Hjälp Din Tween Skapa vänner och behåll dem

Anonim

Det finns flera sätt att hjälpa dig att göra vänner och behålla dem. Vänskap på den här tiden i livet är så viktigt, eftersom tweens förbereder sig för att dra bort från sina föräldrar, och de behöver acceptera och stödja sina vänner som de gör. Om din tween har sociala problem kan du behöva gå in för att hjälpa henne att göra vänner och behålla dem.

Nedan följer några enkla strategier som hjälper dig att styra din tween genom dessa svåra sociala år. Målet är att din tween ska göra vänner, bli en bra vän själv och att lära sig att vara bekväm i sin egen hud.

Uppmuntra hälsosamma vänskap

Ta dig tid att peka ut vad som gör en bra vän, liksom hur man är en bra vän till någon annan. Var säker på att din tween förstår att skvaller om en vän inte är väldigt vänlig och att upprätthålla vänskap kräver lite arbete. Påpeka vad du tycker om sina vänner. Du kan säga, "Jag gillar hur dina vänner ringer dig när du är sjuk att se hur du gör" eller "Jag gillar det när dina vänner erbjuder dig för att hjälpa dig att städa ditt rum efter en sömn."

Hjälp din mellanrum att främja hennes vänskap genom att inkludera dem ibland i familjeaktiviteter eller bjuda in dem för familjefilm eller spelkväll. Också, se till att din tween förstår att det inte finns någon ersättning för en-till-en-gång ihop och att textning och e-post vänner är inte detsamma som att spendera tid med dem personligen.

Hjälp henne att göra vänner

Tweens förstår inte alltid att deras beteenden och hur de presenterar sig kan vända potentiella vänner borta. Hjälp henne att förstå att hennes attityd och även hennes utseende kan skicka fel budskap till sina kamrater. Fråga din tween om hon är tillgänglig för andra. Le ler hon och hälsar dem när hon först ser dem i skolan? Vad säger hennes kroppsspråk till människor? Ser hon hennes kamrater i ögat eller håller blicken mot golvet? Respekterar hon andras åsikter och talanger, eller ångrar dem för att vara annorlunda från henne eller för att ha förmågor som hon inte gör?

Tryck inte på Popularitet

Du kan ha velat vara i "i" publiken när du var ung men gjorde det inte riktigt. Låt inte ditt eget bagage hålla ditt barn från att bestämma vem hon är. Var försiktig med att du inte driver henne för att gå med i en viss grupp vänner eller delta i vissa "coola" aktiviteter eftersom du tror att hon blir lyckligare på så sätt. Tillåt din tween att upptäcka aktiviteter som hon gillar, och att välja vänner som stöder henne och ge ett positivt inflytande.

Håll henne aktiv

Att hålla din tween involverad i aktiviteter är ett bra sätt för henne att göra vänner med liknande intressen, liksom att utöka sin vänkrets.

Uppmuntra mångfald

Sociala grupperingar är bara en del av livet. Vissa människor kallar dem cliques, andra kallar dem pods, men vad än du kallar dem är det viktigt att hjälpa din tween att blanda socialt, utan att offra sin individualitet. Se till att din tween förstår att hon inte behöver höra till en viss klick för att vara lycklig. Uppmuntra henne att göra vänner med älskvärda barn som kan dela med sig av sina intressen, eller är bara trevliga att vara runt. Med andra ord, hennes vänner behöver inte komma från bara en social grupp, i själva verket borde de förmodligen inte.

Förvänta Drama

Tweens kan vara humör, arg och svår ibland. Alla dessa känslor kan störa mellan vänskapen. Förvänta några av hennes vänskapar att vara flyktiga från tid till annan. När de är, hjälp din interpolera med hennes känslor och uppmuntra henne att lugna sig innan hon närmar sig sin vän om sina problem. Rollspel med din tween, för att hjälpa henne att utveckla sin problemlösningsförmåga. Hjälp henne att försöka förstå problemet från hennes väns synvinkel.

Vara en bra lyssnare

Lyssna på ditt barn varje dag när hon talar om skolan, bussen, sporten eller festerna. Uppmärksamt lyssnande ger dig mycket information om sina vänner och deras beteende. Ta snabb åtgärd om du misstänker att negativa beteenden äger rum.

När saker går dåligt

Hjälp din tween om du tror att hon är inblandad i en giftig vänskap. En riktig vän kommer att ge henne självförtroende och öka hennes självkänsla. En frenemi kommer att förklara henne, få henne att känna sig dålig om sig själv och få henne att gissa varje beslut hon fattar.

Om en vän visar sig vara en frenemy, hjälp din interpolera så mycket som möjligt till sina andra vänskapar. Om vänskapen slutar, håll henne aktiv så att hon inte förblir den förlorade vänskapen för mycket. Förklara för henne att ibland vänskap inte varar, men att det alltid finns goda vänskapar som väntar på att upptäckas.

Uppmuntra självuttryck

Du vill att din tween ska njuta av friska vänskap, men du vill också att hon ska ha ett sinne själv. Lär dig mellan dina vänner, som ibland kan vara oense eller ha olika intressen, övertygelser eller smaker i kläder, musik och hobbies. Uppmuntra henne att söka sin egen väg och ge henne självförtroendet att säga nej till en vän som försöker leda henne ner på fel väg.

Populära Inlägg

Läs Mer