Hur man byter en babys blöja

Anonim

Om du aldrig har ändrat en blöja före, kan uppgiften tyckas överväldigande. Förvisso, när du har gjort det ett par gånger, blir det andra naturen. Och om du är en ny förälder, kommer din baby att ge dig gott om övning. Spädbarn brukar gå igenom minst sex till 10 blöjor om dagen och lägger till över 3000 blöjförändringar under det första året.

Vad du behöver

Det är viktigt att du har allt du behöver (eller kan behöva) innan du börjar.

Se till att du har följande:

 • En säker, ren plats att byta barn: Många föräldrar använder ett skötbord eller en byte på golvet, sängen eller soffan. Om du använder ett skötbord rekommenderas att du använder säkerhetsremmarna och följer vadderingsanvisningarna för att förankra den till bordet. Medan en nyfödd inte kommer att flytta mycket, med 4 månader gammal kommer din baby att veta hur man rullar. Att öva säkerhet från början hjälper dig att vara vana när din lilla är på resande fot.
 • Blöjor, antingen tyg eller engångs, i rätt storlek
 • Något att torka barnet med: Många föräldrar använder barndukar för att rengöra blöjaområdet, men en nyfödd hud är känslig och barnläkare rekommenderar att du använder varmt vatten och en trasa eller bomullsbollar under de första veckorna av livet (dukar säljs endast för fuktad med vatten är ett annat alternativ). Traditionella barnservetter, särskilt de som innehåller alkohol, kan orsaka utslag och irritation tills barn är ungefär 2 månader gamla.
 • Blöda kräm eller salva (om det behövs)
 • "Emergency" -tillbehör: Vid en rörig utblåsning är det bra att byta kläder till ditt barn och en påse till hands.

Byte av blöja: Steg för steg

Dessa anvisningar gäller för byte av engångsblöjor. Medan vissa föräldrar väljer att använda tygblöjor är de grundläggande stegen desamma.

Oavsett din bebis ålder, lämna aldrig honom eller henne obevakad på en förhöjd yta - även en stund.

 1. Tvätta händerna och samla dina varor. Se till att du har allt du behöver inom armens räckvidd.
 2. Lägg ditt barn på ryggen på den växlande ytan.
 3. Lossa blöjflikarna. Lyft ditt barns botten av blöjan genom att försiktigt ta tag i sina anklar och lyfta. Om det finns mycket poop present, kan du använda den övre halvan av blöjan för att försiktigt sopa den mot den nedre halvan av blöjan.
 4. Skjut blöjan bort från barnet och placera den i närheten, men utom räckhåll för barnet.
 5. Torka barnet rent. När du torkar en tjej, gå alltid framifrån och bakåt för att förhindra en infektion. Rengör området noggrant så att barnet inte får utslag.
 6. Placera alla använda engångsrengöringsmedel ovanpå den smutsiga blöjan.
 7. Skjut en ren blöja under barnets botten och se till att flikarna ligger på sidan under ditt barns botten. De flesta blöjor har idag färgglada märken eller tecken som indikerar blöjans framsida.
 8. Innan du stänger blöjan, applicera några salvor eller krämer som din läkare har rekommenderat för utslag. Om du gör det här steget efter att du har placerat den nya blöjan under ditt barn kommer du att förhindra att du behöver rengöra salvor från den växlande ytan, vilket ibland kan vara svårt.

 1. Stäng den nya blöjan genom att dra framsidan över magen och dra flikarna öppna och runt till fästytan. Om du inte använder speciellt klippda nyfödda blöjor, var noga med att vika blöjan för att undvika irritation av navelstubben tills den faller av.
 2. Rulla den använda blöjan och linda flikarna hela vägen runt den. Placera blöjan i en väska, blöja eller skräpburk.
 3. Tvätta din och dina barns händer och rengör den byta ytan. Detta steg är särskilt viktigt om din baby är sjuk, eftersom det hjälper till att förhindra rekontaminering.

tips

Du och din bebis kommer snart att komma in i ett spår, men dessa tips kan vara till hjälp när du hittar din väg:

 • Följ din läkares anvisningar när du tar hand om en helande omskärelse och navelstubben.
 • Var försiktig så att blöjan inte blir för hårt. Du vill undvika läckage, men en för tät blöja kan orsaka tryck på ditt barns mage, vilket gör att han är mer benägna att spita upp sig. Detta gäller särskilt efter matning.
 • Om din bebis har ett utslag som inte rensas upp efter några dagar, eller om han verkar ha mycket smärta och har röd och röd hud i utseende, kontakta din barnläkare omedelbart.
 • Det kan vara till hjälp att alltid hålla en hand på din bebis när du tittar bort eller når en ren blöja.
 • Byt aldrig eller lämna en smutsig blöja där maten bereds eller ätas.

Populära Inlägg

Läs Mer