Hur man ger en time-out när du är på en allmän plats

Anonim

Trots att många föräldrar fruktar skammen för att disciplinera sitt barn i ett offentligt utrymme, finns det verkligen inget behov av att vara generad. Faktum är att du sannolikt tjänar mer respekt från andra människor när de bevittnar dig, adresserar oegentligheter med konsekvens.

Från en tidig ålder, barnen snabbt räkna ut hur du ska reagera när de misshandlar offentligt. Vissa föräldrar är mer benägna att ge till barn i en butik eller i någon annans hus eftersom de vill att missuppfattningen ska sluta. Detta kan dock göra att uppförandeproblemen blir värre.

Om ditt barn tror att du inte kommer att ge honom en tid medan du är i affären, är han mycket mer benägna att misshandla. Så planera och vara beredd att disciplinera ditt barn med en timeout oavsett var du är och hjälpa ditt barn att lära sig att hans beteende inte är acceptabla.

Diskutera reglerna före tid

Innan du går ut offentligt, diskutera reglerna före tiden. Även om du har varit där förut kan en översyn av reglerna vara en bra påminnelse för ditt barn.

Barn behöver förklaringar om hur reglerna skiljer sig åt i olika offentliga inställningar. Ett barn förstår exempelvis inte att han kan skrika på lekplatsen men behöver viska i biblioteket om du inte säger det till honom. Om du förväntar dig att ditt barn ska stanna bredvid dig, använd gåfötter och en inomhusröst, förklara allt innan du kommer dit.

Leta efter möjliga tidsutrymmen

Försök att stanna ett steg framåt och leta efter potentiella timeout-områden innan du behöver det. Bänken på framsidan av en butik, väntrummet på läkarmottagningen eller ett separat bord på biblioteket kan alla fungera som time out-områden.

Beroende på var du befinner dig kan du också använda ett lugnt område på en hall eller ett litet utrymme på golvet. Övervaka ditt barn hela tiden, men ge inte ditt barn någon uppmärksamhet under time-out.

När allt annat misslyckas kan du använda din bil som ett tidsutrymme. Lämna inte ditt barn i bilen utan uppsyn. Du kan sitta på framsidan medan ditt barn sitter i ryggen. Så länge du aktivt ignorerar under timeout-perioden kan den fungera som ett effektivt tidsutrymme.

Du kan till och med förklara för ditt barn före tidpunkten där timeout-området kommer att vara. Detta kan visa ditt barn att du är seriös om att ge honom en tid i allmänhet, om det behövs.

Erbjud en varning

Det bör finnas vissa beteenden som resulterar i en automatisk time-out, som en handling av fysisk aggression. Andra beteenden kan kräva en varning först.

Till exempel, om ditt barn försöker fånga saker på ett rack eller han kör runt i affären, kan en varning vara i ordning. Använd antingen en om.

då uttalandet eller räknemetoden som beskrivs i 1-2-3 Magic för att varna ditt barn så att han får en time-out om hans beteende fortsätter.

Om hans beteende fortsätter efter din varning, följ igenom med tiden ut. Gör inte oförutsedda hot eller fortsätt varning igen och igen. Annars kommer ditt barn att lära dig att du inte är allvarlig första gången du pratar upp.

Förhindra beteendeproblem när det är möjligt

Ta ett proaktivt tillvägagångssätt för att förebygga beteendeproblem när det är möjligt och du kanske inte behöver placera ditt barn i tid i allmänhet. Planera och identifiera strategier som kan minska sannolikheten för att ditt barn kommer att misshandla.

Om du går någonstans som sannolikt blir tråkig för ditt barn, till exempel en resa till mataffären, ge ditt barn jobb att göra. Prova att ge honom föremål som han försiktigt kan placera i vagnen eller ge honom specifika föremål för att hjälpa dig att upptäcka på hyllorna.

Det kan också vara till hjälp att planera dina utflykter enligt ditt barns schema. Ett välviljade, välmätat barn är mycket mer benägna att uppträda jämfört med ett hungrigt, trött barn.

Populära Inlägg

Läs Mer