Hur matar du tvillingar fasta matar på samma gång

Anonim

När det gäller måltidstid är matkammar tvillingar en stor utmaning för föräldrarna. Ofta är de båda hungriga samtidigt, och de är inte särskilt tålmodiga att vänta på sin tur medan deras syskon äter. Efter mastering av färdigheten att mata två barn samtidigt som de ammar eller flaskar, möter föräldrarna nya utmaningar när de övergår till fast mat. De flesta familjer tycker att det är mest effektivt att mata båda barnen samtidigt. Ingen måste vänta, och ingen måste drabbas av konsekvenserna av en otålig, hungrig babys wails. Mat kan förberedas i ett skott, och reningsprocessen konsolideras till en enda händelse.

Feeding Twins Fast Foods

Medan tidsplanen skiljer sig åt för varje barn, föreslår American Academy of Pediatrics att barn kommer att vara redo för fast mat vid ungefär sex månader. Föräldrar av multiplar bör dock överväga deras barns anpassade ålder när de utvärderar utvecklingsmilstoler. Så många multiplar är födda för tidigt, de kan behöva lite extra tid för att komma ikapp och kommer inte vara redo så tidigt som barn födda närmast förfallodagen. Kolla med din vårdgivare för att bestämma rätt tid att börja introducera fasta livsmedel till dina barn. Och kom ihåg att multiplar är individer. De kanske inte är redo samtidigt.

Vi erbjuder följande tecken som kriterier för matberedskap:

  • Förmågan att hålla huvudet stadigt och sitta med stöd
  • Nå för och visa intresse för mat
  • Öppnar munnar vid synen av mat
  • Förmåga att ta i mat och svälja det, istället för att klä ut det med sina tungor.
  • Slår huvudet bort när de är fulla

Första mat är i allmänhet enkelkornsprodukter blandad med bröstmjölk, formel eller vatten. Renade grönsaker eller frukt följer vanligen. Introducera bara en ny mat i taget, åtskilda av ett par dagar, för att vara säker på att barnen tolererar dem. Återigen, kom ihåg att varje barn är en individ. De kanske inte gillar samma mat, eller man kan uppleva allergier. Även identiska (monozygotiska) tvillingar kan ha olika reaktioner på livsmedel, eftersom allergier inte nödvändigtvis är ett genetiskt tillstånd.

Medan äldre barn kan sitta i barnstolar vid måltiden, kan studsstolar eller spädbarnsbärare vara säkrare för yngre barn som är mindre stabila vid sittande. I båda fallen vill du placera sätena eller stolarna i närheten och sitta eller stå inför båda barnen så att de är inom räckhåll. Säkra båda barnen först, så dina händer kommer att vara fria att förbereda maten. Ett annat alternativ som fungerar, speciellt när du matar på farten, är din dubbla barnvagn.

Hygien fanatiker protesterar, men de flesta familjer med multiplar håller med om att det är mest effektivt att mata sina barn från samma skål eller burk, med en enda sked. Självklart är det inte tillrådligt om en av barnen har en sjukdom. Men under normala förhållanden, följ dina instinkter och gör vad som är meningsfullt för dig. Ignorera eventuell kritik från din svärmor eller näsa granne; deras välvilliga råd bygger antagligen på deras erfarenhet av att höja singletoner, inte tvillingar eller multiplar. De avskräckte dem förmodligen från att hålla barnen på ett schema och sa att du aldrig skulle vakna en sovande baby för att kunna mata dem båda samtidigt. Du är expert på dina barn, och du ska fastställa de strategier som fungerar bäst för din familj.

Foder tvillingar kan bli rörigt! Ätning är en sensorisk upplevelse för spädbarn. Utöver hur maten smaker, kommer barnen utforska vad maten känns som ... i ansiktet, i håret och ibland på varandra! Gör det lättare genom att placera en plasttäta under sitt säte eller barnstolar och håll en fuktig trasa inom räckhåll för att torka upp spill innan de kan smutsas eller stänkas. Bibs är en nödvändighet! Avsluta modet till förmån för robusta plastskenor som erbjuder gott om täckning. Klädsel till middag kan vara elegansens höjd för vuxna, men du kan räkna med att barn gör en röra av deras klädsel. Glöm etiketten och låta barn äta i blöjorna för att lätta din tvättbelastning.

När dina barn växer, utvecklas och blir mer intresserade av självförnäring, behåll dem ockuperade och innehåll genom att lägga mat direkt på sina barnstolar. En spridning av Cheerios spannmål eller andra fingermat kommer att ge en distraktion, vilket ger dig möjlighet att delta i en tvilling. Om de tar tag i skeden när du närmar dig munnen, ge dem var sin egen sked, eller till och med en mjuk tandborste att hålla medan de äter.

Populära Inlägg

Läs Mer