Hur kan du stoppa ett barn från att bita?

Anonim

Låt möta det; ett bett barn är helt enkelt inte kul att vara runt. Och medan ett ungt bettande barn kanske inte uppvisar onormalt beteende, är det fortfarande inte acceptabelt för andra barn och säkert för andra föräldrar. Med detta sagt är ett bettande barn ett gemensamt problem i förskolan, mammas dagsprogram och leverantörsinställningar, särskilt i småbarnsåren.

Anledningar Kids Bite

  • Smärtor i smärtor. När barnen biter, är det många gånger eftersom de är tandvård och biter lindrar smärtan.
  • Utforska världen. Barn och småbarn använder sina mun för att utforska världen. De flesta saker som de hämtar hamnar i munnen.
  • Söker en reaktion. Småbarn experimenterar med vad som orsakar reaktioner av kamrater och vuxna. Om de biter en vän och hör ett skrik kan de vara fascinerad av den reaktionen, ovetande om att deras bett är smärtsamt för ett annat barn.
  • Längtar uppmärksamhet. Biting kan vara ett uppmärksammande sökande beteende hos vissa småbarn och äldre barn. När ett barn känner sig ignorerat, kan de bita för att få uppmärksamhet. När ett barn får uppmärksamhet kan de fortsätta beteendet, även om uppmärksamheten är negativ snarare än positiv.
  • Känner sig frustrerad. Att bita och slå är sätt för barn att hävda sig. Om ett barn känner sig frustrerad eller utom kontroll och inte korrekt anger sina känslor kan de utträda genom att bita.

Så, vad kan en förälder göra för att avskräcka det dåliga beteendet hos ett bettande barn?

Hur man slutar bita

  • Uppmuntra användningen av ord. Andra sätt att uttrycka frustration eller ilska är att krama ett stoppat djur eller stansa en kudde. Ibland kan förkortningsaktiviteter eller att ge ditt barn en paus hjälpa till att förhindra den stigande frustrationen som kan leda till bitande och andra dåliga beteenden.
  • Ge ditt barn tillräckligt med uppmärksamhet. Ge ditt barn tillräckligt med din tid hela dagen så han eller hon biter inte bara för att få uppmärksamhet. Extra uppmärksamhet är särskilt viktigt när ditt barn går igenom en stor förändring av livet, till exempel ett drag eller välkomnande en syskon. Om ditt barn är benägen att bita, fortsätt någon av lekkameror och gå in när en misstänkning verkar vara att brygga.
  • Konsekventa konsekvenser. Om du ser ditt barnbid, Administrera en lämplig följd, t.ex. borttagning av leksaken eller en time-out.
  • Ge positiv uppmärksamhet åt biten barn. Visa barnet som gjorde den biter som biter inte får honom eller hennes uppmärksamhet.
  • Bita aldrig ditt barn tillbaka. Motstå frestelsen att bita ett bitande barn tillbaka som ett sätt att "visa dem" sina fel. Använd istället en positiv inställning. Du vill inte att ditt barn säger till sin lärare att han biter för det är vad hans föräldrar gör!

Även med dina bästa förebyggande insatser kan bittra incidenter fortfarande inträffa. När ditt barn biter, förklara för ditt barn att beteendet inte är acceptabelt genom att säga "Nej, vi biter inte!" Förklara att biter gör ont för den andra personen. Ta sedan bort ditt barn från situationen och ge barnet tid att lugna sig.

Uppdatering av Jill Ceder

Populära Inlägg

Läs Mer