Hur man hanterar ett dåligt rapportkort

Anonim

När ditt barn tar hem ett dåligt rapportkort kan din första instinkt vara att skrika och straffa. Men det är verkligen inte världens ände. Att veta hur man hanterar dåliga kvaliteter kan ta lite finess. Det kan också kräva att du tar ett steg tillbaka och tittar på saker från ett annat perspektiv. Låt oss utforska några bra taktik du kan använda i den här situationen.

Förstå klassificeringssystemet

Läs nyckeln som anger hur betygssystemet fungerar innan det reageras. Varje skola kan ha ett annat sätt att betygsätta och det kan vara annorlunda än vad du är van vid. Därför är det viktigt att förstå hur ditt barns skola hanterar det.

Till exempel kan ditt barn få en bokstavsklass kopplad till ett numeriskt punktsystem. Eller de kan få brev som indikerar framsteg (till exempel "I" för "Förbättring" eller "G" för "Betygsnivå"). Då kan det vara ett standardbaserat rapportkort. Vad som ser ut som en dålig betyg till dig kanske inte är så illa som det verkar.

Vet hur betyg är viktad

När ditt barn går in i ett nytt klassrum, fråga hur graderna väger. Vissa lärare lägger större vikt vid tester än till exempel läxor. Om ditt barn har exceptionella betyg på sina läxor, men har svårt att ta prov, kan hans betyg avspegla detta och inte hans sanna förståelse av ämnet.

Beröm det positiva

Någonstans på det rapportkortet finns det något att vara stolt över. Det kan bara vara en bra närvaro rekord, men det är något. Se till att ditt barn vet att du tittar på allt och inte bara negativen.

Prata om dåliga betyg

Det är viktigt att prata med ditt barn om de fattiga betyg så att du kan komma till grundorsaken. Samtidigt är det lika viktigt att du inte förlorar ditt humör.

Det är inget fel att låta ditt barn veta att han inte har uppfyllt dina förväntningar. Han vet förmodligen redan det. Men om du inte kan prata om vad dessa förväntningar är och varför han tycker att han inte har träffat dem på ett lugnt sätt, är han mer sannolikt att bli förödmjukad och skäms än motiverad att arbeta hårdare.

Lyssna på ditt barn

Under dina diskussioner om rapportkortet, var noga med att ta dig tid att lyssna på vad ditt barn har att säga. Det kan vara att han har en miljon ursäkningar varför hans betyg är låga, varav ingen är giltiga eller lägger ansvaret vid hans fötter. Han kan dock också ha lite insikter.

Kanske är han distraherad eller generad att fråga om hjälp. Kanske kan han inte se styrelsen eller är trött eftersom han deltar i alltför många extracurricular aktiviteter. Du kommer inte veta förrän du frågar.

Skapa en spelplan

Kom upp med en spelplan så att nästa rapportkort inte kommer att bli så dåligt. Det innebär att man ställer realistiska mål för nästa kvartal och hjälper ditt barn att brainstorma sätt att möta dessa mål.

Realistiskt är nyckelordet här. Ett barn som har alla C och D's på sitt rapportkort kan inte realistiskt förväntas ha alla A: s nästa gång. Ändå är det förmodligen inte för mycket att be att se dessa betyg öka till B och C.

Ge support

Ditt jobb är inte gjort förrän du har hjälpt ditt barn att få tillgång till de stöd som han behöver för att förbättra sitt rapportkort. Om du behöver kontakta läraren, lägg inte av den. Om du behöver hjälpa honom att skissera sin tid, sitta ner och göra det. Ditt barn räknar med dig för att hjälpa honom, och det är inte detsamma som att rädda honom.

Ett ord från Verywell

För alla dåliga prestationer i skolan finns det sannolikt något som kan göras för att förbättra situationen. Ta dig tid att köra igenom dessa steg och var noga med att följa upp med ditt barn på de mål och stödsystem du etablerar. Detta kan inte bara förbättra sina betyg men hjälpa dem att känna sig stolta över sitt skolarbete och göra mycket för att bygga upp ett gott självkänsla.

Populära Inlägg

Läs Mer