Hur man blir gravid snabbt

Anonim

Finns det saker du kan göra för att bli gravid snabbt? Det är säkert möjligt.

Människor har en mängd olika skäl för att vilja bli gravid snabbt. Kanske vill du rymma dina barn ett visst antal år ifrån varandra. Kanske försöker du slå din biologiska klocka. Du kanske vill bli gravid eftersom din partner är i militären, och du skulle vilja bli gravid före utplacering. Eller kanske du är villig att bli förälder.

Sjuxtioåtta procent av par som optimerade sitt barnkönade sex på grund av tre månader. Efter ett år var 92 procent gravid.

Det är dock viktigt att inse att dessa tips inte fungerar för alla. Tyvärr är graviditet inte något som kan planeras exakt. Om du inte kan bli gravid så fort du vill kan du inte skylla dig själv. Tänk på att en av 10 par upplever infertilitet. Den goda nyheten är att det finns hjälp där ute.

Avbryt din födelsekontroll

Självklart, om du vill bli gravid, måste du sluta använda prevensiv kontroll. Det du kanske inte vet är att du kanske behöver tid för att din fertilitet ska återvända. Det beror på vilken typ av preventivmedel du använde.

Med de flesta former av preventivmedel kommer din fertilitet att återvända nästa cykel efter att du slutat använda den. Det kan finnas några humpiga månader medan din cykel reglerar sig själv, men det är också möjligt att bli gravid din första officiella fertilitetsmånad.

Det är dock inte alltid en enkel och snabb process. Om du har ett implantat eller en IUD, måste du schemalägga en läkarmottagning för avlägsnande. Det tar tid. Det kan också ta några månader för dina cykler att reglera efter hormonell lUD-borttagning. (Med endast kopparens ludder bör din fertilitet återvända snabbt.) Om du har varit i födelsekontrollskottet kan det ta flera månader för att fertiliteten ska återvända.

Tala med din läkare så att du har realistiska förväntningar när du kan börja försöka bli gravid.

Ha massor av sex

Att ha sex ofta för hela månaden är bra för barntillverkning. Varannan dag eller varannan dag är en bra summa, enligt forskning och yttrandet från övningskommittén för American Society for Reproductive Medicine.

Du kan sikta på att ha sex varje dag i din cykel, men för de flesta kommer detta att leda till utbrändhet, och det är verkligen inte nödvändigt. Att ha sex minst tre till fyra gånger i veckan ökar dina chanser till framgång eftersom det ökar med sex på dina mest bördiga dagar. Om du bara syftar till ägglossning och du gör ett misstag kan du förlora den månaden.

Om du har sex varje annan dag eller varannan dag, kommer du sannolikt att ha sex minst en gång, om inte två gånger, under din mest bördiga tid.

Frekvent kön förbättrar spermiernas hälsa också. Hälsare simmare betyder att du kommer att bli mer benägna att bli gravid.

Optimera ditt Baby-Making Sex

Du kan bli gravid snabbare om du optimerar ditt koncept sex.

En viktig sak att vara medveten om är att vanliga smörjmedel, som Astroglide och KY Jelly, är skadliga för spermier. Det bästa smörjmedlet för befruktning är din egen livmoderhalsvätska. Men om det här är ett problem för dig, finns det spermiervänliga alternativ, såsom mineralolja, canolaolja eller hydroxietylcellulosabaserade smörjmedel, såsom Pre-Seed och ConceivEase.

Det är diskutabelt om sexuell ställning eller liggande efter kön kommer att hjälpa dig att bli gravid. Utskottets yttrande från American Society for Reproductive Medicine säger att det inte finns någon effekt. Forskningen om IUI-behandling fann emellertid att ligga efter insemination ökar graviditetstalen. Om du försöker bli snabbare kan du i alla fall försöka ligga på ryggen efter sex i några minuter. Å andra sidan, om missionärpositionen är en stor avstängning för dig, kanske skulle mer kreativa positioner hjälpa.

Forskning har funnit att sexuell upphetsning spelar en roll i hur mycket spermier ejaculeras. Kvinnlig orgasm kan också hjälpa till med uppfattningen. Att ha passionerat sex kan hjälpa dig att bli gravid också snabbare. Det sagt, stressa inte om att ha en orgasm. Det är inte nödvändigt!

Använd en Ovulations Predictor Kit eller Ovulation Monitor

Dina mest bördiga dagar är de två dagarna före ägglossningen. Du kan ta reda på vilka dagar dessa är genom flera metoder, inklusive kartläggning av kroppens basaltemperatur, kontroll av bördig livmoderhalsslem, spårning av livmoderhalsförändringar och användning av ett salivfärgsmikroskop.

