Hur man hanterar en tonåring som är sen till skolan varje morgon

Anonim

Ju äldre barn får, ju mindre sannolikt är de att springa ut ur sängen på egen hand i en rimlig timme. Medan en tonåring ska bli mer självständig blir det ibland dags att komma i skolan i tid för att komma till skolan i tid och bli ett större problem när barnet blir äldre.

Att lära din tonåring för att få sig upp och ut ur sängen i tid, även när han är trött, är en viktig livskunskap. En del av att bli en ansvarig vuxen är att kunna börja arbeta i tid och kunna visa ansvar.

Så om din tonåring är sen till skolan varje morgon, ingripit. Hjälp honom att lära sig att ta på sig mer ansvar för sitt beteende.

Nagging honom, uppvaknande honom upprepade gånger och skjuter ut honom dörren kommer bara att öka sitt beroende av dig, dock. Så det är viktigt att göra honom ansvarig för sitt eget beteende.

Gör en plan specifik för ditt barn

Oavsett om ditt barn träffar snooze-alarmet några gånger för många gånger, eller om han inte ens hör larmet alls, finns det inte en one-size-passar - helt enkelt att svara.

Barn mognar i olika åldrar, och du bör vara mindre strikt med en 13-årig än med en 17- eller 18-årig som inte kan tyckas vara redo tidigt nog för att komma fram till skolan före klockan.

Din tonårs personlighetstyp gör också en skillnad, vissa människor ser helt enkelt inte fram emot fem till 10 minuter sent som ett problem, men din tonårs lärare kan se saker annorlunda.

Om din tonåring är sen för skolan, vidta omedelbara åtgärder. Inte bara kan det skada hans utbildning, men det kan också ställa upp honom för misslyckande senare i livet. En tonåring som inte kan komma ut genom skolan i tid kommer sannolikt att bli en vuxen som inte kan komma till arbetet i tid.

Dela dina förväntningar

När din tonåring har ställts inför ett par långvariga slipsar, sitta ner honom för att prata. Låt honom veta vad du förväntar dig, oavsett om det är att han är vaken så att han har gott om tid att göra sig redo, eller att han är redo att gå med tillräckligt med tid för att göra klockan 8:30.

Även om din tonåring blir gammal för att klara sin egen tid, är det också viktigt för honom att veta vad du förväntar dig. Säg, "Du är gammal nog att börja ta dig ur sängen i tid på morgonen. Jag förväntar mig att du ska ställa ett larm, ta dig upp och ta ut dörren i tid utan några påminnelser från mig."

Problemlösning tillsammans

Att få din tonåring ut genom dörren och till skolan i tid kan ta lite lagarbete. Snarare än att kämpa med henne om att vara punktlig, ta en stund att prata lugnt om hur du kan göra saker bättre tillsammans.

Identifiera roten till problemet. Är hon överdriven för att hon håller sig för sent? Är hon oorganiserad och det går hon runt för att hitta saker på morgonen? Eller spelar hon på sin telefon på morgonen och får henne att vara sent?

Använd det som en möjlighet att lösa problem tillsammans. Du ska lära henne hur man kan ta itu med problem som uppstår i sitt liv genom att brainstorma möjliga lösningar och experimentera med olika idéer.

Be om din tonåring insats om hur hon kan vara i tid för skolan. Hon kan ha några enkla eller kreativa lösningar som hjälper henne att få ut genom dörren med mycket tid.

Skriv ner några lösningar, sådana tidshanteringsidéer. Förbereder lunchen eller fyller en ryggsäck natten innan kan ge henne mer tid.

Köp en väckarklocka

Om din tonåring kämpar för att vakna på morgonen kan en ny väckarklocka hjälpa henne att gå ur sängen.

Även om du vill att din tonåring ska få mognad och ta ansvar på egen hand, kanske hon behöver lite stöd från dig för att komma igång på rätt väg. Köpa en väckarklocka kan vara en stor hjälp för att få henne ur sängen i tid.

Ibland är inte mobiltelefonlarm tillräckligt högt. Och din tonårds mobiltelefon kan vara en av de saker som stör hennes sömn. Din tonåring kan vara vaken för sent eftersom hon surfar på webben eller hon kan svara på textmeddelanden mitt på natten.

Placera väckarklockan på andra sidan av rummet, så din tonåring måste gå ut ur sängen för att stänga av den. Det finns ännu knepigare väckarklockor där ute - de som rullar över rummet så att du måste jaga dem eller larm som sakta tänder ljus för att efterlikna solen.

Adressa potentiella sömnproblem

Många gymnasier börjar mycket tidigt på morgonen och tonårens biologiska klockor är inte inriktade på en tidig start. Men trots de debatterade tidiga skolgångstiderna går inte de flesta gymnasier.

Så det är viktigt att stödja din tonårs ansträngningar för att få gott om sömn. Uppnå en rimlig sömn och hålla en konsekvent rutin - även på helgerna. Låt inte din tonåring sova för sent på andra skoldagar eftersom det kan störa hans sömnschema.

Om din tonåring får gott vila, blir han bättre rustad att stiga upp och ut ur dörren i tid. Så jobba med din tonåring på att utveckla goda sömnhygienvanor.

Ladda din tonåring för att vara sen

Skapa en konsekvens som kommer att motivera din tonåring att få ut dörren i tid. Du behöver dock inte ladda din tonåring monetärt. Men om din tonåring får ett bidrag, kan du säkert docka dollar och cent för att vara sen för skolan.

Du kan också ladda honom på videospel tid, mobiltelefon tid eller TV-tid. För varje minut är han sen för skolan - du kan verifiera med läraren om det behövs - han förlorar en viss tid av elektronik.

Om du inte vill involvera skolan, berätta för honom att han förlorar tv eller videospeltid för varje minut som han får dig att vänta innan han leder ut genom dörren till bussen eller kommer ut till bilen på morgonen.

Om du måste köra din tonåring i skolan eftersom han saknar bussen eller inte har tid att gå, ladda för din tid. Tilldela en dollar summa för att vara din tonåring taxi och antingen dra av det från din tonåring ersättning eller tilldela extra sysslor att betala för det.

Låt din tonåring möta följderna

Som förälder är det frestande att få din skola i tid om han kommer att vara sen. Om du tar ansvar för att få din tonåring i skolan i tid, kommer han inte att lära sig.

Om han inte gör det i klassen före klockan blir han disciplinerad, snarare än ett fritt pass från dig. Så småningom kunde han få frihetsberövande eller någon annan form av konsekvens från skolan - och de naturliga konsekvenserna kan vara exakt vad han behöver.

Om skolan kontaktar dig om tardiness, förklara för förvaltningen att du försöker lära dig ditt barns ansvar. De kanske inte är nöjda med dina metoder, men de kommer troligen att förstå varför du gör det.

Saker att tänka på

Så frustrerad som du känner om din tonåring's tardiness, kom ihåg två viktiga saker. Först handlar det inte om dig. Du kanske tror att det speglar dåligt på dig att din tonåring aldrig kan tyckas vara i tid för dig, men det är osannolikt att din tonårs lärare eller skolans receptionist bedömer dig som förälder för elevens brister.

För det andra, glöm inte att din tonåring har olika prioriteringar än vad du gör. Du har haft år av arbetslivserfarenhet för att få dig att inse vikten av att visa sig i tid eller mot konsekvensen, men din tonåring lär fortfarande den betydelsen.

Populära Inlägg

Läs Mer