Hur man ammar tvillingar tillsammans

Anonim

Att mata två bebisar samtidigt är en stor utmaning för tvillingsföräldrar. Vissa familjer väljer att amma sina barn, och de kanske undrar hur man tvingar tvillingar tillsammans. Med två hungriga barn som behöver äta några timmar, är det meningsfullt att hålla dem på samma schema och mata dem samtidigt. Här är några strategier för amning tvillingar tillsammans.

Bröstmatning Twins tillsammans

Fördelarna med amning är många. Förutom de många näringsmässiga, fysiska och utvecklingsfördelar som det ger, tycker många mammor att det är bekvämt och ekonomiskt att sköta sina multiplar. Eftersom de flesta kvinnor har två bröst, förefaller tvilling tvillingar samtidigt ett naturligt val. Det kan dock vara lite knepigt. I början, som mamma anpassar sig till processen, kan det kräva en extra uppsättning händer att manövrera sina barn på och utanför bröstet och placera dem på rätt sätt. Det är där barnens far eller annan hjälpare kan ge hjälp, stående för att överlämna barnen en i taget. Vissa kvinnor finner att en vårdkudde ger extra komfort och stöd för att ordna barn i rätt höjd, men vanliga kuddar kan tjäna samma syfte.

Positioning Twins för amning

Mödrar har flera alternativ för att placera sina barn för amning. Medan det kan vara bekvämt att sjuksköterskan ligger ner, speciellt för de mellanmiddagliga matningarna, är det inte lika anpassningsbart för att mata båda barnen samtidigt. De flesta kvinnor tycker det är lättare att mata tvillingar medan de sitter och håller barnen.

Experimentera med olika positioner för att bestämma vilka som fungerar bäst och känns mest bekväma. Bilden ovan illustrerar fotbollslaget, där mamman håller barnens huvuden framför bröstkorget, med sina kroppar som sträcker sig tillbaka. Händerna räcker för sina huvuden och hennes underarmar stöder sina kroppar. Beroende på barnens storlek kan benen falla under eller utanför hennes armar. Fotbollslaget fungerar särskilt bra med spädbarn eftersom det ger stöd till barnens vobbiga huvuden. Det rekommenderas även för mammor som levereras via kejsarsnitt, och placerar huvuddelen av barnens vikt bort från snittets sida medan det är ömt och helande.

Processen av amning tvillingar tillsammans kommer att utvecklas över tiden. Eftersom barn växer större och utvecklar mer huvud och nackkontroller, kan andra positioner vara mer lämpliga. Moms av tvillingar kan experimentera med olika positioner för att se vad som känns mest bekväma och effektiva. Här är några ytterligare positioner för ammande tvillingar:

  • Dubbla vagga eller korshållare Hold: Denna position kombinerar fotbollslaget och en vagghållare. Barnen ligger över moderen med sina kroppar och fötter som pekar mot sidan, i samma riktning. Mamas händer och armar vaggar barnens huvuden och överkroppen. En bebis ben sträcker sig under mamma arm, som i fotbollslaget. En bebis huvud kan vila på den andra kroppens kropp.
  • Criss-Cross eller Front-V Hold: Barnens huvuden vilar på mammas underarmar, eftersom hennes händer håller sina kroppar underifrån. Deras kroppar korsar mammas knä, med ben som pekar i motsatta riktningar.
  • Sadel eller parallellhåll: Barnen är upprätt, mot mammas bröst. Bäst för äldre barn som kan sitta upp.

Tips: En säng, soffa eller stor bekväm stol är bra ställen för amning tvillingar. Leta efter ett utrymme som ger gott om utrymme för att alla ska bli bekväma och låter dig placera allt du behöver inom räckhåll. Innan du börjar samla ihop allt du behöver när du är sjuksköterska så att du inte behöver avbryta matningen. Ordna barnen inom räckhåll och sätt sig sedan i position. Håll ett glas vatten handy, liksom bibs, handdukar eller burp dukar för rengöring. Var noga med att byta barnen på varje bröst, så att båda barnen når åt sidan.

Populära Inlägg

Läs Mer