Hur man bygger hälsosam kostvanor hos barn

Anonim

När det gäller hälsosamma matvanor och matförmåner kan skolåldern falla överallt i ett brett spektrum. Vissa barn kan fortfarande vara de kräsna ätarna de var när de var förskolor medan andra kanske har mognat att bli äventyrliga gourmands som är redo, villiga och kan prova nya matar och rätter. Men oavsett vilken typ av hälsosam matvanor ditt barn har utvecklat kan du hjälpa till att forma hans preferenser och attityder mot näringsrik mat genom att vägleda honom mot hälsosam matvanor. Här är hur:

1

Gå Mat Shopping med barn att lära dem hälsosam kost val

För att visa ditt barn hälsosam kost val, fylla din kundvagn med färska råvaror och skära ner på bearbetade livsmedel. Gör ett spel ur att plocka olika färger av frukt och grönsaker. Tänk på rätter du kan göra under den närmaste veckan, till exempel en stekpanna (gröna broccoli, gula och röda paprika, apelsin morötter och så vidare).

2

Låt dina barn hjälpa dig att laga mat

Oavsett ålder dina barn är, kan de hjälpa till i köket. Din kindergartner kanske inte kan hugga grönsaker, men han kan säkert riva sallad för en sallad eller sätta bröd i en korg. Din 9 eller 10-årige kan röra såser eller mäta ingredienser. Du kommer att vara glad att du uppmuntrade kulinariska vanor tidigt när din klassskolare växer till en tonåring som kan skickligt piska upp en utsökt middag för hela familjen.

3

Stress inte om mängden mat han äter

Han kan polera av allt på sin tallrik en dag och sedan äta två ärtor och förklara att han har gjort det nästa. Detta är helt normalt beteende för en växande klass-skolare. Se till att du inte får honom att känna sig dålig för att inte slutföra allt på sin tallrik. Och ta bort problem vid passet genom att erbjuda mindre portioner (du kan alltid ge honom sekunder om han slutar).

4

Uppmuntra Smart Snacking

Även om ditt barn serveras en favoriträtt till middag, får han inte äta den om han snackar för nära måltiden och inte är hungrig. Låt honom inte snacka minst en timme före middagen, och om han har något, gör det så hälsosamt och lätt som möjligt - säg, morötter med hummus eller äppelskivor. För mer idéer, läs den här artikeln om efterskola-snacks.

5

Undvik allvar av mutor

Det kan säkert vara frestande att säga ingen TV, dessert eller vad annat hon vill ha om hon inte äter sin middag. Men detta kan skapa ett obehagligt förhållande med mat i ditt barn. I stället för att få henne att känna sig pressad att äta när hon inte känner för det, ge sina val som är mer benägna att gå ner lätt, såsom bitmåttiga portioner av ostliknande broccoli eller en fruktsmoothie-hälsosam val som hon vill ha att äta.

6

Förbjuda inte skräpmat

Det betyder inte att din betygsskola kan äta en godisbar om dagen. Att begränsa bearbetad mat som är hög i socker och kalorier är en bra idé. Men om du försöker förbjuda så mycket som en lollipop i ditt hem, är ditt barn mer benägna att suga upp allt socker som han kan hitta i en väns hus. Ett bättre sätt att hantera sugary snacks är att låta honom ha en bit godis eller choklad en gång i taget, och om han klamrar sig för något sött, försök att styra honom mot friska snacks som nötter med russin resten av tiden.

7

Vara en god förebild

Om du förbjuder ditt barn från att dricka soda och sedan sippra ner en dietkoks över middagen, skickar det ett blandat budskap. Undersök din egen inställning till mat (försöker du hälsosamma recept eller äter fet mat och sedan uttrycka ånger och oroa dig för din egen vikt ">

Populära Inlägg

Läs Mer