Hur man anpassar sig till livet som en enda far

Anonim

Finns det en mer utmanande övergång för en man än att bli en ny ensam pappa med barn hemma? Oavsett om du förlorar din make och dina barns mor till döds eller på grund av en skilsmässa och / eller övergivenhet, är anpassning till den nya verkligheten av saker en stor och livsförändrande uppgift.

Många nyfödda pappor kämpar för att veta var de ska börja. Vad borde vara först på din lista, och hur börjar du ens få armarna runt resten?

Som vuxna har vi åtminstone lärt oss några hanteringsmekanismer i våra liv för att hantera förändringar. Ofta är våra barn helt oförberedda för att ha en ensam pappa som sin främsta vårdgivare. Såsom du hjälper dina barn att anpassa, överväga dessa förslag.

Organiserande tips för den enskilde pappan

En av de största utmaningarna som nya ensamstående pappor berättar om är behovet av att etablera nya rutiner när den andra vuxna hemma inte är där längre. Från att hitta sätt till mataffär och måltidsplan mer effektivt att hålla sysslor hemma direkt, det finns en hel del organisering att göra och inte lika mycket hjälp med att göra det.

Att lyfta ett dotter som en enda far

Många pappor är skrämda av tanken på att behöva hämta en dotter utan en mamma i hemmet. Det är en utmaning att vara säker, men säkerligen genomförbar när du fokuserar på hennes specifika behov, hjälpa henne att hitta bra kvinnliga förebilder och uttrycka kärlek på sätt som hon kan ta emot den.

Överlevande liv som en nyfiken änkad far

Singel faderskap är en svår övergång för att vara säker, men att bli en enda pappa till följd av din makas död är emotionellt laddad och har en betydande serie utmaningar som vi aldrig kunde ha förutsett. Att hantera din egen sorg och förlust medan du hjälper dina barn genom deras är inte lätt, och ibland påverkas allt av allt. Lär dig hur andra änkafäder har hanterat övergången och vad du kan göra för att hjälpa dina egna barn och själv hantera förlusten av din fru och deras mamma.

Hacks för hatade hushållssysslor

Vilket hushållsarbete tycker du inte om mest? För vissa är köksgolvet det svåraste eftersom det bara ser bra ut för en dag och då märker du bara hur dåligt det ser ut. Andra pappor hatar städning av badrum, städar ut kylskåpet eller får hårda vattenfläckar från fönstren. Dessa hackar för vanligt hatade hushållssysslor kan hjälpa dig att ta itu med de jobb du ogillar och göra dem snabbare och effektivare.

Dating gör och inte för skilda pappor

När du tror att du är redo att komma tillbaka i datingscenen inser du snabbt att det inte är samma värld som det var när du daterade förra gången. Lägg till det faktum att ensamstående pappor har vissa fördelar och nackdelar i datingvärlden, och processen blir komplicerad. Kolla in några bitar av råd från andra ensamstående pappor om hur man hanterar dating som en man med barn.

Populära Inlägg

Läs Mer