Hur man meddelar din graviditet på jobbet

Anonim

Att berätta din chef om graviditeten kan vara läskigt. Men här är några försökta och sanna tips för att dela nyheter om din graviditet gå smidigt och utan krångel.

Bestäm när du ska berätta för din chef Du är gravid

Du borde ha en plan för när du vill berätta för din chef om graviditeten. Det kan vara i slutet av första trimestern om ditt jobb inte förändras av graviditeten, som om du inte arbetar med farliga kemikalier och behöver berätta förr.

Berätta för din chef först

Falla inte i fällan för att berätta för andra på kontoret först. Lita på mig, ordet eller antydningarna kommer att spillas och du kommer att vara ute när du inte vill vara. Det ser inte väldigt professionellt ut när din chef är den sista som känner till. Detsamma gäller morgonsjukdom på jobbet, berätta innan dina symtom gör det.

Var professionell

Kom ihåg att med några mindre undantag bör du kunna hantera ditt jobb på samma sätt som du gjorde innan du var gravid. Bli inte den gravid prinsessan och förvänta dig att alla ska göra ditt arbete för dig. Detta kommer bara att få människor, inklusive din chef, ångra dig.

Vet hur graviditeten kommer att påverka ditt jobb

Försök att räkna ut hur ditt jobb kommer att påverkas av din graviditet. Kommer ditt förfallodatum att ligga nära en stor projektfrist? Behöver du ändra dina reseplaner på grund av din graviditet? Försök att ha planer på plats före din gravid eller så snart du vet, även om du inte har sagt chefen ännu.

Var beredd att prata om mammaledighet

Din chef kan vara orolig över huruvida du kommer tillbaka. Du kanske eller kanske inte vet. Om du inte har bestämt dig måste du ta reda på om du går, för att vara ärlig om den punkten eller helt enkelt säga att du planerar att komma tillbaka. Ha en plan om vad du ska göra för att förbereda någon att ta över ditt arbete om det behövs, medan du är på semester. Även om det inte är den perfekta planen är det en utgångspunkt.

Var inte rädd

Många kvinnor är rädda för att berätta för chefen. De känner att de kommer att förlora sina jobb. Att förlora ditt jobb på grund av graviditet anses diskriminering och du är skyddad mot denna typ av handling. Du kan inte sparkas för att vara gravid.

Bestäm var du ska berätta för din chef

Du bör också bestämma var du kommer att berätta för din chef. Brytrummet med massor av tittare är en dålig idé. Försök att prata med din chef när hon inte är i rush, inte i dåligt humör, etc. Om du behöver göra en tid gör du det. Om det inte finns en tyst, privat plats där du arbetar, be om att använda ett annat kontor eller se om du kan ta en kopp kaffe eller en snabb lunch med din chef.

Kom ihåg, precis som du är nervös när du berättar för arbete du är gravid, är de oroliga över deras bottenlinje. Vad innebär denna graviditet för sin verksamhet? Kommer de att hitta och träna någon annan? Kommer du tillbaka efter mammaledighet? Gör ditt bästa för att låta din chef veta att det här kommer att bli en gruppansträngning och att du tänker hålla kommunikationslinjerna öppna.

Kom bara ihåg att vara öppen, ärlig och inte ursäktande. Du är gravid!

Populära Inlägg

Läs Mer