Hur dricksvatten kan lugna ditt barns ångest

Anonim

Det är svårt att tro att något så enkelt som att dricka tillräckligt med vatten kan hjälpa till att hantera ångest. Vatten spelar en så viktig roll i hur vår kropp fungerar. Alla våra organ, inklusive vår hjärna, behöver vatten för att fungera ordentligt. Om vi ​​är uttorkade är vår kropp ansträngd och vi kan bli alltför stressade och spända.

Enligt Barry Joe McDonagh, skapare av ångestbehandlingsprogrammet Panic Away och författare till boken DARE, kan uttorkning bidra till ångest och nervositet. Han förklarar, "Nästan alla funktioner i kroppen övervakas och knyts till det effektiva flödet av vatten genom vårt system. Vatten transporterar hormoner, kemiska budbärare och näringsämnen till vitala organ i kroppen. När vi inte håller våra kroppar välhydrerade kan de reagera med en mängd olika signaler.

Vissa av dessa är symtom, ångest. "Dehydrering har också kopplats till en ökning av kortisolnivåer, hormoner som ökar stressen.

Ett av problemen med uttorkning är att det efterliknar många av samma kroppsliga känslor att ångest kan orsaka: yrsel, muskeltrötthet, huvudvärk, känsla svimma, ökad hjärtfrekvens och illamående. Dessa känslor kan lura oss i att tänka på att vi har ett stort medicinskt problem, vilket kan utlösa panik för många ångestlidare.

Medan du är hydratiserad kan du inte bli av med ångest helt, det kan hjälpa till att minska dess intensitet. Dessutom, enligt Calm Clinic, "Vatten verkar dessutom ha naturliga lugnande egenskaper. Dricksvatten kan vara lugnande, och ofta kommer din kropp att dra nytta av den extra hydrering under tider med intensiv stress. "

Ny forskning visar hur viktigt det är att hålla hydratiserad är att hantera ångest. En 2009-studie vid Tufts University fann en tydlig koppling mellan hydratisering och humör. Forskare fann att studentutövare som bara var lätt dehydrerade rapporterade känna sig arg, förvirrad, spänd och trött. Därefter fann en studie i British Journal of Nutrition att uttorkning kan påverka humör, energinivåer och förmågan att tänka tydligt. De unga männen i studien upplevde trötthet, spänning och ångest vid mildt dehydratisering.

Hur man håller barnet hydrerat

Den goda nyheten är att uttorkning är fullständigt förebyggbar. Om barn dricker lämplig mängd vatten under hela dagen, kan de minimera symptomen på ångest.

Hur mycket vatten ska ditt barn dricka? Den dagliga mängd vatten som ett barn behöver beror på flera faktorer, inklusive det lokala klimatet och deras ålder, vikt, kön, hälsa och aktivitetsnivå. I allmänhet borde barn dricka minst sex till åtta koppar vatten och äta det rekommenderade antalet portioner av frukt och grönsaker varje dag.

Det kan behöva öka när de är mer aktiva. Före, under och efter fysisk aktivitet ska barnen dricka mycket vatten, speciellt vid varmt väder. Målet är att dricka en halv kopp till två koppar vatten var 15 till 20 minuter under träning.

Detta diagram tillhandahålls av National Academies Institute of Medicine beskriver riktlinjer för daglig vattenintag för generellt friska barn som lever i tempererade klimat. Tänk på att dessa rekommendationer är för totalt vatten, vilket inkluderar vatten från alla källor: dricksvatten, andra drycker och mat som frukt och grönsaker.

Barnens totala dagliga dryckes- och dryckeskrav

Åldersgrupp

Kön

Totalt vatten (koppar / dag)

4 till 8 år

Tjejer och killar

5

9-13 år

flickor

7

9-13 år

Boys

8

14 till 18 år

flickor

8

14 till 18 år

Boys

11

* Data är från National Academy of Medicine Institute. Tabeller för dietary reference intakes (DRIs). Rekommenderad dagpenning och adekvat intagsvärden: Totalt vatten och makronäringsämnen. *

Det är också viktigt att barn undviker söta och koffeinerade drycker, eftersom de är kända för att orsaka uttorkning och utlösa ångest. Som stimulerande påverkar koffein centrala nervsystemet.

Att förtära koffein när man redan känner sig orolig, lägger bara bränsle i elden, vilket gör det så mycket svårare för kroppen att lugna sig. Undvik att servera dina barn caffeinated drycker som läsk, kaffe, te, energidrycker och koffeinfritt vatten. Läs etiketter noga eftersom vissa produkter överraskande innehåller koffein.

Hur man känner igen dehydrering i ditt barn

Om din son eller dotter berättar att de är törstiga, är de förmodligen redan uttorkade. Det är därför som barnen ska dricka vatten hela dagen innan törst utvecklas. Leta efter dessa viktiga tecken på uttorkning i ditt barn:

 • Brist på urin eller blöta blöjor i sex till åtta timmar i ett spädbarn (eller endast en mycket liten mängd mörkgul urin)
 • Brist på urin i 12 timmar i ett äldre barn (eller bara en mycket liten mängd mörkgul urin)
 • Mörk urin som har en skarp lukt (desto mörkare urin och desto starkare lukten är desto mer uttorkad är de)
 • Torr eller klibbig mun
 • Få eller inga tårar när gråt
 • Torr, sval hud
 • Ögon som ser nedsänkt i huvudet
 • Slöhet eller irritation
 • Trötthet eller yrsel hos ett äldre barn

Kreativa sätt att få ditt barn att dricka mer vatten

Det är inte alltid lätt att övertyga ditt barn om att dricka vanligt gammalt vatten. Här är några tips för att öka deras vattenintag dagligen:

 • Gör det tillgängligt. Ta med vattenflaskor vart du än går. Packa vatten i sin lunchlåda och en extra vattenflaska att ha på skolbordsskivan för att smutta hela dagen. För små, lämna en kopp vatten på en plats som ditt barn lätt kan nå när de vill ha en drink.
 • Lägg till smak och färg. Infusera vatten med smak genom att lägga bär, vattenmelon, ananas, gurkor, citroner eller limes. Prova att använda frusen frukt i stället för isbitar eller frysa isbubbrickor med bär i dem för att lägga till sina koppar.
 • Faktor i roligt. Köp speciella koppar med ditt barns favoritkaraktärer och försök med att använda sugrör för att ge dem en roligare upplevelse.
 • Prova lite fizz. Erbjud kolsyrat vatten utan koffein eller socker till äldre barn.
 • Var en bra förebild. Bär din egen vattenflaska med dig på farten och drick mycket vatten hemma. Ju mer ditt barn ser dig dricksvatten, ju mer sannolikt är de att fråga om det.

Populära Inlägg

Läs Mer