Hur högskolestudenter kan sluta bli mobbade på skolan

Anonim

När du blir mobbad kan det vara svårt att veta vad du ska göra. Men det är viktigt att vara lugn och utveckla en handlingsplan. Att bli känslomässig och freaking out kommer göra lite för att hjälpa situationen och kommer bara att ge bully reaktionen hon letar efter. Här är sju steg du bör ta när du blir mobbad.

1. Dokument Allt

Ta dig tid att skriva ner några anteckningar om mobbningen du upplever. Inkludera datum och tider för varje incident och eventuella vittnen till evenemanget. Om du har upplevt cyberbullying, var noga med att ta skärmdumpar eller spara kopior av allt. Det är också en bra idé att e-posta en förälder eller vän som inte är på campus så att de också har dokumentation om vad som händer.

2. Prata med någon

Mobbning är inte något du bör försöka hantera på egen hand. Även om det kan vara pinsamt att dela informationen om vad du upplevt är det viktigt att din hälsa och välbefinnande delar upp din erfarenhet med någon du litar på. Om du inte har en nära vän på campus, ring en vän hemifrån. Du kan också prata med dina föräldrar, en betrodd vuxen eller en rådgivare. Det viktiga är att hitta någon som kommer att vara empatisk, medkänsla och stödjande

3. Börja på ladderens botten

Om du till exempel mobbas av någon i din kommunikationsklass, kontakta professorn. Om mobbaren är medlem i ditt idrottslag, kontakta tränaren. Och om mobbaren är helt enkelt en annan student på campus, kontakta dekan för studenter. Du vill inte gå direkt till universitetschefen när du arbetar med en mobbningshändelse, för att det lämnar dig ingenstans att gå med ditt klagomål. Dessutom, om du går direkt till toppen, kommer han eller hon sannolikt att fråga till vem du redan har pratat. Gå bara till nästa nivå om mobbningssituationen inte adresseras. Men var inte rädd för att klättra upp stegen tills någon tar upp situationen.

4. Begär en handlingsplan

När du rapporterar mobbningen, var noga med att ta reda på handlingsplanen. Till exempel kommer personen du kontaktade att granska din dokumentation, prata med mobbaren eller ifrågasätta medståndarna? Om så är fallet, betona att kollegiet först tar åtgärder för att skydda dig mot ytterligare mobbning. Också, om mobbningen är din rumskompis, var noga med att du begär ett nytt rumsuppdrag innan kollegiet diskuterar mobbning med din rumskompis. Kom ihåg att du har mycket liten kontroll över vilken typ av disciplinära åtgärder skolan tar. Men du har ett uttalande om hur du kommer att skyddas mot ytterligare skada. Stressa din oro över vedergällning. Kom ihåg att dokumentera vad som sägs, datum, tid och annan relevant information.

5. Ta hand om dig

När du pratar med skolan och du är säker på att saker hanteras på rätt sätt fokuserar du på dina behov. Mobbning är en traumatisk situation och ibland blir eleverna deprimerade eller oroliga. Dessutom kan du ha några fysiska klagomål som huvudvärk, magont och sömnlöshet som behöver åtgärdas.

Du borde också spendera lite tid på att tänka på hur man kan undvika mobb på college och försvara sig när situationen uppstår. Kom ihåg det här är inte dags att skvallra om mobbningen eller mobbningssituationen. Inte bara vill du ta den höga vägen, men också om du spenderar för mycket tid med fokus på mobbning, håller du fast i offrets läge. I stället fokusera på saker som bygger ditt självförtroende. Ange några mål. Gör några nya vänner. Men låt inte mobbningen kontrollera dig. Kom ihåg att du har kontroll över din reaktion. Var noga med att du strävar efter att gå vidare.

6. Uppföljning

Om mobbningen fortsätter, eller om kollegiet inte följer igenom som de lovade följer du med din kontaktperson. Fråga om deras framsteg. Och om du känner att din ursprungliga kontakt inte tar saken på allvar, så är det dags att kontakta någon högre upp. Var noga med att dokumentera vad som sägs på uppföljningsmötet, inklusive datum, tid och annan relevant information.

7. Lär av situationen.

Medan du inte ska skylla på mobbning är det viktigt att du lär dig av situationen. Ta till exempel den här negativa situationen och använd den för att motivera dig och göra dig starkare. Fokusera på framtida mål, roliga aktiviteter eller självförbättring snarare än att bo på de negativa aspekterna av mobbning och smärtan som orsakats. Var försiktig så att du inte omfamnar de negativa meddelandena, men lär dig istället att avböja dessa kommentarer och handlingar. Fokusera på uthållighet, elasticitet och självförtroende.

Populära Inlägg

Läs Mer