Hjälp till föräldrar som nekas barnbesöksrättigheter

Anonim

Att nekas visitation är en smärtsam upplevelse, oavsett om du stängs av vid domstolarna eller din ex. Innan du kan bestämma vad du ska göra nästa måste du först först först varför du blir nekad besök och vad dina alternativ är härifrån ut.

Här är några av de vanligaste anledningarna till att barnbesök kan nekas till en förälder, och vad du kan göra om det händer dig.

Varför kan du bli nekad besök av domstolen

Generellt sett är det sällsynt att domstolarna helt och hållet förnekar barnbesök. Ett undantag skulle vara om domstolarna tror att besöksäkerhet är ett problem eller kan utgöra ett fysiskt eller emotionellt hot mot dina barns välbefinnande.

I vissa fall kan domaren kräva föräldrakurser, ilskahanteringsarbete eller läkemedels- eller alkoholbehandling innan regelbundna besök fortsätter. Om domstolen utfärdar denna typ av krav är det bäst att följa så snart som möjligt för att visa ditt engagemang för att återuppta ordinarie tid med dina barn.

Alternativ för att neka besök

Domstolarna kommer ofta att kräva kontrollerad besök i stället för att förneka barnbesök helt och hållet. I de fall där övervakad besök är nödvändig, kan föräldern kanske eller inte säga något om vem som tillhandahåller tillsynen och var besöket ska äga rum.

Om domaren utfärdar en order som kräver kontrollerade besök, var noga med att få alla detaljer om var besök ska äga rum, vem som är berättigad att fylla ledarrollen och längden på varje besök. Du vill också veta om ordern är tillfällig eller gångjärn vid slutförandet av andra domstolsbestämda krav, såsom bevis på deltagande i särskilda klasser eller slutförandet av domstolsbehandlad alkoholbehandling.

Visitation och Child Support

Många föräldrar oroar sig för att bakom sig om barnstöd kan vara skäl för att förlora barnomsorg eller besök. Domstolarna ser dock i allmänhet vårdnad och barnbidrag som två helt olika saker. Konsekvenser för att inte betala barnbidrag i tid och i sin helhet inkluderar:

 • Har du körkortet inställt
 • Det går inte att få ett pass
 • Lönegarnering
 • Och till och med fängelse

Dock är förlusten av besöksprivilegier inte en vanlig följd av att det hamnar bakom barnstöd.

Anledningar till att din ex maj kan neka besök

När din ex blockerar besök, kan han eller hon ha skäl som går långt utöver de problem som gör att amerikanska domstolar förnekar barnbesök.

Till exempel har vårdnadsföräldrar varit kända för att neka besök för:

 • Utestående / obetalt barnbidrag
 • Transportfrågor
 • bekvämlighet
 • Bekymmer över den andra föräldrars förhållande val
 • När barnet inte vill delta
 • Av rädsla eller ilska
 • Säkerhetsfrågor
 • Och många andra skäl

Självklart kommer inte alla dessa skäl att hänga i domstol. Ändå kan domstolarna rita på föräldrarna och vända sig till domstolen för att lösa mindre tvister, så det är i din bästa intresse att försöka lösa problemet med din ex innan du vidtar ytterligare åtgärder. Låt oss utforska dina alternativ.

Steg att ta om du nekas besök

 1. Dokumentera dina problem. Håll en logg om vad som händer varje gång du nekas besök. Även om frågan löses före ditt nästa domstolsdatum är det viktigt att du håller aktuell dokumentation för att stödja ditt barnomsorg eller visitationsfall.
 2. Tala med din ex . Ta reda på varför han eller hon nekar besök och vad du kan göra åt det. Det är bäst att planera ett möte där de två av er kan tala fritt utan att bli överhettade av dina barn. Till exempel, träffa i 30 minuter på en kafé för att ta reda på vad som ligger bakom besöksproblemen du upplever.
 3. Adress vad som helst som kan fixas . Om din exs bekymmer är specifika och "fixerbara", gör vad du kan för att åtgärda problemet. Till exempel är en rimlig förfrågan att lägga till en sängräcke för en fyraårig. Om din ex är orolig för att dina barn inte har egna sovrum eller att de sover på luftmadrasser, pratar du genom några planer du måste flytta till en större plats eller vad du gör för att göra "camping" på Golv tillfälligt roligt och säkert.

