Hur man hittar någon att testa ditt begåvade barn

Anonim

Vissa föräldrar agonize över beslutet om huruvida barnet ska testas eller ej. Många väljer så småningom att få testningen klar. Om du är en av de föräldrar som bestämde dig för att få ditt barn testat, vart går du när du fattat det beslutet? Det är viktigt att ha testning gjord av någon som förstår och har erfarenhet av att arbeta med begåvade barn. Hur hittar du en sådan person? Fyra grundläggande sätt är listade här - för enkelhet och tillförlitlighet. Den första metoden är det enklaste och mest troliga att få dig en pålitlig testare. Den sista kräver mer ansträngning och mer omsorg.

Varför är det viktigt att hitta rätt person att testa ditt barn?

En tester som förstår och har arbetat med begåvade barn tidigare är mer benägna att få de mest exakta resultaten från testningen. När du förstår hur en del testning är gjort, är det här meningsfullt. Testeren frågar barnfrågorna tills barnet saknar tre frågor i rad. Eftersom begåvade barn är avancerade och också suger upp information som torkade svampar, kan de svara på många frågor korrekt och enkelt.

En tester som inte är bekant med begåvade barn kommer att starta ett barn med frågor på den rekommenderade nivån för deras ålder. Till exempel, om barnet som testas är åtta, startar testaren frågorna på den åtta åriga nivån. Problemet är att det kan ta lång tid för barnet att sakna dessa tre frågor i rad. Och det kan leda till trötthet, tristess eller båda. Det leder i sin tur till att barnet svarar på frågor felaktigt, vilket leder till ett felaktigt resultat och en felaktig bild av barnets förmågor.

Å andra sidan pratar en tester som är bekant med begåvade barn i första hand med barnet under en tid för att få en känsla av barnets förmågor. Han börjar sedan testet med frågor som rekommenderas för äldre barn. Det betyder att det kommer att ta mindre tid för barnet att missa tre frågor i rad, vilket minskar möjligheten att barnet kommer att bli trött eller uttråkad. Bilden av ett barns förmåga är mycket mer sannolikt att vara korrekt.

Nu när du vet varför det är en skillnad att få en tester som förstår begåvade barn, kan du fokusera på att hitta den testaren!

Sätt att hitta en tester

  1. Kontakta din stats Gifted Organization. Folket i dessa organisationer är ganska kunniga och kan ha information om kvalificerade testare i ditt tillstånd. Men de kanske inte är medvetna om någon i ditt område, så du kanske måste resa. De kanske inte har någon information om testare. Ändå är detta ett bra ställe att börja.
  2. Kontakta Skolverket för den närmaste stora staden. Om du har tur bor du i eller mycket nära en stor stad. Skolsystem i stora städer brukar ha en psykolog som gör testningen för sitt begåvade program. Ta reda på om de har en och i så fall hur man kontaktar honom eller henne. Dessa psykologer har privata praxis och specialiserar sig till viss del i begåvade barn.
  3. Kontakta universitetens utbildningspsykologiska avdelningar. Vissa universitet erbjuder en begåvad godkännande i sin utbildningsavdelning. Dessa skolor kan också ha personer inom sin utbildningspsykologiska avdelning som kan testa eller känna någon som gör det. För att hitta skolor med begåvade påskrifter kan du kontakta din stats utbildningsavdelning. Rådet för Chief State School Officers webbplats har länkar till varje statens utbildningsavdelning.

  1. Ring lokala psykologer. Om du inte kan hitta en testare med någon av de andra metoderna kan du ringa barnpsykologer i området och prata med dem. Eftersom dessa psykologer kanske inte kommer med rekommendationer från någon som känner till dem och deras bakgrund, är det mycket viktigt att du pratar med testaren för att lära sig vad han vet om begåvade barn. Davidson Institute har en artikel med en bra lista med frågor för att fråga en potentiell tester. (Det handlar ungefär halvvägs om artikeln.) Jag kan inte rekommendera den listan tillräckligt starkt för någon förälder som söker någon att testa sitt barn.

tips

  1. Om du hittar en psykolog genom ett skolsystem, se till att han eller hon har erfarenhet av begåvade barn. Många skolsystem har en personalpsykolog som ansvarar för all testning av alla barn. De är inte nödvändigtvis erfarna med begåvade barn, men i stället är de mer benägna att ha erfarenhet av att lära handikappade barn.
  2. En potentiell tester som säger att erfarenheten av begåvade barn inte spelar någon roll bör undvikas. Den personen uppfattar helt klart inte eller har erfarenhet av att arbeta med begåvade barn. Faktum är att fråga om begåvning kan skapa intrycket i den testaren att du är en av "de" föräldrarna som bara vill att hennes barn ska vara begåvade. Den inställningen kan påverka testningen.

Populära Inlägg

Läs Mer