Hur kartläggning av livmoderhalsslem kan hjälpa dig att bli gravid snabbare

Anonim

Är din cervicala slem vattnig eller torr? Klar och stretchig? Tro det eller inte, uppmärksamhet på ditt normala vaginala urladdning kan hjälpa dig att bli gravid.

Du kanske har hört talas om The Billings Ovulation Method. Billings Ovulation Method är en naturlig familjeplaneringsmetod som starkt bygger på förändringar i livmoderhalsslemhinnan. Kvinnor använder den för att bli gravid eller undvika begrepp. Men du behöver inte använda den speciella metoden för att få fördelar av att spåra livmoderhalsslem förändringar.

Många kvinnor som spårar sin kropps basala temperatur också uppmärksamma cervical mucus förändringar. Om du märker dessa förändringar på din fertilitetskalender kan du ge extra information om när du kanske ska ägglossa. Detta kan hjälpa dig med sexkön för graviditet.

Fertilitet och ägglossning apps kommer ofta att ha ett område för att markera din livmoderhalsslem. Men hur vet du vad du tittar på? Vad betyder förkortningarna?

Blödning / menstruation

Under din period kan du markera ditt livmoderhalsslem på ditt diagram med en B eller M.

Beroende på den programvara för fertilitetsdiagrammet du använder, kan det avsnitt där du markerar menstruation och spottning skilja sig från de cervicala slemindikatorerna.

Vad händer om du spottar, och det är inte din normala period? Den informationen är också viktig för att markera på ditt diagram.

Spotting mellan perioder kan vara normalt, men ibland indikerar det ett fertilitetsproblem. Du bör låta din läkare om du upplever spotting vid slumpmässiga tider i din cykel. Spotting lätt på dagen för din period kan vara normalt, vilket kan spotting som kommer den sista dagen i din period. Vissa kvinnor ser också lätt runt tiden för ägglossningen.

Generellt sett är du inte bördig under din period när du blödar aktivt. Men antar inte att du inte kan tänka om du har sex på din tid. Du kan bli gravid om du ägglossar tidigt och har samlag till slutet av din cykel.

Om du försöker bli gravid bör du inte oroa dig för att ha sex under den här tiden (om du inte vill.)

Torr livmoderhalsslem

Du kan markera en enkel X eller D, för torr, på de dagar du inte märker mycket livmoderhalsslem.

Ordet torrt här är lite överdrivet. Om du inte upplever låga hormonella nivåer (som kan leda till svår vaginal torrhet) betyder torr inte "torr" så mycket som det betyder "inte så fuktig". Du är inte särskilt bördig under denna tid.

Sexuellt samlag kan vara obekväma när din cervicala urladdning är torr. Även om sex under denna period inte sannolikt kommer att leda till graviditet, upplever vissa kvinnor vaginal torrhet även när de ska ägglossas. Möjliga orsaker till onormal vaginal torrhet inkluderar hormonella obalanser, ålder, biverkningar av vissa mediciner och tidigare operation på livmoderhalsen.

Om du aldrig verkar få fruktbar cervikal slem-vaginal urladdning som ger en märkbar "våt" känsla runt tidpunkten för ägglossningen, ungefär i mitten av cykeln, bör du tala med din läkare.

Om du upplever vaginal torrhet när du ska ha naturlig smörjning, är det viktigt att du använder fräschhetsvänliga spermie smörjmedel. Detta kommer att bidra till att sexet blir mer bekvämt och kan hjälpa till att hålla spermierna hälsosamma och levande tillräckligt länge för att resa upp i livmoderhalsen. Regelbundna personliga smörjmedel kan skada spermier och kan kasta bort din vaginas pH.

Så länge du försöker bli gravid, håll dig till fruktbarhet vänliga lubes.

Klibbig livmoderhalsslem

Du kan använda en S (för klibbig) eller SCM (för klibbigt livmoderhalsslem) på de dagar du märker klibbig cervikal slem.

Klibbig cervikal slem är lite som barns hantverk klistra in men mindre tjock. Det är inte torrt, men det är inte slätt och krämigt heller.

Om du har klibbig cervicala slem på fingrarna och försök att sträcka några mellan din pekfinger och tummen, kommer det att bryta snabbt.

