Hur man kommunicerar med barnomsorgsleverantörer

Anonim

För att hålla sig informerad om barnets framsteg inom daghemmet eller för att förstärka de färdigheter som lärt sig i förskolan hemma, måste föräldrarna effektivt kommunicera med barnomsorgsleverantörer eller förskollärare. Förmodligen alla föräldrar som har lagt barn i daghem, förskola eller liknande vårdgivare har undrat vilka händelser i sitt barns liv de har missat på under dagen.

"Tog Bobby tre steg eller 10 i morse?" de kanske frågar. "Hade Sally äntligen potty i sin träningsstol? Var Alec kunna hålla händerna på sig själv under tyst tid?"

Föräldrar har en otrolig förmåga att undra och oroa sig för även de minsta detaljerna i deras barns liv. Kommunicera med barnomsorgsleverantörer tillåter inte bara föräldrar att stanna kvar i slingan om deras barns aktiviteter och beteenden under hela dagen utan hjälper också föräldrarna att förstärka de vinster barnen har gjort i förskolan.

Det bästa sättet att kommunicera med barnomsorgsleverantörer

Det finns inget säkert sätt att effektivt kommunicera med barnomsorgsleverantörer. Faktum är att många leverantörer redan har etablerat en process för att säkerställa att de ger föräldrar adekvat information om sina barns framsteg. Leverantörer skickar vanligtvis hemliga lägesrapporter till föräldrar som går hem i ett barns ryggsäck eller anteckningsbok.

I dessa lägesrapporter kan leverantörer beskriva lektionsplaner, speciella prestationer, beteendemodeller eller vad barn åt åt lunchen. Föräldrar till spädbarn och småbarn uppskattar särskilt sådana rapporter eftersom ålder hindrar sina barn från att diskutera dagen.

Internet som ett kommunikationsverktyg

Internet kan hjälpa föräldrar att hålla kontakten med barnomsorgsleverantörer eller förskolans personal. Vissa leverantörer erbjuder nu videokamera där föräldrar kan logga in på en webbplats och titta på deras barnspel. Vissa hemleverantörer har satt upp kameror och mikrofoner, som de använder för att skicka livemeddelanden till föräldrar ibland. Föräldrar kan också försöka maila daghempersonal att checka in på ett barn eller få en snabb uppdatering. Och om de använder barnomsorg för ett äldre barn kan föräldrarna lära barnet hur man skickar enkla meddelanden på en mobiltelefon, surfplatta eller skoldator.

Barnomsorgsleverantörer kan ta bilder

Bilder visar föräldrar exakt vad de har missat på under dagen och är särskilt till nytta om en viktig händelse, som en prestation, ägde rum under förskolan som föräldrar vill se. Via digitalkameror och skannrar kan barnomsorgsleverantörer dela ut särskilda evenemang eller fester med föräldrar.

Föräldrar kan också ge bilder av ett barns familj eller husdjur att visa på skolan. Detta kan förhindra att barnet blir hemma vid barnomsorg.

Möt med barnomsorgsleverantören

Det bästa sättet för föräldrar att hålla kommunikationslinjerna öppna med barnomsorgsleverantörer är att skapa ett förhållande med dem. De kan besöka barnomsorget från tid till annan eller hjälpa till med en skolaktivitet, som till exempel lunchprep eller en resa till parken. När du besöker förskolan kan föräldrar tala med barnomsorgsleverantörer om händelserna som ägde rum före deras ankomst.

Prata med vårdgivaren dagligen

Även när föräldrar inte kan ta tid för att besöka daghem eller barnomsorg, kan de hålla sig ajour med vad som händer med sitt barn genom att söka information från leverantörer varje dag. Även enkla frågor kan skapa starkare band mellan förälder och barn. Genom att samarbeta med barnomsorgsleverantörer kan föräldrarna göra barnomsorgserfarenheten ett mer framgångsrikt arrangemang för alla.

Populära Inlägg

Läs Mer