Hur Assertiveness Färdigheter Hjälper Tonåringar

Anonim

Att lära din tonåring hur man uppför sig på ett självständigt sätt kan vara en fördelaktig livsläsning som kommer att tjäna ditt barn i hela sitt liv. Ta ett proaktivt tillvägagångssätt för att undervisa och förbättra din tonårs kommunikationsförmåga.

Assertive Tonåringar är mindre sannolikt att vara bullied

En tonåring som kan tala upp och säga, "Stoppa det" eller "Jag tycker inte om det när du gör det", är mindre sannolikt att bli utsatt jämfört med en tonåring som är tyst. Det kan vara mycket svårt att stå upp till en mobbning, men det kan vara mycket effektivt när det görs på ett självständigt sätt. Tonåringar som är assertiva kan också stå upp för kamrater som plockas på.

Assertiva Tonåringar är mindre aggressiva

Om din tonåring förstår hur man frågar om hjälp eller hur man får träffa hennes behov, är hon mindre benägna att tillgripa verbal eller fysisk aggression. I stället kan hon uttrycka sina känslor på ett mer pro-socialt sätt genom att använda respektfulla ord. Ett barn som kan säga, "Snälla sluta göra det, " kommer inte behöva slå någon för att få henne att peka över.

Assertiva Tonåringar kommunicera deras behov

Kommunikation mellan kamrater, föräldrar och myndighetsfigurer är effektiva när en tonåring beter sig självständigt. Den självständiga kommunikationen minskar indirekt kommunikation, som att be någon att passera ett meddelande, och låter din tonåring uppträda på ett artigt men direkt sätt. Det garanterar också att en tonåring kommer att prata direkt till en person som förolämpar henne, istället för att skvaller med vänner om frågan.

Assertive Tonåringar har hälsosammare förhållanden

Tonåringar som kan tala upp när deras känslor skadas kommer sannolikt att ha hälsosammare förhållanden. I stället för att tillåta människor att bryta mot sina rättigheter kan en självhäftande tonåring säga "Jag tycker inte om det när du gör det", som kan bidra till att bygga ömsesidig respekt i en vänskap eller ett romantiskt förhållande.

Assertiva Tonåringar Hantera deras stress

Att utveckla en förståelse för kompetensförmåga kan bidra till att minska tonårens stressnivå. Till exempel kan en tonåring som är villig att fråga en lärare en fråga kunna minska den stress hon upplever när hon inte förstår arbetet. Assertiveness färdigheter hjälpa en tonåring proaktivt lösa problem snarare än passivt så att dåliga saker kan hända.

Assertiva Tonåringar har hälsosam självförtroende

Tonåringar som talar upp för sig själv kommer att känna sig mer självsäker över tiden. Och ju mer självförtroende de känner, desto troligare är de att bete sig självt. En tonåring som känner sig bemyndigad att prata upp kommer att få mer och mer självförtroende över tiden eftersom hon ser hur hennes beteende ger positiva resultat.

Assertiva Tonåringar är mindre sannolikt att söka hämnd

När människor uppträder passivt upplever de ofta mycket ont och ilska. Detta kan leda till att de senare handlar ut på ett passivt aggressivt sätt. En tonåring som mobbar eller plockas på kan i hemlighet tänka på att söka hämnd. Lär din tonåring att uppträda på ett bestämt sätt så att hon kan lösa problem när de uppstår.

Assertiva Tonåringar förstår känslor

Kommunicera på ett självständigt sätt kräver tonåringar att sluta och tänka på sina känslor. Detta hjälper dem att utveckla en bättre förståelse för sina känslor över tiden. Eftersom deras känslomässiga intelligens ökar är det lättare att utveckla strategier för att hantera dessa känslor.

Assertive Teens Accepterar personligt ansvar

Assertiva tonåringar kan be om hjälp, säga vad de behöver och berätta för andra hur de känner. Som ett resultat är de mindre benägna att gå runt skylla på andra för hur de känner. Istället förstår de att om de vill ha något, är det deras ansvar att försöka få det att hända.

Assertive Teens Resist Peer Pressure

En tonåring som kan tala för sig själv kommer att kunna säga nej till något hon inte vill ha. Det innebär att hon är mer benägna att säga nej till sexuella framsteg som hon inte är bekväm med och hon kommer att vara bättre rustad att motstå grupptryck att använda droger eller alkohol.

Populära Inlägg

Läs Mer