Hur vanligt är tonårs graviditet och hur kan vi förhindra det?

Anonim

Även om tonårsgraviditeten har minskat de senaste åren är det fortfarande vanligt nog att föräldrar till tonåringar behöver vara medvetna om möjligheten och vara proaktiva vid förebyggandet.

Hur vanlig är tonårs graviditet?

Enligt statistik som publicerades av Centers for Disease Control and Prevention (CDC) senast i mars 2016:

 • År 2014 föddes totalt 249 078 barn till kvinnor i åldern 15-19 år, för en födelsetal på 24, 2 per 1 000 kvinnor i denna åldersgrupp.
 • Under 2010 utgjorde tonårsgraviditet och förlossning åtminstone 9, 4 miljarder dollar till kostnader för amerikanska skattebetalare för ökad vård och omsorg, ökade fängelsestrafik bland barn av tonårsföräldrar och förlorade skatteintäkter på grund av lägre utbildningsnivå och inkomst bland tonårsmödrar.
 • Endast cirka 50 procent av tonårsmödrarna får ett gymnasiet vid 22 års ålder, mot cirka 90 procent av kvinnorna som inte har fött barn under tonåren.
 • Barn av tonårsmödrar är mer benägna att få lägre skolprestation och släppa ut gymnasiet, ha fler hälsoproblem, bli fängslade någon gång under ungdomar, föda som tonåring och möta arbetslöshet som ung vuxen.

Även om dessa graviditetsstatistik för tonåringar visar förbättringar i förekomsten av graviditetsprestanda under de senaste åren är den amerikanska tonårspregnationsgraden fortfarande betydligt högre än i andra västländernas industrialiserade länder.

Varför bör du bry dig om tonårets graviditet

Om du inte är förälder till en tonåring eller inte är en tonåring, kanske du undrar hur frågan om tonårs graviditet eventuellt kan påverka dig. Enligt Institutionen för hälsa och mänskliga tjänster, National Center for Health Statistics:

 • Teen graviditeter kostar skattebetalare 9, 1 miljarder varje år.
 • Mer än två tredjedelar av alla tonåringar som har en bebis kommer inte att utbilda sig från gymnasiet.
 • Miljarder dollar spenderas och tar hand om tonårsmödrar och deras barn, och de är mer benägna att ligga i fattigdomsbeslaget.
 • Endast 1, 5 procent av tonårsmödrarna har en högskoleexamen vid 30 års ålder.
 • Barn av tonårsmödrar har lägre födelsevikt, är mer benägna att utföra dåligt i skolan och har större risk för missbruk och försummelse.
 • Sonar av tonårsmödrar är 13 procent mer benägna att hamna i fängelse.
 • Dotter till tonårsmödrar är 22 procent mer benägna att bli tonårsmödrar själva.
 • Nästan 80 procent av ogiftiga tonårsmödrar hamnar på välfärd.

Vad är det viktigaste föräldrarna kan göra för att förhindra graviditet för tonåring?

Det viktigaste som föräldrar kan göra för att förhindra tonårs graviditet är att vara involverad i sin tonårs liv. Ju mer du är involverad i din tonårs liv, desto mer kommer du att kunna hålla kommunikationslinjerna öppna när det gäller tuffa frågor som sexualitet och tonårsgrisning.

Och kommunikation är nyckeln. Att vara inblandad betyder också att du är villig att svara på ditt barns frågor med öppenhet och ärlighet, och utan dom. Om du visar motvilja att dela viktig kunskap med din tonåring, kommer de sluta dela sitt liv med dig och hittar den information de behöver någon annanstans. Några av dessa alternativa informationskällor kan inkludera sina kamrater, opålitliga webbplatser eller till och med porr. I många fall kan den information de hittar inte vara korrekt.

Det är därför sexutbildning i hemmet är så viktigt. Hål i information kan leda till de olika resultaten du kan frukta mest för ditt barn, inklusive oplanerad graviditet.

Hur pratar jag med min tonåring om sex?

Så hur har du pratstunden? Här är en hemlighet: det finns ingen sådan sak. Eller åtminstone finns ingen "Talk". Snarare bör sexuell utbildning på hemmaplan vara en pågående konversation som börjar vid födseln, när spädbarn och småbarn börjar börja lära sig lämpliga namn på deras kroppsdelar. Det fortsätter bara därifrån, med informationen mer djupgående när ditt barn blir äldre.

Det är förståeligt om tanken på detta gör dig nervös eller obekväma. Trots allt kommer inte för mycket information bara att göra din tonåring mer apt att försöka saker som han eller hon inte är redo för?

Överraskande är svaret på detta nej. Forskning visar att att ta emot denna information från föräldrar innan de blir sexuella aktiva hjälper tonåringar att skydda sig mot dåliga beslut, ökar självkänslan och hjälper till och med att skydda dem från sexuella rovdjur.

Gör ansträngningarna för att vara en del av din tonårs liv. Var den person de vänder sig till när de behöver information eller råd. På så sätt blir de bättre förberedda för allt som livet kastar på dem.

Populära Inlägg

Läs Mer