Hur hittar du kvalitet i hemmet daghem för dina barn

Anonim

Barnomsorg i hemmet, även känd som familjedaghem eller hemomsorg, är en inställning där du betalar en barnomsorgsleverantör för att ta hand om ditt barn regelbundet, i hemmet, ibland med andra barn.

Vissa hemomsorgsleverantörer har fått utbildning och vissa är tillståndslicenserade, men många är inte. I allmänhet kan du hitta hemmaomsorgsleverantörer genom muntligt, genom traditionella marknadsföringskanaler som flygblad skickade runt ditt grannskap eller online.

Letar du efter rätt barnomsorgsleverantör som passar ditt barns och familjes behov kan vara en mödosam och skrämmande uppgift. Det finns flera alternativ av leverantörer tillgängliga, många variabler att mulla över och vissa säkerhetsproblem att överväga.

Hur det skiljer sig från andra typer av barnomsorg

De vanligaste alternativen för barnomsorg för föräldrar som vill ha fortlöpande regelbunden vård är en barnbarn, en daghemsklinik eller ett daghem. Rätt typ av vård skiljer sig från familj till familj och vad som är rätt för någon annan kanske inte är det rätta valet för dig. Furth54rber förklaring av olika typer av barnomsorg finns som följer:

Nanny

Nannies arbetar i ditt hem och tar normalt bara hand om en familjs barn. Du kan kanske hitta en barnflicka som arbetar under de timmar du behöver, även om dina timmar är unu1ual eller oregelbundna.

Några nannies kommer till ditt hus på morgonen och lämnar på kvällen, medan andra kan ibland stanna över natten, och vissa kan leva in. En barnflicka kan också ta på sig andra uppgifter, som att lägga barnkläderna, göra sängar eller ta dem till aktiviteter. Om du anställer en barnflicka, kan du leta efter någon vars barnuppfödningsvärdesystem liknar din egen. Nannies kostar i allmänhet mer än en daghem.

Hem Daghem

En hemomsorg erbjuds vanligtvis i leverantörens hem. Hemomsorgsleverantörer kan ta hand om sina egna små barn samtidigt eller kan också ta hand om andra barn, förutom din. I allmänhet omfattar en hemomsorg en liten, blandad åldersgrupp av barn.

Du kan förvänta dig att ditt barn ska förbli hos samma vårdgivare under hela dagen. I allmänhet hjälper hushållsomsorgsleverantörer dig inte med ärenden, tar barn till aktiviteter eller skolor, och brukar inte erbjuda övernattning över natten. Vissa kan erbjuda utökade timmar eller helg barnpassning.

Daghem

Ett daghem är i allmänhet en licensierad anläggning med flera utbildade lärare, klassrum och plantskolor som är åtskilda efter ålder, en registreringsprocess, en kalender som omfattar timmar av drift och en läroplan.

Är det rätt för dig?

Föräldrar väljer hemomsorg av olika skäl. Det finns några fördelar och nackdelar med hemvård som kan hjälpa dig att komma till slutsatsen om det är rätt beslut för din familjs behov.

fördelar

Heminställningen, snarare än en anläggningsinställning, kan känna sig mer som en familj än ett klassrum, vilket är en funktion som är tilltalande för vissa föräldrar. Andra fördelar med hemmaomsorg är:

 • Kostnad: Barnomsorg i hemmet är oftast billigare än formell daghem eller hyra en barnflicka.
 • Lågt barn till vårdgivare : Det finns färre barn i hemhemmet än ett traditionellt daghem, vilket kan innebära mer personlig uppmärksamhet och mindre sjukdomstillsyn.
 • Kontinuerlig vård: De flesta hemomsorgsleverantörer tar hand om barn i en mycket ung ålder, och fortsätter att ta hand om dem genom småbarns ålder, istället för de föränderliga klassrummen i ett traditionellt daghem.
 • Socialisering: Din baby kan få mycket ansikts tid och socialisering med andra barn i hemmet daghem, i stället för den mer privata inställningen med en barnflicka hemma.
 • Tillförlitlighet : Vissa barnomsorgsleverantörer kan erbjuda mer utökade eller flexibla timmar än en traditionell daghem, som rymmer föräldrar som har olika eller icke-traditionella scheman.

