Hur stor är min baby i graviditeten i veckan?

Anonim

Titta på ditt barn växa genom graviditet är ett roligt sätt att passera de långa nio månaderna. Men ibland är det verkligen svårt att översätta alla tum, centimeter, krona till rump längder etc. Så här är ett praktiskt diagram över vanliga saker som hjälper dig att förstå hur stor din baby är nu under graviditeten.

Vecka 4: Senapsfrö

På bara fyra veckor förbi din sista period är ditt barn lika stort som en senapsfrö. Ett graviditetstest skulle vara positivt att börja denna vecka av graviditet. Och om du hade ultraljud mot slutet av veckan kunde du se en gestationsväska.

Vecka 5: Granatäpplefrö

Medan ett granatäpplefrö inte verkar vara väldigt stort, jämfört med vecka 4, har ditt barn blivit väldigt mycket! Den stora nyheten i veckan är att ditt barns hjärta kommer att börja slå, men även med den mest känsliga ultraljuden, en transvaginal ultraljud, kan du vanligtvis inte se hjärtslaget ännu, men du kan se en äggula.

Vecka 6: Black Eyed Pea

Den här veckan börjar moderkroppen verkligen bilda, men kommer inte att ta full kontroll över graviditeten till slutet av första trimestern. I större nyheter kan du se arm och benknoppar som börjar

Vecka 7: Tranbär

Det är svårt att tro att någonting storleken på en enda tranbär kan få dig att känna dig så trött eller sjuk. Är ditt ansikte bryta ut för?>

Vecka 8: hallon

Din bebis flyttar på egen hand, men det är fortfarande för tidigt för dig att känna det i de flesta fall. Snart kommer du även att kunna räkna finger- och tåstrålarna som din bebis är upptagen med i veckan. Hur mår du?>

Vecka 9: Brysselkål

Din bebis har nu testor eller äggstockar, beroende på om barnet är en tjej eller en pojke. Medan det fortfarande är veckor innan du kan berätta är det trevligt att veta att det är något som händer där inne. Fortfarande mycket wiggling och rörelse. Din baby väger ett helt gram

Vecka 10: Pecan

Din bebis svans är borta! Och överläppen har bildats. Annat än det där barnet har gått upp och väger så mycket som fyra pappersklipp, det är fyra gram. Det handlar om storleken på en pecan.

Vecka 11: Datum

Din bebis har ett riktigt stort huvud som utgör ungefär hälften av hans eller hennes kroppsstorlek. Det kan se udda om du ser det på ultraljud, men det kommer att förändras när ditt barn växer. Även vid födseln blir huvudet en stor del av barnets kropp. I andra nyheter har din baby naglar.

Vecka 12: Clementin

Din baby är lika stor som en clementine, även känd som Cuties. Med en doppler ska din läkare eller barnmorska kunna höra din sötnos hjärtslag runt denna tid. Det är en bra känsla, nej ">

Vecka 13: Asiatisk päron

Din baby och placentan väger ungefär en uns. Så medan din baby kan vara ungefär lika stor som en asiatisk päron, men viktvis är det en annan känsla. Alla 20 barntänder har bildats. Men ännu viktigare är du i andra trimestern!

Vecka 14: Aprikos

Visste du att ditt barn kan träna andan i fostervätskan ">

Vecka 15: Apple

Så din baby är ungefär lika stor som ett äpple, betyder det att du är nästan i moderskapskläder ">

Vecka 16: Starfruit

Den starfruit handlar om storleken på din bebis i veckan, och stjärnbrunet kan förklara hur du känner för att hitta ut ditt barns kön. Några lyckliga föräldrar kommer att kunna berätta detta snart, men många måste vänta.

Vecka 17: Rutabaga

Din baby väger nu mer än placentan. Vid födseln kommer barnet att vara sju gånger vikten av den genomsnittliga placentan. Medan inga nya strukturer har bildats kan ditt barn göra sin tumme.

Vecka 18: Kronärtskocka

Din bebis har nu utvecklat fingeravtryck som är unika för din bebis, även om han eller hon är en tvilling. Benen fortsätter också att härda eller ossify. Hur mår du?>

Vecka 19: Mango

Dina barns permanenta tänder bildar sig bakom dessa baby tänder och deras kropp är täckt av ett fint hår som heter lanugo. Det känns förmodligen som om du har en stor mango i din mage just nu. Din baby väger ungefär lika mycket som 227 clips eller 8 uns.

Vecka 20: Morot

Om du har en speciell ultraljud i veckan kan du få reda på att din baby är ungefär lika lång som en morot. Du kanske också har möjlighet att ta reda på om du har en tjej eller en pojke. Kommer du ta reda på eller bli förvånad ">

Vecka 24: Selleri

Din baby sträcker inte riktigt mycket, vilket är svårt att berätta av den mängd rörelse som du förmodligen känner. Men om han eller hon skulle sträcka ut, skulle det vara ungefär längden på selleri stjälken. Tänk på det på nästa resa ner i dagligvaruhuset.

Vecka 28: Blomkål

Din curled up baby kan blinka hans eller hennes nya ögonfransar på dig nu. Och i vecka 28 börjar barnet att krulla tätt och vända huvudet, den typiska positionen för spädbarn under födseln. Tänk dig ett stort huvud blomkål allat inbäddat djupt i bäckenet.

Vecka 32: Pumpa

Om du känner att din baby är en liten pumpa i magen, skulle du ha rätt! Den tyngd du känner är ganska normal, och trots känslan av tyngd kommer din baby inte att falla ut. Pelvic-plattor kan vara till hjälp för att lindra det obehag av sen graviditet.

Vecka 36: Ananas

Din baby är ungefär lika stor som en ananas kropp, allt krökt upp nu och gör sig redo för födseln. Medan det inte finns några nya strukturer som bildas vid denna tidpunkt kommer din barns hjärna att se dramatisk tillväxt från och med nu till omkring vecka 40. Denna tillväxt hjälper dem att andas och reglera sin temperatur efter födseln. Så, den här tiden är viktig.

Veckor 40+: Vattenmelon

Kom bara ihåg att barnen, som vattenmeloner, kommer i massor av former och storlekar. Den genetiska sminken av dig och din partner kan ha mycket att göra med hur stor eller liten ditt barn är vid födseln. Även om det inte finns några bra sätt att berätta hur stor din baby är före födseln, inte ens ultraljud.

Populära Inlägg

Läs Mer