Dold och nekad graviditet

Anonim

Vi har alla sett nyheterna. En stolt mamma sköter sin nyfödda, men ser baffled - hon visste inte att hon var gravid tills hon var i arbete. För de som har varit gravid förut verkar det här omöjligt. Hur kan man ju sakna alla tecken och symptom på graviditet? De flesta kvinnor chomping på biten för att ta ett graviditetstest den minut som deras tid är sen.

Skäl bakom dold eller nekad graviditet

Det finns faktiskt två skäl till varför en kvinna inte skulle vara medveten om graviditeten. båda tyder på att det finns betydande psykologiska problem på jobbet. Dolda graviditeter är graviditeter som är avsiktligt dolda: mamma vet att hon är gravid men inte erkänner det. Nekad eller nekad drabbas graviditeter när mamman omedvetet väljer att undvika att märka de uppenbara symptomen av graviditet.

Varför skulle en mamma välja att ignorera en graviditet - eller förneka att hon är gravid? Det kan finnas många anledningar; vissa är begripliga och rationella:

  • Mamman är överviktig och är således inte medveten om den extra vikt eller tryck som hon annars skulle kunna känna.
  • Mamman har tagit ett graviditetstest som gav felaktiga negativa resultat.
  • Mamman har en oregelbunden menstruationscykel och missar således inte hennes period förrän hon är flera veckor eller tom månader gravid.
  • Mamman är en idrottsman som tränar tillräckligt hårt för att den tidiga graviditeten inte är fysiskt uppenbar.
  • Symptom på graviditet, som morgonsjuka, förekommer inte - eller visas på oväntade sätt (morgonsjukdom på natten till exempel)
  • Graviditeten är ett oönskade resultat av våldtäkt eller incest och moderen väljer att inte tala om att hon är gravid för att undvika de potentiellt negativa konsekvenserna

Medan vissa dolda graviditeter är menliga, är många resultatet av psykos. Mamman har bokstavligen dolt sitt eget fysiska tillstånd från sig själv tills barnet är faktiskt födt.

Nekad graviditet

Enligt forskning är tillståndet för nekad graviditet inte ovanlig. Faktum är att du inte vet att du är gravid tills du är 20 veckor, gravid händer hos ungefär 1 av 475 graviditeter. De tillägger att förnekelse av graviditet vid 20 veckors graviditet eller senare (en av 475 graviditeter) förekommer oftare än Rh-sjukdomen och några andra saker som vi tycker är ganska sällsynta.

Nekad arbetskraft

Medan det är lite mer sällsynt att inte veta förrän du är i arbete, ungefär en i 455 födslar. Men när du lägger in det i perspektiv lär du dig att du faktiskt är tre gånger mer sannolikt att föda utan att veta att du var gravid än att du ska föda trefald! (1 av 7.225 graviditeter) Faktum är att när forskare extrapolerade data till ett land som Tyskland fann det att omkring 300 mammor om året inte skulle veta att de var gravida tills de började arbeta.

Forskarna föreslår att en särskild kategori av medicinsk klassificering läggs till under reproduktiv dysfunktion för negativa graviditeter. Detta skulle inkludera nekade eller dolda graviditeter. Det kan också innefatta falsk graviditet (pseudocyes), obsessiv lust att ha barn och annat patologiskt beteende hos en mamma mot hennes avkomma.

Det här är inte ett problem med bara en viss delmängd av kvinnor, det händer i varje socioekonomisk grupp, ras, religion osv. Det är i alla fall att du inte vet att du är gravid, även i 20 veckors graviditet, har potential att riskera moderns och barns hälsa.

Populära Inlägg

Läs Mer