nackdelar

Några av de mycket fördelar som vissa föräldrar finner tilltalande, till exempel brist på en strukturerad klassrumsmiljö, kan vara för informell för andra föräldrar. Andra nackdelar kan innefatta:

 • Brist på licensiering och utbildning : Licensieringskriterier varierar beroende på stat, och det är vanligtvis inte nödvändigt. Olicensierade home daycares behöver inte leverantörer att ha barnomsorgsträning. De kontrolleras inte regelbundet för kvalitet, och får inte följa riktlinjer för barnomsorgsförhållanden, gruppstorlek, aktiviteter, material och säkerhet.
 • Ingen säkerhetskopierad vård : En hemvårdskliniker brukar bara ha en eller två vårdgivare, så om din barnvakt blir sjuk eller måste ta hand om personliga problem, finns det vanligen ingen säkerhetskopierare.

Frågor att fråga

När du väljer daghem bör du fråga liknande frågor som du skulle fråga när du tittar på en traditionell daghem om ämnen som säkerhet, kostnad, timmar och sjuk barn eller vårdgivare.

När du överväger en hemomsorg bör du också ställa ytterligare frågor angående:

Hälso- och säkerhetspolitiken och förfarandena

Det är viktigt att veta att en studie publicerad i den amerikanska sociologiska granskningen fann att dödligheten för barn som får barnomsorg i en privat heminställning är sexton gånger högre än dödligheten för barn i daghem. Brist på utbildning, reglering och licensiering är delvis hänförlig till detta nummer, och det är därför viktigt att du är vaksam om att hitta hemmaomsorg som är licensierad, välutbildad och med många referenser. Var noga med att ställa alla följande frågor:

 • Är de HLR och första hjälpen certifierade?
 • Finns det planer på plats för ett förlorat, sjukt eller skadat barn?
 • Några regelbundna övningsplaner? Vad händer i händelse av bränder, översvämningar eller andra naturkatastrofer?
 • Vem kommer att vara i huset när mitt barn är där? Fråga om alla vuxna, tonåringar och äldre i hemmet. Ta reda på vilka roller, om några, de kommer att spela i ditt barns vård och vad deras kvalifikationer och erfarenhet med barnen är.
 • Omfattar din försäkring mitt barn? Ta reda på om barnomsorgsleverantörens husägares försäkring täcker skador på ditt barn under barnomsorg, även om du hoppas att du aldrig behöver använda den.

Vård och tid:

 • Vad är politiken för disciplin? Var säker på att du och leverantören är på samma sida när det gäller hantering av beteendeproblem, gråt, regler och andra problem du kan ha.
 • Vad sägs om politik för personliga nödsituationer och ledig tid? Fråga barnvakten om semestertid, en reservplan och om du fortfarande förväntas betala om någon av er avbryter utan tillräckligt med uppsägning?

Vad ska du leta efter när du besöker

När du har minskat din sökning, planera ett besök. Tveka inte att besöka några gånger på olika tider under dagen och att visa sig oanmälda. Var uppmärksam på tupplurar för att inte störa de andra barnen, men leverantören måste ge dig tillgång till så mycket information som du behöver för att säkerställa ditt barns välbefinnande när du fattar detta beslut och efter att ha anställt honom eller henne.

Håll ögonen öppna för följande saker:

 • Glada barn
 • Medkännande vårdgivare
 • En stimulerande miljö
 • Samspelet mellan åldersgrupper
 • En ren och hälsosam miljö
 • Tillräckligt utrymme
 • Säkerhetsåtgärder
 • Öppen kommunikation
 • Licensing
 • Bra rykte

Var inte rädd att be om referenser och hitta andra föräldrar som använder eller söker barnomsorg i hemmet. Prata med dessa föräldrar om deras erfarenhet och be om förslag på platser eller leverantörer. Gör din due diligence för att undersöka leverantören och var noga med att följa dina instinkter när du fattar ditt beslut.

Populära Inlägg

Läs Mer