Hur distraktion kan användas för att disciplinera barn

Anonim

Distraktion är en metod för toddler disciplin som är relaterad till omdirigering. Omdirigering innebär att disciplinera barn genom att välja aktiviteter som kan fungera som ett uttag för dem. Distraktion inbegriper disciplinering av barn genom att välja aktiviteter som inte är relaterade till beteendet som barn uppvisar. Båda metoderna är lämpliga för småbarn, men föräldrar bör välja att använda dem på olika tidpunkter eller för att uppnå olika syften.

exempel

Antag att ditt barn upprepade gånger försöker komma under diskbänken hos en väns inte-så-barnsäkrade hemma. Du bör stoppa vad du än gör och hitta en säker aktivitet för barnet, till exempel att läsa en ny bok eller hantera legen i en barnstol. Eftersom barnet engagerar sig i den här aktiviteten kan du få köket stängt av eller ta reda på hur du ska hålla skåpet låst.

När annars kan distraktion komma i spel? Säg att du bara städat vardagsrummet och du ska ha ett företag. Ditt barn kommer in och börjar dumpa hinkar av leksaker. Du kan snabbt ge ditt barn en uppgift ("Ska du få din hårborste, så jag kan fixa dina ponnytappar?") Som kräver att hon lämnar rummet. Du vill att hon ska stoppa vad hon gör och få henne att flytta i en helt annan riktning.

Distraktion vs omdirigering

Målet här är att inte ersätta kasta bergarter (olämpligt) med kasta bollar (lämpligt), som vid omdirigering. I stället vill du ta ditt barns sinne och energi helt borta från den olämpliga aktiviteten. Visst, du kan bara berätta för henne att stoppa oönskat beteende, men många gånger med småbarn är det inte bara tillräckligt. Att berätta för henne "nej" kan bara leda till en viljestrid, mer motvilja eller en tantrum.

Det finns säkert tider när du kanske vill arbeta genom det tantrumet eller defiance så att ditt barn lär sig att vissa aktiviteter alltid är oacceptabla (som att bita eller skada ett husdjur). I dessa fall är distraktion inte den bästa disciplinens metod. Men för de tillfällen då du bara vill ha ett beteende att sluta eller inte har tid eller energi att hantera en smältning, är distraktion ett snabbt sätt att hantera situationen.

Avslutar

Som i de flesta föräldrasituationer finns det ingen metod för småbarnsdisciplin. Ju mer disciplinverktyg du har till ditt förfogande desto bättre. Föräldrar kan konstatera att ju mer de är beroende av en enda metod, desto mindre effektiv blir den metod. När du använder distraktion, var uppmärksam på ditt barns reaktion. Var så konsekvent som möjligt, men förbli flexibel om du upptäcker att distraktion inte fungerar längre. Du kanske vill prova en annan toddler disciplin teknik istället.

Populära Inlägg

Läs Mer