Historien om anti-vaccinrörelsen

Anonim

Det är troligt en överraskning för många människor att det alltid har funnits en anti-vaccinrörelse. Det är inte något nytt som skapades av Jenny McCarthy och Bob Sears.

18th Century Anti-Vaccine Movement

Faktum är att anti-vaccinrörelsen huvudsakligen predates det första vaccinet.

Edward Jenners första experiment med ett kopparvaccin började 1796.

Ännu före det var variationen som en teknik för att förhindra smittkoppor praktiserats i århundraden i många delar av världen, inklusive Afrika, Kina, Indien och det osmanska riket. Faktum är att Onesimus, hans afrikanska slav, lärde Cotton Mather om tekniken år 1706.

Lady Mary Wortley Montagu introducerade ympning till England, efter att ha lärt sig om övningen i Turkiet. När hon uppmuntrade andra att inokulera och skydda sina barn mot koppor, inklusive den kungliga familjen, fanns det mycket debatt. Det sägs att "pro-inokulatorer tenderade att skriva i de kalla och faktiska tonerna uppmuntrade av Royal Society, med frekventa överklaganden till grund, de moderna framstegen av vetenskap och artighet som förekommer bland gentlemän. Anti-inokulatorer skrev medvetet som demagoger, med hjälp av uppvärmda toner och luriga skrämma historier för att främja paranoia. "

Var de första vaccin debatterna?

19th Century Anti-Vaccine Movement

Så småningom ersatte Edward Jenners kopparvaccin variolering.

Trots att detta var mycket säkrare än tidigare praxis och smittkoppor var fortfarande en stor mördare var det fortfarande de som invändde.

Mycket av motståndet kan ha kommit för att få smittkoppor i Storbritannien i 1800-talet var obligatoriskt. Du var tvungen att vaccinera dina barn eller du skulle bli böter, och böterna var kumulativa.

Anti-vaccinationsliga skapades strax efter genomgången av vaccinationslagen från 1853. En annan grupp, den anti-obligatoriska vaccinationsligan, grundades efter passage av vaccinationslagen från 1867, vilken ökade ålderskraven för att få kopparvaccin från 3 månader till 14 år gammal.

Det fanns också anti-vaccinationer i USA.

Att de faktiskt kallade dem "anti-vaccin" är en av de enda stora skillnaderna mellan dessa grupper och den moderna anti-vaccinrörelsen.

Anti-vaccingrupper i 1800-talet typiskt:

 • sa att vacciner skulle göra dig sjuk
 • skyllde medicinsk despotism, "en hård, materialistisk, otrogen sak" för att skapa vaccinationshandlingar
 • varnade för giftiga kemikalier i vacciner, nämligen karbolsyra i kopparvaccinen
 • sa att Jenners kopparvaccin inte fungerade
 • drivna alternativa medicinska metoder, inklusive herbalists, homeopater och hydropaths, etc.
 • använde sin egen litteratur för att skrämma människor borta från vacciner

De hade även några kändisar gå med i anti-vaccinrörelsen, inklusive George Barnard Shaw, som också trodde på homeopati och eugenik.

20th Century Anti-Vaccine Movement

Anti-vaccingrupper förändrades inte mycket i 19 och 20-talet.

Det är kanske inte så överraskande, som efter Jenners kopparvaccin skulle det vara nästan 100 år innan ett annat vaccin utvecklades-Louis Pasteurs vaccin mot rabies år 1885.

Och det var mer än 50 år innan American Academy of Pediatrics formellt godkände användningen av ett pertussisvaccin (1943).

Under de närmaste årtiondena utvecklades de andra viktiga vaccinerna vi idag känner till, inklusive DPT-vaccin, poliovacciner och MMR, etc.

Naturligtvis var anti-vaccinrörelsen levande och bra under den här tiden, med alla samma taktik.

1973 rapporterade John Wilson och M. Kulenkampff om 50 barn sett över 11 år på sjukhuset för sjuka barn i London. Han rapporterade om en clustering av neurologiska komplikationer under de första 24 timmarna av att barnen fick sitt DPT-skott, trots att laget inte såg barnen i månader eller år senare. År 1974 rapporterade de resultaten av 36 av dessa barn i sjukdomsarkivet i barndomen .