Problemet med alla dessa metoder är att de har en brant inlärningskurva. För BBT-kartläggning är det ett problem att ta reda på hur du får dina temps rätt på morgonen och tolka ditt diagram. Du kan ha en enklare tid med hjälp av ägglossningspredikationssatser eller ägglossningsövervakare.

Övulationstester fungerar som graviditetstester. Du kissa på en pinne eller en pappersremsa för att få ett resultat. De är lite svårare att tolka än graviditetstest, så läs instruktionerna noggrant.

Övulationsmonitorer tar mycket av inlärningskurvan ur ägglossningstest. Den digitala enheten berättar när du är mest bördig. De är dock dyrare, så du kanske vill kombinera kartläggning med ägglossningsprognos.

Använda Ovulation Test Strips för att upptäcka din mest fertilitet

Optimera din fertilitetshälsa

På kort sikt finns det en hel del saker (många är förmodligen uppenbara) att en kvinna kan göra - och inte göra - för att öka sin chans att bli gravid.

Do

  • Få tillräckligt med sömn. Odd sömn och vakna cykler kan kasta bort menstruationscykeln, vilket osannolikt kommer att leda till infertilitet men kan göra att bli gravid snabbt svårare.

  • Ät en balanserad kost och drick mycket vatten. Undvik binge dieter eller andra extrema ätplaner när du försöker bli gravid.

  • Klipp tillbaka på koffeinhaltiga drycker. Det är diskutabelt huruvida de påverkar fertiliteten, men eftersom du vill bli gravid snabbt, kan du inte göra vad du än kan göra för att optimera din hälsa.

inte

  • Få för stressad ut. Det är fortfarande oklart huruvida stress leder till infertilitet. Men akut stress kan kasta bort en kvinnas cykel. För dem som försöker bli gravid om en månad eller två, kan bara en av cykeln sätta en allvarlig dugg i dessa planer.

  • Sköljning. När du gör, stör du skedenas naturliga pH-balans, tvätta bort livmoderhalsslemhinnan (som håller spermier rörliga) och delvis eliminera bra bakterier. Du ökar också risken för vaginal infektion och irritation, vilket kan göra det svårt att bli gravid.

För männen, håll familjen juveler borta från värmen. Badkar, bärbara datorer placerade direkt på varvet, sätesvärmare och sitter för länge med benen nära varandra kan alla öka scrotaltemperaturerna. Detta kan negativt påverka spermierantalet.

Och slutligen, den oftast upprepade hälso tipset - sluta röka och skära ner på alkoholhaltiga drycker. Det här är för män och kvinnor. Det kommer inte bara att förbättra din hälsa nu utan också hjälpa dig att få en hälsosammare graviditet och ett barn.

Det finns andra saker du kan göra för att förbättra din fertilitet och övergripande hälsa som tar mer ansträngning och tid. Kvinnor bör försöka uppnå en hälsosam vikt innan de försöker bli gravid, eftersom det bara har visat sig att något övervikt har minskat fertiliteten. Fetma kan också påverka fertil fertilitet negativt.

En sak som alla kvinnor borde göra innan de blir gravida är att se till att de får tillräckligt med folsyra. Detta är viktigt för hälsosam graviditet. Det kan också påverka fertiliteten.

Gå lätt på graviditetstesterna

Att ta graviditetstest kommer inte att ändra hur snabbt du blir gravid, men det kan påverka din uppfattning om tid. Speciellt om du tar flera tidiga tester, kan "kissa på en käpp" ofta göra dagar och veckor kännas mycket längre.

Istället förbinder sig att bara ta ett graviditetstest när din period är minst en dag sen. Med andra ord, om du förväntade din period på tisdag eller onsdag för en viss vecka, ta inte provet till torsdag. Bättre än, vänta tills fredag. Det är inte lätt att vänta på att se om du är gravid, men påminn dig om att när du tar ett tidigt test är du mer sannolikt att få en falsk negativ ändå. (Med andra ord, även om du blev gravid, kan testet inte avslöja din framgång.)

Få medicinsk hjälp om du behöver det

Om du inte blir gravid inom sex månader (om du är över 35 år) eller inom ett år (om du är yngre än 35 år), se din läkare.

Få hjälp betyder inte att du ger upp det betyder bara att du är modig nog för att ta reda på om det finns en anledning till att du inte tänker och om du kan vidta åtgärder för att ta itu med det.

Några orsaker till infertilitet blir sämre med tiden. Att få hjälp när du behöver det kan hjälpa dig att bli gravid snabbare med hjälp av behandlingen.

Populära Inlägg

Läs Mer