomst när ditt barn börjar chefen runt dig, korrigera du honom på plats med språk som du skulle föredra henne att använda. (Gör inte nödvändigtvis det här framför vänner eller syskon, men ditt barn kan vara generad. Du kan antingen dra honom åt sidan till ett privat område eller prata med honom när din publik är borta.

Förklara att han inte alltid kan komma

Att höra människor säger "nej" är en lektion av livet som din förskolebarn är bättre att lära sig nu. Ditt barn kanske vill att hennes bror ska gå ner till glidbanan eller använda däcksvingen istället för sjösågen på lekplatsen, men hennes yngre bror är en person som har rätt till sin åsikt.

Förklara för ditt barn att han säkert kan fråga folk att spela ett visst spel eller få honom en leksak, men de får säga nej.

Beröm honom för att vara artig

När ditt barn beter sig på ett sätt som är lämpligt, ring det till hans uppmärksamhet. Han kommer bli glad du märkte och kommer mer sannolikt att fortsätta att agera och tala så på framtiden.

Populära Inlägg

Läs Mer