 1. Förtydliga gränser med nya partners . Om din ex är upprörd att du träffar någon ny som också spenderar tid med barnen, pratar genom eventuella förväntningar att bestämma vad som är rimligt och vad som inte är. Medan du kanske inte vill sakta ner förhållandet, utvecklar du en tydlig, stegvis plan för hur mycket tid dina barn ska spendera med din nya partner - och var-kan hjälpa till att underlätta fördrivna ångest och återuppbygga förtroende med din ex.
 2. Tänk på rättsliga åtgärder . Om du inte har en officiell vårdnad om barn och vårdnadshavare vid domstolen, kan det vara dags att formellt registrera besökets rättigheter. Om du redan har fått besök redan vid domstolen, och din ex avvisar uppenbart dina besöksrättigheter, är det dags att eskalera saker och ringa till polisen.
 3. Ring till polisen . I de flesta fall kommer polisen inte att ta sidor. Istället kommer de att ta anteckningar, vilka domstolarna får möjlighet att granska. Det är viktigt att förstå detta innan du gör samtalet så att du inte är frustrerad och arg när poliser anländer och säger att det inte finns mycket att de kan göra förutom att lämna in en rapport. (Det sista du behöver är en rapport som hävdar att du var irat och raserad - oavsett hur giltig dessa känslor kan vara.) Ett försiktighetssvar: Var beredd att visa officerarna en kopia av din domstolsbeslut. Utan det kan de inte ens lägga in en rapport.

 1. Filera en rörelse . Om nekad besök blir ett mönster, bör du också lämna in en rörelse med domstolen. Här har du två alternativ: Föra ett föraktionsmotstånd, vilket i grund och botten säger att din ex är föraktig för domstolen för att bryta mot den order som utfärdades tidigare. Eller, du kan lägga in en rörelse som ber domstolen att ändra ordern, genomdriva ordern eller utfärda sanktioner mot din ex för att förhindra att denna trend fortsätter. Även om domaren inte bestämmer sig till din tjänst, kommer dina problem formellt att dokumenteras. I allmänhet är det dock bäst att samråda med en erfaren, kvalificerad barnvaktadvokat innan du tar detta steg.

Föräldraförlängningssyndrom

Vi kan inte diskutera frågan om en förälder som nekar besök till en annan utan att ta itu med föräldraförlängningssyndromet (PAS). Detta är ett mönster för att inte bara neka kontakt utan även negativt påverka barnets uppfattning om föräldern.

Föreställ dig att du har dina värsta brister - och sedan lite borrade i dina barns sinnen, till den punkt där de tror det och accepterar förlusten av kontakten som att vara för deras eget bästa. Det är föräldraförlängningssyndrom, och medan det finns praktiskt taget ingen pålitlig statistik som anger hur många föräldrar som är rov för PAS,

Det är så viktigt att du inte sårar din ex till dina barn eller utan domstolsbeställd besök. Om du tror att du är offer för PAS, måste du anställa en advokat, helst en med erfarenhet av hantering av PAS-fall.

Vad ska man göra när domstolen förnekar besök

Vi har tagit upp vad som ska göras när din ex förnekar visitation, men hur är det med domstolarna? Vad kan du då göra? Finns det något du kan göra för att återfå tiden med dina barn? Ja.

Det första du behöver göra är att följa beställningen - alla delar av det. Om domstolen säger att du måste ta föräldraklasser, ta dem och lämna in ett intyg om att du är klar med domstolen för att visa att du är i överensstämmelse. Du vill också få en advokat om du inte redan har en.

Och kom ihåg att medan det här nedgången är nedslående är det inte det sista ordet. Det finns all anledning att förbli hoppfull att när du arbetar genom dessa steg kommer du att kunna återkomma regelbundet besök med dina barn.

Populära Inlägg

Läs Mer