Heta bilolyckor och tragedier

Anonim

Ett barn som dör i en het bil var en gång en relativt sällsynt händelse. I början av 1990-talet dog bara omkring fyra till fem barn per år i heta bilar. Tyvärr har dessa siffror vuxit enormt, till där vi nu har omkring 40 till 50 dödsfall per år.

Varför den stora skillnaden?

Jag tror inte att någon faktor någonsin har visat sig vara en orsak, men ökningen av automationen i våra bilar måste verkligen vara en faktor. Medan du en gång var tvungen att manuellt rulla upp alla bilfönster och låsa dörrarna, kan du nu göra allt detta med ett tryck på en knapp. Var det extra steg nog med en påminnelse om att du hade en baby i bilen?

Hot Car Deaths

Det fanns 24 heta bildöd år 2015 - det lägsta antalet sedan 1998, när dokumenten började hållas.

Hittills i år, 2016, har det redan varit 19 hot-car dödsfall, vilket är ganska genomsnittligt. Juni till augusti är inte förvånande när de flesta heta bildöd uppstår, men tyvärr kan vi förvänta oss att numret stiger.

Några senaste hottragedier inkluderar:

 • en 6 månader gammal i Des Moines, Iowa, som dog efter att han var kvar i en varm bil under en längre tid medan fadern var i en frisörsalong (fadern hade ursprungligen fått en annan historia om vad som hände). (2016)
 • en 8 månader gammal i Baton Rouge, Louisiana som dog efter att hennes pappa glömde att ta henne till daghemmet, istället lämnade henne i en varm bil medan han gick till jobbet. (2016)
 • en 4 månader gammal, son till en lokal polis, i Rom, New York, som dog i en varm bil i sin familjs uppfart. (2016)
 • en 19-årig specialbehovsstudent i Whittier, Kalifornien som dog efter att han troligen hade glömts på en skolbuss hela dagen. (2015)
 • en 4 månader gammal i Corpus Christi, Texas, som glömdes i en varm bil av sin far efter att han återvände hem från att köra ett ärende. Hans 16 månader gamla syster var också i bilen, men överlevde. (2015)
 • en 11 månader gammal i Chickamauga, Georgia som glömdes i en het bil efter att hans familj återvände hem från kyrkan. (2015)
 • ett 13 månader gammalt fosterbarn i Edgemere, Maryland som var kvar i en het bil utanför en kyrka när hennes mamma gick till jobbet inuti, glömde att ta henne till daghemets nästa butik. (2015)
 • en 4-årig i Las Vegas, Nevada som glömdes i en varm bil utanför sitt hem av sin farfar som hade varit ute och körde ärenden. (2015)
 • en 5-årig med autism i Burleson, Texas som hade vandrat ur hemmet och in i en olåst bil. (2015)
 • en 22-månad gammal i Baton Rouge dog Louisiana efter att hon var kvar i en varm bil i minst två timmar av hennes dagvårdare. (2015)
 • en 18 månader gammal i Panama City, Florida dog efter att hon lämnades i en varm bil av sin mamma när hon gick in i en skola för att undervisa för dagen. (2015)
 • en 16 månader gammal i Lake City, Florida dog efter att ha lämnats i en het bil. Hennes far glömde att ta henne till daghem den dagen och hon hittades i bilen utanför familjen hem senare den dagen. (2015)
 • en 2-årig spädbarn i Phoenix, Arizona dog efter att han var kvar i en varm bil efter att sin pappa körde till en spritbutik, köpte en flaska gin, drack den på vägen hem och glömde pjäsen i bilen. (2015)

När du inser att en bil snabbt kan värma upp till nästan 110 ° F på bara 15 minuter när den är 83 ° F ute, även när bilens fönster rullas ner lite, är det inte svårt att förstå varför dessa tragedier händer. När temperaturen utanför får upp till 100 ° F, kan en bil värma upp till 172 ° F.

Barn i heta bilar

En översyn av de heta biltragedierna visar de fyra viktigaste sätten att barnen kan dö i heta bilar, inklusive att de:

 • lämnas i en bil av misstag när en förälder glömmer att släppa dem i daghemmet
 • glöms på en buss eller dagvårdsvagn av en arbetare som transporterar dem till skolan eller daghemmet
 • komma i bilen eller bagageutrymmet för att spela och då kan inte komma ut och bli fastna
 • lämnas i en bil av en förälder eller annan vårdgivare som helt enkelt inte vill ta barnet inuti med honom eller henne

Varma biltragedier handlar inte bara om föräldrar som glömmer att släppa sina barn i daghemmet. Barn som glider ut ur huset och in i en olåst bil, ofta in i bagaget, är en annan vanlig väg som barn dör i heta bilar.

Och självklart förstår vissa människor inte risken för heta bilar och avsiktligt lämnar sina barn i en het bil när de handlar eller kör ärenden.

Eftersom dessa tragedier fortsätter att hända med familjer som aldrig skulle tro att de kunde lämna sitt barn i en varm bil, är det viktigt att komma ihåg att vidta försiktighetsåtgärder så att det verkligen inte händer med dina barn, till exempel:

 • hålla din bil låst och dina nycklar oåtkomliga så att barnen inte kan komma in i bilen själv
 • placera en påminnelse i baksätet, som den nyckellösa fjärrkontrollen som låser en bil (sätt den på en nyckelring separat från bilnycklarna), din handväska, plånbok, portfölj eller något annat som du normalt tar med dig och kan " t utan
 • överväg att låsa din bil manuellt istället för att använda fjärrkontrollen, så att du kanske kommer ihåg om du lämnade din baby i bilen och alltid titta innan du låser
 • sätta något på instrumentpanelen, din nyckelring (som en napp) eller ett bilfönster för att påminna om att din baby kan vara i bilen
 • fråga din dagisleverantör att skapa ett system där de ringer om du inte dyker upp med din baby och inte har ringt in sjuk
 • när du kommer hem tar du barnet inuti huset först och tar sedan in matvarorna så att du inte blir distraherad inuti huset och glömmer din baby ute i bilen
 • var extra försiktig när du bryter din typiska rutin, då det är när de flesta heta bilolyckor inträffar

Och naturligtvis, lämna aldrig ditt barn i bilen. Om du ser barnen ensam i en bil, ring 911 och se till att barnen kommer ut snabbt. Även med windows rullat ner lite, det tar inte lång tid för en bil att värma upp till den punkt som barnen kan få värmeslag.

Också, kom ihåg att när ett barn saknas ska du, förutom att kontrollera bakgårdspoolen och andra vattenkroppar, se till att kolla in i bilen och bagaget i närliggande fordon.

Populära Inlägg

Läs Mer