Som med en senare rapport från Wakefield ledde mediedekningen av denna lilla studie till rädsla för vacciner och lägre immuniseringshastigheter. John Wilson kom till och med på "This Week", en förstklassig TV-serie i Storbritannien. Konsekvenserna var inte oväntade. Förutom ett stort utbrott i England, med minst 100 000 fall och 36 dödsfall, fanns det pertussisutbrott och dödsfall i Japan, Sverige och Wales efter denna studie. Pertussis dödsfall i Storbritannien var sannolikt underrapporterad, och vissa experter tror att det faktiska antalet barnsdöd var närmare 600.

Medan många tror att Lea Thompsons "DPT: Vaccine Roulette" 1982 bidrog till att skapa den moderna anti-vaccinrörelsen, bör det vara tydligt att andra hade en hand.

Det var också den tid då Dr. Robert Mendelsohn, en självutnämnd "medicinsk kättare" och en av de första barnläkarena mot vaccin, blev berömd för att skriva "The Medical Time Bomb of Immunization Against Disease" och göra rundorna på samtalet visar på dagen. Mendelsohn var också emot att lägga till fluor till vatten och "koronar bypassoperation, licensiering av nutritionists, och screening undersökningar för att upptäcka bröstcancer."

Lea Thompsons show uppmanade Barbara Loe Fisher och några andra föräldrar att bilda gruppen missnöjda föräldrar tillsammans (DPT). Och därifrån fick vi sin bok, A Shot in the Dark, som hade ett så stort inflytande på Dr Bob Sears, och den eventuella bildandet av National Vaccine Information Center.

Och eftersom utdrag av "DPT: Vaccine Roulette" ens sprang nationellt på Today Show, påverkade det sannolikt många fler människor.

Därefter anklagades att DPT-vaccinet orsakade SIDS. Och att hepatit B-vaccinet orsakar SIDS. Barbara Loe Fisher var i mitten av många av dessa anklagelser, även vittnar inför kongressen.

Och medan hon verkligen inte var den första anti-vaccin kändis, var det tidpunkten (1990) när Lisa Bonet av The Cosby Show berömmelse gick på The Donahue Show och sa att vacciner kan "introducera främmande mikroorganismer i vårt barns blod och den långvariga termiska effekter som kan vara triviala eller de kan vara ganska farliga - och de kan bara vara allergier eller astma eller sömnstörningar eller de kan vara cancer, leukemi, multipel skleros, plötsligt spädbarnsdödssyndrom. Det är väldigt läskigt och det är väldigt seriöst, och jag tänk på att jag kände mig fel ... det var därför jag inte gjorde det. Du vet att vi måste tänka två gånger. Du vet varför får våra barn dessa sjukdomar? "

Några år senare, 1994, blev den första döva fröken Amerika kronad, med sin mamma skyller på DPT-vaccinet för sitt barns dövhet. Liksom många andra vaccinskador, var Heather Whitestones historia inte vad det verkade. Hennes barnläkare kom snabbt fram och ställde rekordet rakt - hon var döv på grund av ett livshotande fall av Hib-meningit och efterföljande behandling med ett ototoxiskt antibiotikum. Det tog flera dagar för media att köra den korrigerade historien.

Född 1973, skulle det vara ytterligare 15 år innan det första Hib-vaccinet godkändes och började rutinmässigt ges till barn. DPT-vaccinet, som aldrig har visat sig orsaka hörselproblem, hade ingenting att göra med Heather Whitestone dövhet. Det stannar definitivt inte anti-vaccingrupper från att använda sin första berättelse och mediedäckningen för att skrämma föräldrarna om vacciner.

Det är ungefär samma gång som Katie Couric gjorde ett segment på NBC News Show Nu med Tom Brokaw och Katie Couric om DPT "hot lots".

Men det gick förstås inte att flytta i den moderna anti-vaccinrörelsen till 1998 års presskonferens för Andrew Wakefields studie, då han sa att "det är min känsla, att risken för det här syndromet som utvecklas är relaterat till kombinerat vaccin, MMR, snarare än de enda vaccinerna. "

ABC: s 20/20 tog till och med in på missinformationen mot vaccin och höjde "allvarliga nya frågor om ett vaccin som de flesta barn tvingas få" i 1999-avsnittet "Vem kallar skotten?"

Medierna tog inte lika stort intresse för att:

 • en serie av rättegångar i England som väcktes mot tillverkarna av DPT-vacciner som hävdade att de fick barn att utveckla anfall och hjärnskador, fann alla att DPT-vacciner inte orsakade vaccinskador
 • en IOM-rapport från 1991 som drog slutsatsen att bevisen inte indikerar ett orsakssamband mellan DPT och SIDS och att det inte fanns tillräckliga bevis för att föreslå ett orsakssamband mellan DPT och kronisk neurologisk skada och många andra sjukdomar
 • många fall av påstådd vaccin encefalopati sekundär mot DPT-vaccinet orsakades faktiskt av Dravet syndrom

Det bör även betraktas som "media felbehandling" att de inte korrigerade all felinformation i Vaccine Roulette-biten.

