Hur man klarar av ditt senaste missfall

Anonim

Efter ett missfall eller förlossning kan din sorg vara så överväldigande att du undrar om du någonsin kommer att bli glad igen. Du kan aldrig verkligen överträffa din förlust, men vet att din sorg blir mer hanterbar över tiden, särskilt om du känner igen dina känslor som giltiga och accepterar att du kanske behöver tid att arbeta genom dem.

Omedelbart efterfall av missfall

De fallande hormonnivåerna i din kropp efter ett missfall kan förstora dina ledsna känslor till fullblåst depression, men denna effekt bör blekna inom några veckor.

Dina känslor kan variera från sorg till ilska mot depression. Du kan känna dig som om din kropp misslyckades, särskilt om du hade velat barnet länge. Du kan till och med känna dig skyldig, undrar om något du orsakade missfallet.

Du kan känna en frestelse att granska hela din medicinska historia och allt du gjorde under graviditeten för att hitta en anledning till varför det hände, men försök att motstå frestelsen. Missfall orsakar sällan något att göra med allt du gjorde.

Mot bakgrund av det dagliga livet efter ett missfall

Du kan känna att du ser barn och graviditet överallt du ser efter en förlust. TV-reklam, baby shower invitationer, och även gå förbi blöja gången i mataffären kan börja stör dig. Du kan känna dig svartsjuk av gravida kvinnor och mammor till nya barn, särskilt de som tycks bli gravida lätt. Om så är fallet är dina känslor normala och giltiga, men vet att det inte får dig att må bättre.

Ge dig själv utrymme att lura. Förvänta sig att behöva hantera de fem etapperna av sorg:

  • avslag
  • ilska
  • förhandlingar
  • depression
  • godkännande

Vänner och familj kan ge tröst, extra stress eller båda. De kan inte kunna relatera till dina känslor och säga oavsiktligt skadliga saker till dig, även om de försöker hjälpa. Om ditt supportnätverk inte hjälper, överväg att hitta en supportgrupp.

Relationer och missfall

Graviditetsförlust kan få partnerna närmare varandra, eller det kan kasta allvarlig belastning i relationen.

Män och kvinnor reagerar ofta annorlunda på förlusten. Även om män brukar anmäla liknande sorg initialt, kan de kanske prata om sina känslor mindre och flytta förbi den emotionella delen av förlusten snabbare än kvinnor. Kvinnor kan tolka detta eftersom män inte bryr sig om missfall, och män svarar ibland genom att tro att kvinnor bor för mycket på graviditeten.

Par behöver dela sina känslor och luta sig på varandra genom erfarenheten. Män bör komma ihåg att kvinnor kan känna förlusten väldigt djupt och kanske behöver mer tid och mer pratar för att komma förbi sorgen. Kvinnor behöver förstå att även om män inte lurar så länge eller behöver prata lika mycket, bryr sig männen om och lurar missfall.

Specifika tips för att hantera missfall

Dessa tips kan också vara till hjälp vid hanteringen av din sorg:

  • Ärade ditt barn med en staty av en ängel, ett hängsmycke (många online-återförsäljare säljer släkthalsbandsmycken), ett träd eller en speciell trädgård
  • Håll en journal
  • Hitta en supportgrupp
  • Ta ledigt

Populära Inlägg

Läs Mer