Hur man äter under din tvilling graviditet

Anonim

Om du är gravid med tvillingar eller multiplar, har din kropp extra näringsbehov. Det betyder inte att fördubbla efterrätt eller ha sekunder vid varje måltid.

Medan du behöver ytterligare kalorier, måste du göra dessa kalorier räkna genom att ge rätt näringsvärden. Du behöver en extra dos protein för att hjälpa till att bygga celler, kolhydrater för energi, järn för att bekämpa anemi, kalcium för att befästa dina barn och ben och folsyra för att besegra fosterskador.

Följande föremål är idealiska för att erbjuda näringsvärde men ändå tilltalande smak. Självklart bör du kontakta din läkare om dina personliga näringsbehov.

Trail Mix

Protein är en viktig komponent i skapandet av mänskliga celler, så det är en viktig del av en hälsosam graviditetsdiet. För mödrar till tvillingar eller mer är det extra viktigt att öka deras proteinintag.

Trail mix gjord med en mängd olika nötter är ett roligt och gott mellanmål. Förutom protein, erbjuder nötter ytterligare näringsvärde. Mandelar är laddade med E-vitamin och cashewnötter är rik på selen, magnesium, fosfor och järn.

Kombinera dem med andra mutterval, som pistaschmandlar, valnötter eller jordnötter. Anpassa ditt mellanmål med tillägget efter eget val: russin, torkade körsbär, multigrain-spannmål, minisprutor, solrosfrön eller till och med några mörka chokladflisar.

Raisin Bran

De flesta frukostflingor är förstärkta med folsyra, ett B-vitamin som kan drastiskt minska risken för fosterskador när de tas under graviditeten. Eftersom det är så viktigt, kommer de flesta gravida kvinnor att rekommenderas att ta folsyra i form av ett tillägg eller prenatalt multivitamin före och under graviditeten.

Du kan öka ditt intag genom att äta mat med folsyra. Dessutom kommer en högfibrerad spannmål att bidra till att ditt matsmältningssystem fungerar i bra form. Spannmål - speciellt ätit med en servering mjölk - är inte bara till frukost. Det gör ett bra mellanmål!

yoghurt

Yoghurt är rik på kalcium, som är nödvändig för utvecklingen av ditt barns ben och skelettstruktur. Det är också en bra källa till protein. Den är tillgänglig i smaker för att tillfredsställa någon smak.

Akta dig för yoghurtprodukter som förbättras med socker och fett. För att få de bästa näringsmässiga fördelarna, börja med vanlig fetthalt eller fettfri yoghurt och smaka på det själv. Du kan lägga honung eller frukt för sötma, nötter eller granola för crunch och en strö av Brewer's yeast för tillsatt protein.

Räka

Fisk och skaldjur är utsökt och näringsrikt, men många sorter rekommenderas inte för gravida mammor på grund av förhöjda kvicksilvernivåer och andra kemikalier. Räkor är dock generellt säkrade.

Räkor är en utmärkt källa till fettfattigt protein, selen och D-vitamin. De är också mångsidiga - lätt att förbereda och servera i rör-frys, pasta eller till och med på egen hand med någon cocktailsås.

Bara äta inte räkorråvara. Spara sushi eller ceviche för när barnen är födda.

Papaya

Papaya är en god tropisk frukt och ett utmärkt val för gravida mammor av multiplar som ökar deras proteinintag.

Papaya är en oerhört rik källa till proteolytiska enzymer, vilket hjälper till att smälta protein. Det är också en utmärkt källa till vitamin C.

Det är känt för sina matsmältningsförmåner, och rekommenderas också för att lindra morgonsjukdom!

Var noga med att tvätta papaya - och alla frukter och grönsaker - noggrant innan du förbereder och serverar för att undvika bakteriell kontaminering.

Hummus

Hummus är ett Mellanöstern-dip som tillverkats av kikärter (garbanzo-bönor), en kraftfull källa till protein och fiber utan djur. De är också höga i folsyra och mangan.

På egen hand är de inte så aptitretande, men när de är förberedda som hummus är de enastående!

Njut av hummus som ett dopp med grönsaker, pitabröd eller fullkornskakor, sprid det på smörgåsar i stället för majonnäs eller använd det som en salladstoppning.

ägg

En annan högproteinmat, ägg är också den rikaste källan till kolin, ett näringsämne som behövs i större mängder under graviditeten för normal hjärnfunktion och minne.

Leta efter Omega-3 förbättrade ägg, vilket främjar syn och hjärnutveckling hos foster. Plus ägg är lätta att förbereda på olika sätt.

De är inte bara till frukost heller! Hårdkokta ägg är ett bra mellanmål på egen hand eller tillsätt hackade ägg till sallader eller smörgåsar.

Kycklingsmörgås

Många typer av delikött är förknippade med en risk för listeriose, en bakterie som är särskilt skadlig för foster. Om du kringgår deliräknaren, överväga kyckling som ett sandwichalternativ.

Det är en fettkälla av protein och kan enkelt ersätta kalkon i din favoritmacka. Grilla, pochera eller bröda kycklingbröst och skära sedan smidigt på smörgåsar. Eller hugg grovt för kyckling sallad.

Använd fullkornsbröd och tillsätt en mängd grönsaker till dina smörgåsar, såsom tunt skivad gurka, hackad selleri, spenatblad eller mörkgrön sallad.

Spenat

Popeye skulle vara stolt! Segelmannen som fick stor styrka genom att äta spenat skulle definitivt rekommendera denna kraftverk gröna grönsaker för gravida mammor.

Spenat och andra mörka bladgrönsaker laddas med kalcium, folsyra, vitamin K och järn. Det är också rikt på vitamin C, fiber, karotenoider, lutein och bioflavonoider.

Medan Popeye valfrihet - konserverad - förmodligen inte är den mest smakrika förberedelsen, finns det många sätt att konsumera det.

Färsk spenat gör en utsökt sallad. Tillsätt de gröna bladen till din smörgås eller sauté det för pommes frites eller pasta. Fryst spenat kan bakas i grytor eller omröras i soppor. Gå grönt för dina barn!

Jordnötssmörbröd Toast

Jordnötssmör är ett barns favorit, men det är inte heller dåligt för sina mammor. Hela kornbröd smed med jordnötssmör är ett bra mellanmål eller frukostbit.

Jordnötssmör erbjuder de näringsmässiga fördelarna med tiamin, niacin, kalium och zink. Det är högt i proteinet som mammor av multiplar behöver och erbjuder även lite järn. Det ger också en källa till hälsosamt fett, ett bättre alternativ än smör eller margarin som inte har näringsmässiga fördelar.

Populära Inlägg

Läs Mer