Hur man väljer säkra leksaker för dina barn

Anonim

Vilka leksaker är bäst för ditt barn?

Det verkar som en lätt nog fråga, men du vill inte köpa ditt barn en leksak som inte är säker eller att han inte kommer att leka med.

Förutom att överväga ditt barns intressen och fråga vad han vill, är en av de viktigaste sakerna att tänka på, åldersrekommendationerna för leksaken. Till exempel, för yngre barn, hjälper det dig att undvika leksaker med små delar och de som orsakar kvävningsrisker. Men det kan också hjälpa dig att undvika att köpa en leksak som inte kommer att hålla ditt barns uppmärksamhet och få honom lätt frustrerad.

Så köp inte din 7-åriga Lego Mindstorms Robotics Invention System, även om du tror att han skulle ha kul att leka med en robot. Ett barn som är under 10 till 12 år kommer sannolikt inte att kunna bygga eller programmera robotarna som följer med den här uppsättningen. Och i stället för att ha en leksak som han kommer att njuta av kommer det sannolikt att hamna i lådan, på baksidan av garderoben eller på en hyllning någonstans.

Konsumentproduktsäkerhetskommissionen erbjuder dessa leksaksskyddstips:

Spädbarn och småbarn under 3 år gammal

 • Barn under 3 tenderar att lägga allt i munnen. Undvik att köpa leksaker avsedda för äldre barn som kan ha små delar som utgör en choking-fara. Specifikt bör du undvika leksaker med små delar som kan passa inuti en choke-testcylinder eller icke-choke-teströr, som mäter 1 1/4 tum bred med 2 1/4 tum lång och simulerar storleken och formen på ett ungt barns hals .
 • Låt aldrig barn under 8 år leka med ofyllda eller trasiga ballonger på grund av störningsrisken.
 • Undvik kulor, bollar och spel med bollar som har bollar med en diameter av 1, 75 tum eller mindre. Dessa produkter utgör också en chokningsrisk för små barn.
 • Undvik leksaker med små magneter, magnetiska bitar eller lös magneter, eftersom de kan sväljas. Tyvärr, om två magneter kopplas ihop efter att de har slukats, kan de orsaka intestinalt blockage eller allvarligare problem.
 • Barn i denna ålder dra, prod och twist leksaker. Leta efter leksaker som är välgjorda med tätt säkrade ögon, näsor och andra delar.

Förskolebarn Åldrar 3 till 5

 • Undvik leksaker som har skarpa kanter och punkter.
 • Undvik leksaker som är konstruerade med tunn, spröd plast som lätt kan bryta sig i små bitar eller lämna skarpa kanter.
 • Leta efter hushållskonstmaterial, inklusive kritor och färgsatser, märkta med beteckningen "ASTM D-4236." Detta innebär att produkten har granskats av en toxikolog och vid behov märkt med försiktighetsinformation.
 • Du bör fortsätta att undvika leksaker med magneter, inklusive byggsatser eller leksaker, vid denna ålder.

Skoleålders barns ålder 6 till 12 år

 • Lär äldre barn att hålla sina leksaker borta från sina yngre bröder och systrar.
 • Om du köper en leksakspistol, var noga med att fatet eller hela pistolen är ljust färgad så att det inte misstas för en riktig pistol.

Andra Toy Safety Tips

Förutom att köpa säkra leksaker, för att hålla dina barn säkra, är det viktigt att:

 • Kontrollera leksaker regelbundet för små delar, brott och eventuella faror, inklusive flisad eller skalande färg. Skadade eller farliga leksaker ska repareras eller kastas bort.
 • Titta på leksaksreklam och ta snabbt bort återkallade leksaker.
 • Uppmuntra dina barn att inte sätta sina leksaker i munnen (även om det är svårare för spädbarn och yngre småbarn).
 • När du köper en cykel, scooter, skridskor eller andra sportartiklar, köpa en hjälm och lämpliga säkerhetsdynor också och se till att barnet bär dem.
 • Lär dem att lägga leksaker borta när de är färdiga så att de inte går över eller faller på dem och så att yngre syskon inte kan komma till olämpliga leksaker.
 • Anmäl skador, klagomål och osäkra leksaker till konsumentproduktersäkerhetskommissionen
 • Låt bara vuxna använda batteriladdare.

Tänk också på att American Academy of Pediatrics:

 • Rekommenderar mot hemanvändning av trampoliner.
 • Rekommenderar att barn under 16 år inte kör på 4-hjuliga terrängfordon och rekommenderar ett förbud mot försäljning av alla trehjuliga terrängfordon.
 • Adviserar att barn har stor risk att bli skadad av icke-pulverpistoler, som BB-vapen, pelletspistoler, luftrör och paintball-vapen.

Hörselnedsättning och höga leksaker

Det är lätt att upptäcka några osäkra leksaker, som de med skarpa kanter eller små delar, men höga leksaker är en underkänd risk för barn. Kom ihåg att vissa leksaker, även de som rekommenderas för små barn, kan producera ljud på en nivå som kan skada ditt barns hörsel.

Dessa typer av leksaker inkluderar cap pistoler, musikaliska leksaker, leksak telefoner, horn, sirener, och till och med knarrig gummi leksaker, som kan producera buller så hög som 90 till 120 decibel. Enligt American Speech-Language-Hearing Association: "När det hålls direkt i örat, som barn ofta gör, utsätter en högljudd leksak verkligen örat så mycket som 120 dB ljud, en skadlig dos - motsvarande en stråle flygplanet startar. Buller på denna nivå är smärtsamt och kan leda till permanent hörselnedsättning. "

Även om du borde undvika leksaker som låter högt, om ditt barn får några leksaker som gör brus, var noga med att han inte sätter dem i örat, vilket kan orsaka ännu mer skada på hans hörsel.

Videospel betyg

Förutom att följa åldersrekommendationer om leksaker, bör du observera betyg på alla videospel som ditt barn vill ha.

Kom ihåg att spel som är klassade T-har ett innehåll som inte är lämpligt för barn under 13 år. Det är bättre att hålla sig till spel som klassificeras antingen EC - Early Childhood eller E - Alla, även om även spelade betyg E - Alla kan ha lite våld, komisk mischief och / eller mildt språk.

Att kontrollera betyg är viktigt, eller du kan bli lurad på att köpa ditt barn ett spel som inte är äldre. Till exempel var det ursprungliga Jax och Daxter-spelet betygsatt E - Alla, men uppföljaren, Jax II, är rankad T-Teen.

De senaste Toy Safety Riskerna

Vilka är de senaste leksaksäkerhetsriskerna? Tyvärr behöver du oftast titta på de trendigaste leksakerna. Hoverboards är en ledande källa till skador i år.

Från rapporter som de kan explodera när de laddas på massor av ER-besök med fall och brutna ben, skulle hoverboards sannolikt göra din nästa inte köpa presentförteckning för dina barn.

Populära Inlägg

Läs Mer