Hur man undviker att spola ditt barn

Anonim

Någonstans nära toppen av listan över de mest obehagliga saker som man kan stöta på på jorden måste krävas och bortskämda barn som tror att de har rätt till vad de vill, när de vill ha det.

Om jobbet med föräldraskap är att höja barn som i slutändan är bra, snälla, ansvariga medborgare som uppfyller sina unika möjligheter som de bidrar till samhällets förbättring, så att våra barn inte är bortskämda är en viktig del av vår uppgift. Inte bara det, att höja barn som inte är bortskämda innebär att vi trivs med våra barns och spenderar vår tid tillsammans med mindre konflikt och roligare.

Föräldrar som vill forma sina barn till människor som är uppvuxna för att vara tacksamma, tålmodiga, ha självkontroll, och i allmänhet trevliga individer att vara runt kan definitivt ta åtgärder för att hjälpa sina barn i rätt riktning. Här är några viktiga sätt att se till att du inte förstöra ditt barn:

Se till att de gör sysslor

Att ge barn åldersanpassade sysslor kan inte bara hjälpa till att lätta din belastning runt huset, men det kan hjälpa ditt barn att utveckla en känsla av ansvar och självkänsla. Visst kan det ta längre tid att undervisa ett ungt barn hur man gör enkla uppgifter som att sätta på rätt sätt (sanning berättas, det kan ofta vara lättare att bara göra det själv), men lär ditt barn hur man gör hushållsarbete kan vara en viktig grund som kommer att tjäna honom resten av sitt liv.

Lär dem att säga tack

Oavsett om det är för små vardagliga saker som en middag du har förberett eller för större saker som en födelsedagspresent du ger henne, bör ditt barn veta hur man säger tack nästan reflexivt utan att fråga sig. Var en bra förebild för ditt barn genom att visa henne hur du säger tack till människorna runt dig, till exempel en servitör på en restaurang eller en teller vid en bank. Sätt ner och skriv tackanvisningar med ditt barn (eller skriv henne själv om hon är äldre) för att skicka till personer som ger sina presenter eller hjälpa henne på något sätt.

Disciplin Ditt barn

En av de viktigaste sakerna vi kan göra som föräldrar är att lära våra barn hur man ska reglera sig så att det finns lite eller inget behov av disciplin. Fastställande av fasta gränser och förväntningar tidigt kan göra en stor skillnad i hur ett barn beter sig som han växer. Barn som under en tidig ålder lär sig hur de ska göra sig på ett trevligt sätt, vara tålamod och ha självkontroll är mer benägna att få en lättare tid att göra vänner och vara framgångsrik i sociala miljöer. Disciplinerande barn är ett av de viktigaste sätten föräldrar kan undvika att förstöra sina barn.

Öka ett välgörande barn

Ett barn som lär sig att överväga behoven hos vänner, familj och världen bortom och utvecklar en önskan att hjälpa andra i nöd är ett barn som är mindre bortskämd. Uppmuntra ditt barn att tänka sig själv genom att frivilligt tillsammans som en familj för att städa upp parker, ge hungriga familjer eller ens hjälpa äldre grannar. Dessa små gärningar kan lära ditt barn att det finns de som är mindre lyckliga än själva och att de kan göra skillnad i människors liv.

Håll inte på den falska berömmen

Det har skett mycket debatt om huruvida det är en bra idé att ge alla en trofé bara för att delta i ett spel eller ras och märkning varje barn som är begåvade och enastående. Medan motivationen för obefogat beröm kommer från ett bra ställe, det vill säga att de inte vill att barnen ska känna sig dåliga om sig själva och försöka främja självkänsla-verkligheten är att inte alla kan vinna eller är lika begåvade i alla saker.
Det är verkligen viktigt att vårda ditt barns lust att försöka, kanske misslyckas, och försök igen de saker som hon vill göra. Men det finns ett sätt att uppmuntra utan att ge henne beröm när det inte är motiverat. Om ditt barn misslyckas med något, påminna henne om att det inte är nödvändigt att en dag får det rätt att misslyckas. Om hon inte är naturligt bra på något, påminna henne om de många andra saker som hon är bra på och uppmuntra henne att tänka på hur olika människor, som hennes vänner och familj, är bra på olika saker och att dessa skillnader är vad gör oss unika och intressanta.

Se till att de tänker på deras manners

Goda manners går utöver att säga tack. Att säga att du talar på ett bra sätt för människor, som visar bra sportsmänskap under spel, har bra bordsmetoder, hälsar människor ordentligt och har andra grundläggande goda sätt att vara väsentliga färdigheter att skydda mot att förstöra ditt barn.

Lär dem om värdet av pengar

Att undervisa barnen om pengar är ett viktigt sätt att se till att du inte förstöra ditt barn. När ditt barn lär sig om vad som kostar, hur en hushållsbudget körs och hur man hanterar sin egen ersättning, är hon mindre benägna att gnälla om något hon vill ha i en butik.

Populära Inlägg

Läs Mer