Hur man får hjälp för postpartum smärta

Anonim

Med tanke på hur mycket tid vi spenderar med fokus på smärtlindring för arbete och födsel, skulle du bli förvånad över att postpartum smärta sällan behandlas tillräckligt.

Ömma muskler

Du kanske tycker att hela din kropp är öm, från att arbeta i olika positioner och trycka. Det kan vara en chock. Du antar att vissa delar av din kropp skulle vara öm, som din botten, men varför är dina armar och ben ont? Vi skojade inte när vi sa att arbetet var ett maraton, och även en kort arbetskraft kan orsaka muskelbelastning och styvhet.

Ibland kan dina höfter verkligen vara ömma också. Det här kan vara att få benen placerade i omrörningar i timmar i timmar, eller om ditt supportteam dra dina ben i udda positioner.

Din rygg kan vara ont om du hade en epidural eller om du hade folk som använder mottryck från ryggont i arbetet.

För att bäst hantera dessa typer av smärta kan du prova varma duschar, risstrumpor, massage och andra tekniker för komfort. Stretch och flyttning efter födseln kan också hjälpa till att lindra denna smärta. Din läkare eller barnmorska kan också berätta vilka typer av läkemedel du kan ta både över disken och receptbelagda sorter.

Bottom tenderness

Okej, här är du där du förväntar dig att det ska skada dig. Chansen är att du känner dig lite anbud i området från din vagina till din rektum. Hela området utvidgades för att låta barnet födas och sakta går tillbaka till form. Dessa vävnader kan vara svullna och ispackningar direkt efter födseln kan vara mycket fördelaktiga. Du har större sannolikhet att få smärta här om du hade suturer av vilken typ som helst, även om en vakuumuttag eller tång har använts kan dina vävnader ha skett mer skada.

Ett sitzbad kan också vara till nytta. På sjukhuset eller födelsecentret kommer sjuksköterskorna att visa dig hur man gör detta bad. Ibland kan du även få en bärbar en att använda hemma. Vissa företag säljer till och med försäljning av växtbaserade bad för att främja läkning och komfort.

Du kan också välja att placera avkylda TUCKS®-dynor på din hygienbinda för att lugna vävnaderna.

Läkemedel kan sträcka sig från över diskprodukter till läkemedel som föreskrivs av din läkare, beroende på omfattningen av din smärta. Tveka inte att fråga om någon smärtstillande medicin beställdes för dig.

huvudvärk

Huvudvärk kan sträcka sig från den hormonnivåförändrande typen till en bländande huvudvärk från läckage av ryggradsvätska, kan bara hända när en epidural eller ryggrad användes för smärtlindring och är inte extremt vanlig.

Avkoppling hjälper till att ta hand om den första typen av huvudvärk, liksom vissa mediciner. Ryggmärgs huvudvärk behandlas vanligen genom att du ligger platt på ryggen i några dagar, ibland med koffein och i svåra fall kan de göra en blodplåster.

En blodplåster är där de drar ditt blod och försöker sedan reparera läckageproblemet genom att placera det blodet på den plats där vätskan har kommit från. Denna teknik fungerar väldigt bra för många människor, med tanke på att denna huvudvärk är vanligtvis mycket fruktansvärt smärtsam.

Bröstsmärta

När din mjölk kommer in kan dina bröst känna sig fulla, varma och tinglösa. Det gör inte ont till alla. För de som upplever smärta är omvårdnad ofta den bästa lättnaden för engorgement. Om du inte planerar på omvårdnad, är en snabb bh och ingen bröststimulering den snabbaste vägen genom denna period.

För ammande mamma kan du också prova varma förpackningar, ofta babyblöjor fyllda med heta som du kan stå vatten passar perfekt. Pumpning bör verkligen undvikas om inte barnet helt enkelt vägrar att sjuksköterska. Pumpning stimulerar kroppen att producera mer mjölk vilket bara kommer att göra problemet värre. Genom att låta barnet vara sjuksköterska som han / hon skulle vilja, kommer din kropp snabbt att reglera mängden mjölk du behöver. Din amningskonsult kan hjälpa dig med andra lösningar också.

I slutet...

Postpartum smärta kan ta dig överraskande, men postpartum behöver inte vara smärtsamt. Var vokal om vad du känner och var inte rädd för att be om hjälp. Smärtstillande läkemedel är vanligtvis tillgängliga, men ofta kommer enkla komfortåtgärder faktiskt att gå vidare för att du ska må bättre utan att låta dig känna sig groggy vid en tidpunkt då du förmodligen skulle vara med i ditt nya barns ögon. Njut av dina små!

Populära Inlägg

Läs Mer