Det anses inte som fruktbart cervix slem.

Creamy Cervical Mucus

C (för krämig) eller CCM (för krämig cervikal slem) kan användas på de dagar du märker krämig cervikal slem.

Denna cervicala slem kan vara vit, krämig och sträcka bara något mer än klibbig cervikal slem. Det ser mycket ut som lotion.

Det anses inte som fritt livmoderhalsslem, men vissa kvinnor får bara få krämig cervikal slem före ägglossningen.

Även om det inte anses vara den mest fruktbara typen av livmoderhalsslem kan det föregås din fruktbara period. Ägglossning kommer sannolikt snart. Om du försökte undvika graviditet skulle du inte vilja ha sex vid denna tid utan ytterligare skydd. Om du vill bli gravid bör du ha samlag när du ser krämig livmoderhalsslem.

Vattnig Cervical Mucus

W (för vattnet) eller WCM (för vattnets livmoderhalsslem) kan användas för att indikera när ditt livmoderhalsslem har en vattnig konsistens.

Denna typ av livmoderhalsslem kommer att sträcka sig längre än krämig cervikal slem, och det verkar tydligare. Du kan också märka mer av det än under det krämiga scenen. Vattnig cervikal slem är mer benägna att känna på dina underkläder. Du är också mer benägna att märka skillnaden i känsla i din vulva. Du behöver inte nödvändigtvis kontrollera med fingrarna.

Den våta känslan du får när du har vattenig livmoderhalsslem är en del av varför kvinnor känner sig mer sexuellt aktiverade vid denna tid på månaden. (Naturen vill att du blir gravid och vet hur man kommer dig dit!)

Medan inte den "idealiska" friska livmoderhalsslemhinnan är vattnets livmoderhalsslim fritt.

Om du vill bli gravid, se till att ha sex nu!

Äggvitt livmoderhalsslem

E eller EW (för äggvita) eller EWCM (för äggvita cervikala slem) kan användas för att indikera när din livmoderhalsslem är konsistensen hos rå äggvitor.

Detta är den mest bördiga av livmoderhalsslem. Det är rikligt och kommer att sträcka ett par tum mellan fingrarna. Det är klart, stretchigt och slemtliknande. Det ser verkligen ut som rå äggvita.

När du ser den här typen av livmoderhalsslem, behöver du ha sex nu! Ägglossning är precis runt hörnet.

När din livmoderhalsslem sänder förvirrande signaler

Cervicala slemförändringar är inte en idealisk metod för ägglossning för alla. Till exempel, vissa kvinnor upplever vaginal torrhet, av olika skäl. De får aldrig se mer än krämig cervikal slem. Detta kan leda dem att tro att de inte är friska när de är. Det är emellertid möjligt att ägglossa och inte någonsin se äggvit cervikal slem.

Å andra sidan upplever vissa kvinnor flera fläckar av äggvit cervikal slem under hela månaden. I detta fall kommer ägglossningen inte nödvändigtvis att hända snart. Detta är särskilt vanligt hos kvinnor med PCOS.

Ett ord från Verywell

Spårning av livmoderhalsslem förändringar kan ge dig en bättre uppfattning om när du är ägglossning och när du är mest bördig. Efter att du fått lära dig grunderna för att kontrollera och förstå ditt vaginala urladdning, kan det vara lättnaderna och säkert minsta dyra metod för ägglossningsdetektering. Om du försöker bli gravid, överväg att använda några olika metoder för ägglossning, tills du hittar det bästa för dig.

Med det sagt är det inte för alla att kontrollera efter livmoderhalsslem. Om du försöker att kön för graviditet är för stressfull, gör det inte. I stället har samlag tre till fyra gånger i veckan. Du kommer att ha sex på minst en av dina bördiga dagar.

Om du är orolig för din livmoderhalscirkulation - oavsett om du är orolig det är för lite, för mycket eller bara verkar ovanligt - var noga med att prata med din läkare. Att prata om vaginalt urladdning kan vara pinsamt, men din läkare är inte generad av ämnet. De vill att du ska berätta för dina bekymmer, så de kan hjälpa till.

Populära Inlägg

Läs Mer