21-talets anti-vaccinrörelse

Anti-vaccingrupperna i det 21: a århundradet är inte så mycket annorlunda än deras 1900-talets motsvarigheter. De fortfarande:

 • säg att vacciner kommer att göra dig sjuk
 • klandra Big Pharma
 • varna för giftiga kemikalier och toxiner i vacciner, även om de fortsätter att flytta vilka kemikalier de oroar sig för, flytta från timerosal till formaldehyd och aluminium etc.
 • säg att Jenners kopparvaccin inte fungerade och inte heller göra någon av de andra
 • driva alternativa medicinska metoder, inklusive herbalister, homeopater, kiropraktik, naturläkemedel och andra holistiska leverantörer
 • Använd sin egen litteratur för att skrämma människor borta från vacciner

En skillnad är att i stället för några personer som skriver pamfletter med sina anti-vaccinidéer, som de gjorde i Boston 1721, kan nu någon nå mycket fler människor genom att starta sin egen hemsida eller blogg, lägga in i meddelandekort, skriva en bok, eller komma på tv etc.

En annan är att ännu mer än i slutet av 1900-talet såg vi en stor ökning av de medier som skrämmande föräldrarna om vacciner under de senaste 10 eller 15 åren, inklusive:

 • Jenny McCarthy på Larry King Live
 • Holly Pete på Larry King Live
 • Jenny McCarthy på Oprah 2007
 • Jenny McCarthy i Time magazine i 2009
 • Matt Lauer intervjuade Andrew Wakefield på Dateline 2009
 • Katie Couric och HPV 2013
 • Barbara Loe Fisher diskuterar "Tvångsvaccinationer" på Lou Dobbs 2009
 • Matt Lauer och hans timlånga Dateline- episod, En Dos of Controversy, med Andrew Wakefield själv
 • Robert DeNiro på dagens show i 2016

Det här är också den tid då vi såg uppkomsten av kändis anti-vaccin talesman och pandering barnläkare.

Och vi borde ha sett dem komma. Vi var mindre än en vecka till år 2000 när Cindy Crawford dök upp på Good Morning America med hennes kändis barnläkare, Dr. Jay Gordon.

Men vad är det verkligen annorlunda idag? Även om den stora majoriteten av människor fortfarande vaccinerar sina barn, är det säkert att kluster av avsiktligt ovaccinerade barn ökar. Och det är dessa kluster av unvaccinated barn och vuxna som leder till en ökning av utbrott av vaccin-förebyggbara sjukdomar som blir svårare att kontrollera.

En sak som kan vara annorlunda nu är att fler människor har tagit sig till den naturliga är den nya medicinska rörelsen. Från gula halsband och eteriska oljor till sportmagneter och homeopatiska "läkemedel" på apotekshyllor går dessa saker hand i hand med den moderna anti-vaccinrörelsen.

Förutom pandering av barnläkare som driver icke-standardiserade, föräldravalda, försenade skyddsvaccinplaner, har vi nu fler och fler kiropraktorer, naturläkare, holistiska barnläkare och integrerade barnläkare som kan ge råd till en förälder att helt och hållet hoppa över vacciner. Och med Dr. Oz på TV som skjuter många av dessa typer av holistiska lösningar på TV varje dag, verkar det förmodligen som en bra sak att göra.

Stora naturmedicin webbplatser som också driver allt från ekologisk mat till medicinsk konspirationsteorier ger också mycket foder för anti-vaccin folk. Många andra skakar rädsla för kemikalier, så det är inte förvånande att det skulle vara lätt att skrämma föräldrarna om vacciner.

Men det är fortfarande viktigt att komma ihåg att dessa saker inte har blivit vanliga, det är bara att anti-vaccinrörelsen har blivit en stor affär. Från att sälja vitaminer, kosttillskott, e-böcker, e-kurser och holistiska behandlingar för att driva på nya lagar som säkerställer att barnen kan förbli avsiktligt ovaccinerad och oskyddad, är de själva den tunga minoriteten.

Det gör det givetvis inte rätt.

Få utbildad. Få vaccinerade. Sluta utbrottet.

Populära Inlägg

Läs Mer