Hur Areola Storlek påverkar amning

Anonim

Theolaen är en del av bröstet. Det är det cirkulära eller ovala området som omger bröstvårtan, och det är oftast rött, rosa eller brunt i färg. Men hur stor ska det vara? Vad är normalt när det gäller areola storlek?

Storleken på areola kan variera kraftigt från kvinna till kvinna. En normal isola kan vara liten, genomsnittlig eller stor. Det kan till och med växa lite och bli mörkare under graviditeten. Och medan en liten areola är lika vanlig som en stor, är det viktigt att vara uppmärksam på din isolas storlek när du ammar.

Areolas storlek

Areola spelar en nyckelroll i en ordentlig amningspärr. När din baby ammar, låsar hon inte på bröstvårtan ensam. Eftersom mjölkbihålorna och mjölkkanalerna ligger under areolan måste ditt barn klämma på detta område medan hon ammar för att dra bröstmjölken ur dina bröst. För att göra detta på ett effektivt sätt måste din baby ta i åtminstone en del, om inte alla, av din areola. När din lilla låser sig ordentligt, kommer hon att få hela din bröstvårtor i hennes mun plus cirka en tum av den omgivande areolen och bröstvävnaden. Så, hur mycket din isola som ditt barn behöver låsa på beror på storleken på din isola.

Medelstorlek

Den genomsnittliga storleken på areola är ungefär en till två tum över (diameter). Om du har en genomsnittlig storlek på isola, ska ditt barn ha det mesta av din isola i munnen när han låses på. Det bör bara finnas en liten mängd av isolaen synlig runt barnets mun.

Små

En mindre isola-under en tum över-bör passa helt i din barns mun. När ditt barn har en bra spärr kanske du inte ser mycket eller någon av dina isoler. Om du har en liten isola, och du kan se det mesta när din baby ammar, så låser ditt barn inte bra. Du ska bryta suget av spärren, ta bort din lilla från ditt bröst och försök låsa honom igen.

Stor

Om du har en större areola, mer än två inches över, kommer din baby bara att ta en liten del av den in under spärren. När ditt barn låses korrekt, kommer du fortfarande kunna se en hel del av din isola. De första gången du låser ditt barn på kan det vara svårt att berätta om din baby låser på mer än bara din bröstvårtor. Om du kan, få lite hjälp i början så att du kan känna dig säker på att ditt barn låser sig bra. Det är också en bra idé att lära känna tecken på en bra spärr och en dålig spärr före tid, så du vet vad du letar efter när tiden kommer.

Varför är storlek viktigt?

Det är viktigt att förstå hur storleksanpassningen av din isola är relaterad till ditt barns spärrhake. När du ser diagram eller läser instruktionerna om hur man låser en baby korrekt, är de ofta generaliserad för kvinnor med en genomsnittlig storlek på isola. Om din areola är större eller mindre än vad som är avbildad eller beskrivet, kanske du inte tror att din baby låser på rätt, när han faktiskt är. Eller kanske du tror att ditt barn låser sig bra när han verkligen inte är det.

Betydelsen av en amningspärr

Om din baby inte tar in tillräckligt med din isola när han låsar på kan det orsaka några amningsproblem. En dålig amningspärr kan leda till ömma bröstvårtor, låg bröstmjölk, viktminskning i ditt barn och tidig avvänjning. Men när din baby låser på rätt sätt kan hon få tillräckligt med bröstmjölk för att öka och växa i en hälsosam takt. En bra spärr betyder också att ditt barn kommer att kunna tömma bröstmjölken från dina bröst för att stimulera din kropp att göra mer och det kommer att bidra till att förhindra några av de vanliga problemen med amning som smärtsamma bröstmuskler och pluggade mjölkkanaler.

Var hittar du hjälp

Om du inte är säker på om ditt barn låsar väl, be någon om att kontrollera din amningsteknik. Din läkare, en sjuksköterska, en amningspersonal eller en amningstjänstgrupp kan hjälpa till.

Populära Inlägg

Läs Mer