Hur man är en mer positiv förälder

Anonim

Oavsett om du är förälder till en bebis eller en tonåring, kan vi alla vara överens om att föräldraskap är en utmaning! Det kan vara underbart en dag och sedan ansträngande, stressigt och överväldigande nästa.

  • Hur kan jag få min baby att sova hela natten?
  • Varför kommer inte min småbarn sluta kasta leksaker?
  • Hur kan jag få min tonårsdotter att sluta prata tillbaka?

Vi letar alltid efter sätt att förändra vårt barns beteende. för att våra barn ska passa in i en mögel som fungerar för oss. Men den här metoden fungerar sällan och vi står inför gråtande barn, tantrumming småbarn och snygga tonåringar. Vad händer om vi slutade försöka förändra våra barn och istället bytte oss? Vad händer om vi ändrade våra föräldrastilar och föräldrafilosofier? Vad händer om vi valde att se föräldraskap genom rosade glasögon? Vad händer om vi bestämde oss för att inte ta allt så seriöst?

Vi kan justera våra tankar och känslor om föräldrars kamp och bli lugnare och mer positiva föräldrar. När vi gör några små förändringar, kommer vi faktiskt att njuta av våra barn mer, och ännu bättre - våra barns beteenden följer vår ledning. Här är några små förändringar som ger ett starkare och mer positivt förhållande mellan dig och ditt barn.

Tänk på din uppfattning om problemet

Tänk på något ditt barn gör som driver dig galen eller stör dig. Håll din pjäs höghöjdsskrik under din hud? Gör din baby kasta mat gör att du vill skrika? Tänk först om vad ditt barn kommer ut ur detta beteende anser du "dåligt". Är det din uppmärksamhet? Eller är det en reaktion? En negativ reaktion från en förälder är tillräckligt bra för ett barn som försöker få någon uppmärksamhet. Din arg reaktion håller bara beteendet på gång.

För det andra, tänk på varför beteendet stör dig så mycket. Är du generad framför andra? Har du bestämt att det är ett "dåligt" beteende eftersom det är något vuxna anser inte acceptabelt? De flesta av dessa beteenden kan vara irriterande, men de är utvecklingsmässigt lämpliga och skadar inte ditt barn eller någon annan. Ju mindre du stressar om dem, ju snarare kommer de att komma till ett slut.

Sänk dina förväntningar

Ibland glömmer vi att våra barn bara är barn! Att ha förväntningar som inte är äldre lämpliga för dina barn kommer bara att ställa upp dem för misslyckande och ge dem anledning till att göra dig besviken. Förväntar du dig att ditt barn ska ha ordinarie bordsmetoder, att äta långa måltider eller hälsa på alla dina vänner och släktingar? Att undervisa dina barn om dessa "vuxna" beteenden och modellering dem kommer att uppmuntra dina barn att göra dem, men behåll dina förväntningar i kontroll, särskilt om ditt barn inte har nappat eller är hungrig.

Högsäsongen är en tid då dessa oönskade beteenden kommer ut eftersom barnen blir överväldigade av stora sammankomster eller att äta och sova vid olika tider. Vissa barn är mer inåtvända eller blyg och känner sig obekväma att prata med vuxna. Om du sänker dina förväntningar, finns det mindre utrymme för frustration.

Påminn dig själv kommer fasen att passera

Kan du komma ihåg de hemska första veckorna hemma med en nyfödd? Du sov inte, matade en liten varje varannan timme. För de flesta föräldrar kände det steget som att det aldrig skulle sluta, men det gjorde det, och det gör också varje fas. Om din 12 timmars fast sovhytt bara började vakna klockan 3 eller din veggie-älskande kille bara kommer att äta Mac och Ost, påminna dig om att mest oönskade beteenden är faser - med slut. Om ditt barns beteende fortsätter ett tag, prata med din barnläkare.

Dela det emotionella ansvaret

Fråga du din partner om att byta blöjorna, släppa din son i fotboll eller hjälpa din dotter att få på sina skor? Självklart! Men delar du ditt känslomässiga ansvar som förälder? Att fråga om materiell eller fysisk hjälp är lättare för föräldrarna. Om du är orolig för hur ditt barn är i skolan eller helt enkelt känner sig överväldigad av alla känslor som följer med att vara förälder, dela dem med din partner. Du behöver inte bära världens vikt på axlarna.

Anslut istället för att korrigera

Att ansluta till ditt barn gör ditt jobb som förälder lättare eftersom barn som känner sig anslutna lyssnar bättre, känner sig mindre frustrerade och väljer positiva beteenden. Om ditt barn uppvisar dåligt beteende, försök först och anslut med ditt barn innan du tar itu med det dåliga beteendet. Uppförandet kan vara en manifestation av ett behov av uppmärksamhet, känslor av övergivande eller isolering eller andra yucky känslor. Det är också viktigt att du kontaktar ditt barn dagligen, utanför disciplinen. Barn som känner sig kopplade till sina föräldrar har högre självkänsla, är mer självsäker och fattar bättre beslut.

Spendera minst 15-30 minuter om dagen och engagera dig med ditt barn utan andra distraheringar. Låt ditt barn välja ett spel eller en aktivitet eller göra ett kreativt projekt tillsammans som "Connected Hearts Journal", en minnesbok för barn. Att engagera sig i meningsfull verksamhet med ditt barn (röd) är ett underbart sätt att lära känna dem bättre, bygga upp självkänsla och karaktär, dela med sig av värderingar, stärka känslomässig intelligens och skapa speciella minnen.

Coaching istället för att kontrollera

Nästa del av anslutningen för att ändra dåligt beteende innebär att du coachar ditt barn och inte kontrollerar ditt barn genom helikopter eller auktoritativ föräldraskap. Tänk på dig själv som ditt barns livs tränare - någon som uppmuntrar dem att fatta bra beslut och modellera lämpliga beteenden. Om du kontrollerar ditt barn, hur kommer de någonsin att lära sig att fatta beslut för sig själva?

Titta igenom ditt barns ögon

Många gånger förkastar föräldrarna känslor för att de ser dem som omogna eller över dramatiska. När ditt barn är upprörd, ta ett steg tillbaka, döm inte och se situationen genom ditt barns ögon. Om du gör det kommer det att bli lättare att vara empatisk och validera ditt barns känslor. Detta kommer att ta dig närmare och låter ditt barn veta att det är säkert att berätta för sina sorgliga känslor.

Föräldra barnet du har, inte barnet du vill ha

Vill du ha en idrottsman och har du en hjärna? Kasta bort alla dina idéer om vad ditt barn skulle vara innan de föddes och verkligen ta en titt på barnet du har i nuet. Detta är särskilt viktigt för föräldrar till flera barn. Varje barn är annorlunda, med olika kvaliteter, brister och personligheter och bör föräldra sig på ett sätt som passar deras behov. Det finns ingen storlek som passar alla i föräldraskap och när du förälder barnet du har kommer ditt jobb som förälder att känna sig mycket lättare.

Populära Inlägg

Läs Mer