Hur bli av med babyhickor

Anonim

Hicka är något som kan hända med någon annan. Som vuxna kan vi se dem som en mindre olägenhet - gnugga lite vatten för att bli av med dem och gå sedan om vår dag. När hicka händer hos spädbarn kan det dock vara en annan upplevelse. Din baby förstår inte vad som händer, det kan hysas av hicka och kan uppleva lite obehag från dem.

Vad orsakar hicka?

Spädbarnshopp är en reflex som börjar mycket tidigt, även innan barnet är född. Den hubbande reflexen är särskilt stark hos nyfödda speciellt; De kan spendera upp till 2, 5 procent av sin tid i det nyfödda skedet. Sedan, som de växer ut ur det nyfödda scenet, tenderar hiksen att minska.

Hiccups har varit ett mystiskt fenomen genom åren. Hicka är tekniskt en reflexiv åtgärd, vilket innebär att vi inte kan stoppa det från att hända eller kontrollera det, precis som nysning eller hosta. Men det är inte ett känt syfte för att hicka.

Vissa tror att hicka är orsakad av esofagusirritation. Till exempel, läkare en gång teoretiserad att hicka kan inträffa efter att en baby har bröstat eller ätit, och mjölken återföds i halsen efter en utfodring. JAMA Pediatrics noterade att läkare på 1920-talet trodde att mjölkrörspartiklarna som kastas tillbaka i matstrupen kan irritera fodret och leda till hicka. Och fortfarande finns andra teorier att hicka var en övningsutvecklingsutveckling från att ha gillor.

Under 2012 föreslog en annan läkare ett mer modernt svar. Han publicerade en studie som teoretiserar att hicka är ett viktigt syfte för spädbarn: att hjälpa dem att bli av med överflödig luft i magen. Teorin har fortfarande inte bevisats, men den presenterar en annan idé för hur det kan vara till nytta för nyfödda att hicka - för att hjälpa till att de kan rensa sina magar av fångad luft.

Vad händer under hicka

Normalt när du andas, drar du luften in i dina lungor och sedan släpper din membran att låta den luften gå ut genom munnen. När du hikar, är membranpasmen och den luft som du försöker suga in "fast" mot dina slutna vokalband, vilket orsakar det distinkta "hic" -ljudet av en hicka. En hicka är faktiskt utlösen av nerven som förbinder hjärnan med membranet och kan ställas av många olika saker, till exempel att äta för mycket eller för fort eller till och med svälja vid fel tidpunkt.

Trots det faktum att hicka är så nära relaterat till andning, har studier visat att andning och hobblande inte är kopplade och de verkar vara två separata mekanismer i kroppen. Det innebär att din kropp inte kommer att orsaka att du börjar hicka om du behöver mer luft.

I en baby som andas normalt på egen hand hindrar en hicka temporärt luftvägarna. En studie av spädbarn i en sjukhusinställning fann att hicka kan ha drastiska effekter på barnets andning. Ett barns andning är redan oregelbundet, så hicka kan leda till korta ögonblick där barnet inte får något syre alls. I genomsnitt höjde spädbarnen i studien 4, 5 minuter. (Tänk på, det är ett medelvärde, så några spädbarn hade hicka i längre än 4 minuter och vissa hade hicka i mycket kortare tid.)

Hur bli av med hicka hos spädbarn

I allmänhet är tillfällig hicka inte farlig för en bebis. De kan förekomma från tid till annan i ditt barn och lösa på egen hand. Härdning av hicka i en bebis kräver ingen åtgärd.

Men om du märker att ditt barn tycks hicka ofta och hicka ger upphov till ditt barns smärta eller följt av kräkningar efter matning, är det bäst att samråda med en läkare. Din baby kan uppleva sura refluxer eller matsmältningsbesvär. Och om din babys hicka verkar störa hans andning på något sätt, eller om din baby blir blå, ring 911 och sök genast läkare.

Om din baby hicka ofta eller verkar obekväma med hennes hicka, kan du prova några av följande lösningar.

  • Övervaka ditt barns hicka. Notera när din barns hicka uppstår. Om de till exempel bara inträffar efter ditt barns matningar eller när du lägger honom i en viss position kan du utlösa hicka och kan justera hur och när du matar ditt barn eller vilken position du placerar honom i.
  • Burpa ditt barn bra. Hicka kan utlösas av överflödiga luftbubblor som blir fastna medan barnet äter. Burning kan hjälpa till att rensa gasbubblorna som kan leda till hicka.
  • Kontrollera din barns flaska. Om hicka är ett stort problem, kan din barns flaska vara den skyldige. Vissa flaskedesigner kommer att fälla mer luft i än andra under utfodringen. Prova olika märken eller typer som kan minska luften som fångats i flaskan.
  • Få din baby kontrollerad av en läkare . I vissa fall kan hicka vara orsakad av GERD eller surt återflöde. Särskilt om din babys hicka är följd av kräkningar är det bäst att få din lilla en kontrollerad av en läkare för att utesluta några underliggande medicinska tillstånd som kan orsaka hicka.

Ett ord från Verywell

Hoppande är en reflex i kroppen som börjar bra innan barnet är ensfött. Det finns många teorier om varför våra kroppar hicka, men ingen har bevisats än.

I allmänhet är hicka mycket vanligt hos spädbarn, särskilt nyfödda, och kommer att minska när din baby blir äldre. Om din baby har hicka som verkar orsaka hennes smärta eller obehag eller har andra symtom med hennes hicka, som kräkningar, är det bäst att kolla med en läkare för att se till att det inte finns något annat som kan orsaka hicka .

Populära Inlägg

Läs Mer