Hur man ammar med en bröstvårt sköld

Anonim

En bröstvårtsköld är en amningsprodukt som används i speciella situationer. Det är en mycket tunn, mjuk bit av gummi eller silikon som täcker isola och bröstvårtan. En liten öppning vid nippelns spets tillåter att bröstmjölk flyter från ditt bröst, genom skölden och till din bebis.

När är en bröstvårtsköld användbar?

En bröstvårtsköld är en bra amningsanordning, men endast under vissa omständigheter. Om du använder en bröstvårtsköld när du inte behöver det, kan det leda till amningsproblem. Här är några av de situationer när en amning med en bröstvårtsköld kan vara till hjälp.

Lås på svårigheter: En bröstvårtsköld används ibland för att hjälpa nyfödda som har svårt att låsa på. Det kan vara lättare för en baby att låsa på skölden än bröstet.

För tidiga babyer: Några preemier går bra med en liten bröstvårtsköld när de lär sig att låsa på. Det kan hjälpa deras lilla munar spärren till nippeln som kan vara lite stor för dem. Det tar också mycket mindre av en preemies dyrbara energi för att hålla en bröstvårtsköld i munnen. Då, när de växer, kan de avvenas från skölden och börja amma direkt på det nakna bröstet.

Tandbundna spädbarn: Spädbarn som är födda med ankyloglossi eller tunga, kan ha problem med att låsa på bröstet. Om en baby inte kan låsa på rätt sätt, kanske han inte kan få tillräckligt med bröstmjölk och gå upp i vikt. En dålig spärr från en tunga kan också orsaka smärtsamma, ömma bröstvårtor. En bröstvårtsköld kan vara till hjälp i denna situation.

Platta, återdragna eller inverterade bröstvårtor: Bröstvårtsköldar kan hjälpa till att dra ut plana, retraktiva eller inverterade bröstvårtor som gör det lättare för en baby att låsa på bröstet.

Ömma bröstvårtor: En bröstsköld kan skydda ömma bröstvårtor. Om det är för smärtsamt att amma, eftersom du har ont, krackade bröstvårtor, kan en bröstvårtsköld bidra till att amning känns bekväm.

Att gå från flaskan till bröstet: En bröstvårtsköld kan hjälpa ett adoptivt barn eller ett spädbarn som används för att ta en flaskomkopplare över och ta sig till amning lättare.

7 tips för amning med bröstvårtsköld

  1. Bröstvårtsköldar brukar användas som en sista utväg. Du ska endast bära denna enhet till amning om du är under vård och övervakning av en läkare, amningskonsult eller annan person som har erfarenhet av det. Om den inte är buren, kan en bröstvårtsköld negativt påverka amning. Felaktig användning av en bröstvårtsköld kan leda till låg bröstmjölk, viktminskning i ditt barn och bröstproblem.
  2. Bröstvårtsköldar är inte en storlek som passar alla. Det är viktigt att ha på sig en som är rätt storlek för dig. En bröstvårtsköld som inte passar ordentligt kan blockera mjölkflödet från dina bröst.
  3. Medan du använder en bröstvårtsköld måste du se till att ditt barn får tillräckligt med bröstmjölk. Håll koll på ditt barns blöta blöjor och ta din baby till barnläkaren för att övervaka hans eller hennes vikt.
  4. Ditt barn kan vana sig att amma med en bröstvårtsköld och kan vara ovillig eller oförmögen att sjuksköterska utan den. Om du behöver använda en bröstvårtsköld ofta, kan du behöva spåra ditt barn från skölden.

  1. Bröstvårtsköldar bör inte bäras för hela utfodringen om inte din vårdgivare har instruerat dig att göra det. När ditt barn börjar amma med skölden, låt barnsjuksköterskan på det i en minut eller två. Ta sedan bort det och försök få ditt barn att låsa på ditt bröst utan det.
  2. Amning med bröstsköld kan förhindra att dina bröst fylls fullständigt. Det är viktigt att tömma bröstmjölkens bröst för att bygga eller bibehålla din mjölkförsörjning och undvika några vanliga problem med amning, såsom bröstkorg, pluggade kanaler och mastit. Så, efter att ha använt en bröstvårtsköld kan du använda en bröstpump för att ta bort den kvarvarande mjölken.
  3. Bröstvårtsköldar är inte samma som bröstskal. En bröstvårtsköld täcker isolaen och bröstvårtan, men ett bröstskal täcker isolan och gör att bröstvårtan kan skjuta ut sig. Du bär en bröstvårtsköld medan du ammar, men du borde aldrig bära bröstskal när du ammar.

Var kan man köpa en bröstvårtsköld

Du kan få en bröstvårtsköld från en amningspersonal som en amningskonsult eller en amningslärare. Sjukhuset där du har din bebis kanske kan ge dig en bröstvårtsköld om det behövs. Du kan också köpa bröstvårtskärmar online eller i person i butiker som bär barn och amningsprodukter och förnödenheter.

Populära Inlägg

Läs Mer