Hjälp din Tween Deal med flyktiga känslor

Anonim

Om din mellans humör fluktuerar som en barometer är det förmodligen inget att oroa sig för. Tweens och humörsvängningar går bara tillsammans. Det är faktiskt helt normalt för tweenagers att rulla igenom olika känslor, allt på en dag.

Men det betyder inte att det är lätt att leva med ett barn som är trevligt ett ögonblick, och grumpy nästa. Att komma igenom dagen (och de närmaste åren) med en moody tween är en utmaning för någon förälder, men du måste förbättra och arbeta för ditt tålamod. Så här hjälper du dig att hantera humörsvängningar så att du också kan hålla din kontroll.

Var förståelse

Det är ingen hemlighet att tweens har olika utmaningar mot dem. Puberty, middle school, sociala problem, läxor och poäng mer. Dessutom växer din kropp och hjärna i en snabb takt, och det kan vara förvirrande för ett barn som inte är redo för förändring, eller osäker på vad alla dessa förändringar innebär. Var förstå när din mellans humör svänger ytan och försök att komma ihåg hur svåra saker var för dig när du gick igenom dina egna mellanår.

Lätt hennes last

Tween-scheman lastas med ansvar. Från skolarbete till extra-curricular aktiviteter går många tweens från ett engagemang till en annan utan paus. Om din tweens schema verkar ovanligt upptagen, eller om han eller hon klagar över att ha för mycket att göra, kan det vara dags att ta bort en aktivitet eller två från schemat. Se om en lättare mängd åtaganden hjälper din tween att justera hans eller hennes humör och balansera dagen. Du kanske tycker att humörsvängningar försvinner när din mellanrum har mer ledig tid.

Se till att han eller hon sover

Tweens behöver minst nio timmars sömn en natt, men många får inte så mycket. Se till att din mellanrum har gott om tid på övergången från en upptagen dag till sänggåendet. Ställ in en schemalagd sömn för veckan och helgerna. Se till att din intervall får den rekommenderade mängden sömn per natt (även på helgerna) och ta bort alla enheter från ditt barns rum, till exempel en tv eller en dator, som kan vara ansvarig för att hålla din mellanrum på natten. Om din tween favoritprogram på TV-apparaten stör vila, bandet showen så att han eller hon kan titta på den en gång till.

Erbjuda näringsrika livsmedel

Tween-kroppar förändras om dagen, och de behöver näring för att bränna dessa förändringar. Se till att du erbjuder massor av näringsrika mellanmål (hela korn, frukt, grönsaker, nötter, högkalciummat) och gör en punkt att ha en familjen middag tillsammans minst två gånger i veckan. Chuck skräpmat eller andra livsmedel som inte ger ditt barn den näring han eller hon behöver. Om du är oroad över din tween diet, diskutera situationen med din barnläkare och fråga om ditt barn behöver vitamintillskott.

Ibland uppstår humörsvängningar när barn upplever lågt blodsocker. Faktum är att humörsvängningar ofta kan vara ett tecken på att ditt barn inte får näring krävs.

Ge dem en paus

Har din mellanrum tid varje dag att slappna av och njuta av dagen? Tar han tid att läsa, journalera eller hänga med dig eller andra familjemedlemmar? Tweens, som vuxna, behöver tid att "chillax". Högstadiet kan vara krävande och det ökade trycket på läxor, vänskapsutmaningar och utmaningar hemma kan vara mer än vad du kan hantera. Planera stillestånd i familjekalendern, precis som du skulle planera fotbollstiden eller pianolärarna.

Låt din tween chill med vänner

Vänskap är mycket viktigt att tweens, och tweens behöver sin egen sociala cirkel utanför familjen. Ibland kan humörsvängningar stoppas eller förhindras genom ett enkelt besök eller ett telefonsamtal från en vän.

Det är viktigt för tweens att känna sig accepterad av sina kamrater och att få veta att de har vänner i skolan, på idrottslag och på andra viktiga områden i livet. Se till att din tween utvecklar goda vänskapar och har tid att hänga med sina vänner ofta. Sleepovers är ett bra sätt för tweens att knyta med sina vänner och göra nya. Om ditt barn är för upptagen att hitta tid att spendera med vänner kan det vara dags att omorganisera scheman.

Erbjuder kul familjetid

Din tween kan göra många vänner, men det är viktigt att han eller hon upprätthåller en nära relation med dig också. Var noga med att din familj planerar månatliga familjeutflykter, eller planera en och en gång med din tween att gå till en film, ta en lektion eller njuta av andra aktiviteter. Spendera tid med dig kan vara precis vad din mellanrum behöver, och du kommer också att njuta av det.

Se till att din Tween övar

Övning är en viktig del av varje dag, och växande mellan kroppar är särskilt i behov av träning för att hålla dem starka och ge dem den uthållighet de behöver för att möta sina upptagna dagar och tonåren framöver. Om ditt barn inte deltar i en sportaktivitet, var noga med att han eller hon spenderar tid på att gå, cykla, åka skateboard eller delta i andra icke-konkurrenskraftiga sporter. En promenad runt grannskapet efter middagen kan hjälpa till att hålla din tween i form, och om du går tillsammans ger det en möjlighet för er två att komma ikapp med varandra.

Få ditt barn att öppna upp

Ibland uppvisar tweens humörsvängningar för att det finns något som händer i sina liv som är stressigt. Det kan vara en kamp med en bra vän, ett problem i skolan eller något som händer hemma. Var säker på att du tillåter din möjlighet att öppna sig för dig, om han eller hon har bekymmer. Var sympatisk och hjälp problemlösning. Var optimistisk med din interpolering och erbjuda lösningar på problem. Och ge ditt barn tid att komma över vad som gäller. Ibland arbetar en liten stund underverk.

Populära Inlägg

Läs Mer