Hur man ammar använder en asymmetrisk spärr

Anonim

Att låsa ditt barn på ditt bröst korrekt är en av de viktigaste delarna av amning. En bra spärr låter barnet få tillräckligt med bröstmjölk för att växa i en hälsosam och konsekvent takt. Det är också nödvändigt att hjälpa dig att bygga och behålla din leverans av bröstmjölk. Denna artikel förklarar stegen för att låsa barnet på ditt bröst med en asymmetrisk spärr. Till skillnad från en traditionell spärr, när du ammar med en asymmetrisk spärr, kommer ditt barn inte att vara centrerat runt din bröstvårtor och isola.

Här är stegen för att låsa din baby på ditt bröst med en asymmetrisk spärr:

  • Kom i ett bekvämt amningsläge. Om du har en vårdkudde och / eller en ammande fotpall, använd dem för att få barnet upp till nivån på ditt bröst. Dessa användbara vårdtillbehör främjar en ordentlig spärrhake och kan också förhindra påkänning på rygg, nacke och armar medan du ammar.
  • Använd din fria hand för att hålla ditt bröst i en C-håll genom att placera fingrarna under ditt bröst och tummen på toppen. Håll fingrarna bakom din isola så att de inte kommer i vägen för din barns mun.
  • Ta med dig din baby. Din babys huvud ska lutas lite tillbaka så att hennes haka kan komma fram först. Barnets mun borde vara lägre än din bröstvårt, och din bröstvårta ska röra sig med barnets näsa.
  • Ta försiktigt ditt barns överläpp med din bröstvårtor för att få henne att öppna hennes mun.
  • Vänta tills ditt barns mun är öppet väldigt brett och tungan är nere. Ta snabbt med ditt barns haka till ditt bröst och lägg sedan munnen upp och över din bröstvårtor så att hennes överläpp vilar över din bröstvårtor. Barnet ska ha hela din bröstvårtor i munnen och en stor del av isolaen på undersidan av bröstvårtan och en mindre mängd isola på toppen av bröstvårtan. Hennes haka vilar i ditt bröst och näsens spets kommer att vara borta från ditt bröst eller bara en liten röra på det vid toppen.
  • Kontrollera din baby för tecken på en bra spärr mot en dålig spärrhake.
  • Om din baby inte låses väl eller om du har ont, bryt suget av spärren med ditt finger, ta bort ditt barn från ditt bröst och upprepa stegen ovan.

    • Om du har några frågor eller frågor om ditt barns spärrhake, tala med din läkare, en amningskonsult eller din lokala La Leche-grupp.

Populära Inlägg

Läs Mer