Hur hjälper kommunikationskort barn?

Anonim

En kommunikationstavla är ett styrelse med symboler eller bilder som används för att underlätta kommunikationen för barn med begränsad uttrycksfull språkförmåga. Barn kommunicerar med styrelsen genom att peka och gestikulera eller titta på de olika symbolerna och bilderna. Om ditt barn har ett funktionshinder som begränsar sin förmåga att uttrycka sig, ta reda på om en kommunikationskort kan ingå i hennes klassrum i skolan.

Kommunikationskort och särskilda behov Barn

Om ditt barn har antingen en individuell utbildningsplan (IEP) eller en 504-plan, kan behovet av en kommunikationskort inkluderas i listan över verktyg som studenten behöver fungera effektivt i klassrummet. Din familj kan tycka att ditt barn behöver en kommunikationskort hemma också. På det enklaste sättet kan en kommunikationskort helt enkelt bestå av ett ja / nejkort eller en penna och papper. Huvudmålet är att låta barnet kommunicera sina behov.

Föräldrar och barn kan försöka göra kommunikationsbrädor tillsammans som en bonding-upplevelse. Det finns ingen rätt eller fel sätt att skapa dessa brädor. Om det inte är ett alternativ för dig, tillverkar ett antal företag också kommunikationsbrädor.

Utanför klassrummet

Kommunikationstavlor används inte bara för barn i klassrummet utan också för vuxna med kommunikationsproblem. Detta inkluderar stroke patienter eller patienter med andra medicinska tillstånd som påverkar deras förmåga att uttrycka sig.

Kommunikationskort är särskilt användbara när sådana patienter vill kommunicera med deras medicinska team hur de känner eller vad de behöver för att hålla dem bekväma. En kommunikationskort är en lågteknologisk väg för människor i alla åldrar med kommunikationssvårigheter att uttrycka sig.

Högteknologiska kommunikationsverktyg

Datorprogram eller hjälptekniska enheter gör det också möjligt för personer med uttrycksfulla språkförluster att kommunicera med andra. Till exempel kan en person med nedsatt kommunikation trycka en knapp på en enhet som talar för dem. Vissa enheter är så högteknologiska att allt en person måste göra är att blinka och enheten kommer att tala för dem.

De bästa enheterna ger människor ett antal olika sätt att kommunicera. Dessa är kända som multimodala enheter.

Dessa högteknologiska kommunikationsverktyg har varit oöverkomliga för många familjer, men idag har många mobiltelefoner appar som hjälper personer med nedsatt kommunikation. Din familjs inkomstnivå eller arten av ditt barns kommunikationsproblem kommer att sluta bestämma om du väljer att använda ett högteknologiskt eller lågteknologiskt kommunikationsverktyg.

Dessutom måste en person ha viss grad av mental vakenhet för att kunna använda dessa kommunikationsverktyg effektivt. Med andra ord, om personen har både kommunikations- och kognitiv funktionsnedsättning, kan hon med andra ord inte använda kommunikationskort och hjälptekniska enheter meningsfullt. En specialiserad och alternativ kommunikationsanordnare (AAC) ska kunna hjälpa dig att välja den kommunikationsenhet som passar bäst för ditt barn eller familjemedlem.

Populära Inlägg

Läs Mer