Hjälper barn att få genom influensaskott och immuniseringar

Anonim

När influensasäsongen närmar sig måste föräldrar fatta ett beslut - huruvida barnet ska få ett influensavillstånd eller ej. Influensan är inte bara en starkare version av förkylningen. Det är en allvarlig sjukdom som ofta kan leda till sjukhusvistelse och kan till och med vara dödlig.

Varaktig i en vecka, de som kontraherar influensa har ett brett spektrum av symtom, inklusive hosta, huvudvärk, rinnande näsa, feber och utmattning. Komplikationer inkluderar öron-, sinus- och staph-infektioner och lunginflammation. Enligt centren för sjukdomsbekämpning och förebyggande behandling är de barn som lever med kroniska tillstånd som astma och diabetes fem gånger större risk att bli sjukhus än deras hälsosamma motsvarigheter.

Influenssäsongen startar vanligen i december och toppar i februari, trots att varje stam av viruset och säsongen varierar. Om du fruktar tanken att ta ditt barn till läkarmottagningen för att få ett influensavill och tårarna, sparkar och skriker som följer med det, tänk på det alternativa vårdandet av ett mycket sjukt barn, eller sämre, spendera tid vid deras säng på sjukhuset.

Det finns några sätt att hantera den ångest som ditt barn kan känna för att få dem till ett skott. Vilket alternativ du väljer beror verkligen på ditt barns temperament:

 • Överraskning - Berätta inte för ditt barn, var du ska och vad som ska hända tills du kommer dit, håll tillbaka till höger innan läkaren eller sjuksköterskan blir redo att ge immuniseringen. Även om det verkar hård, eliminerar det många känslor av nervositet som kan åtfölja de nyheter som de behöver för att få ett skott. Om ditt barn är en bekymmer, kan det vara vägen att gå. Varför har de funderat på läkarbesöket för några dagar eller timmar i förväg när verkligheten är att de bara kommer att få smärta i ungefär fem sekunder (om alls)? Nackdelen med den här metoden är att ditt barn kan börja skaka varje gång de går till doktorn, för rädsla för att de kommer att behöva få ett nytt skott. Du måste göra det helt klart att ett skott inte är något som händer varje gång.
 • Utbilda -Dagens skott, eller några timmar tidigare, förklara för ditt barn exakt var de går och varför. Prata om hur ibland under vintermånaderna kan människor bli väldigt sjuka, men att läkare och forskare har kommit på ett sätt att hjälpa alla att hålla sig bra. Om de får ett snabbt skott kan de fortfarande bli sjuka, men inte så sjuka som de kunde. Var försiktig så att du inte går in på för många detaljer. Du vill inte skrämma ditt barn. Håll det enkelt och till rätta och svara på frågor som ditt barn kan ha. Förklara för ditt barn att det är OK att vara nervös och kanske dela dina egna skottupplevelser. Prata om hur du var nervös, men efter några minuter kunde du inte känna någon smärta alls. Om du tror att det kommer att hjälpa, försök att träna i förväg, antingen för ditt barn, dig själv eller på en docka. Öva rullning upp ärmar eller till och med gnugga med en bomullsboll.
 • Spray -Begreendet på din barnläkare, ditt försäkringsbolag och ditt barns övergripande hälsa, kan ditt barn vara berättigade till att få FluMist, ett nasalsprayvaccin som har godkänts för användning hos barn i åldern två och äldre. Barn som har astma eller frekventa pustproblem är inte tillåtna att använda sprayen eftersom det kan agitera symtom. Inte alla försäkringsbolag täcker sprayen, men så måste du titta på det.

Shot-Time Game Plan

Om du väljer att få ditt barn ett skott finns det några strategier du kan använda för att distrahera dem från vad läkaren eller sjuksköterskan gör:

 • Om de är gamla nog att läsa, läs dem högt för dig.
 • Syng en favorit sång tillsammans.
 • Spela ett spel av "I Spy" (se till att ditt barn inte ser var skottet ges).
 • Prata med ditt barn, distrahera dem från det som händer.
 • Ta med ett litet, handhållet videospel som ditt barn kan spela
 • Blåsbubblor eller ett spindelhjul - se till att detta är OK med din läkare först.
 • Håll och tröst ditt barn före, under och efter skottet.
 • Kom och förbered dig med roliga bandage som ditt barn har valt ut i förväg. Sätt bandaget rätt efter skottet.
 • Om ditt barn kommer att få FluMist-vaccinet och du är inte säker på hur han / hon kommer att reagera på sprayen, träna i god tid med saltlösning i näsprayen.

Om ditt barn verkligen dyker upp dramat kan det vara mycket frustrerande och pinsamt för dig. Men det finns några saker att tänka på:

 • Förvänta dig inte att ditt barn ska uppträda logiskt. De är rädda och osäkra och behöver dig att vara lugn.
 • Hota dem inte eller ring dem en baby om de gråter.
 • Och när skottet är över, säg inte, "Se, det var inte så illa." Det kan minimera ditt barns riktiga känslor. Kom ihåg att ditt barn inte är första och kommer inte vara den sista som har haft svårt att få ett skott.

När det är över, håll ditt barn och tröst dem om de behöver det. Det kan till och med vara en bra tid att gå ut för glass!

Populära Inlägg

Läs Mer