Att ha ett husdjur kan hjälpa till att öka din barns hälsa

Anonim

Om du har en furry vän som en del av din familj, kan du vara glad att höra att det finns en 2017 studie som visar att husdjur faktiskt kan hjälpa till att göra din baby friskare.

Att ha ett husdjur i hemmet har länge varit förknippat med friskare vikter hos spädbarn, tillsammans med en minskning av allergier. Men bevis visar att att ha ett husdjur i hemmet ändrar faktiskt den fysiska mikrobiella sammansättningen av spädbarns magar och tarmar, som kallas deras tarmmikrobiom, vilket skulle kunna hjälpa barnen att hålla sig friskare.

Vad är Gut Microbiome?

Flora i tarmen hänvisar till de många stammar och typer av bakterier som lever i magen och tarmarna, särskilt i tjocktarmen. Alla tarmflora är olika och många faktorer påverkar hur vår bakteriella flora ser ut, från genetik till livsstil till kost. Tarmflora kallas vår tarmmikrobiom eller mikrobiell smink.

Tarmens mikrobiella smink påverkar vår hälsa som människor på många sätt, från att spela en roll i vår vikt mot vårt immunsystem och till och med vår mentala situation. Bakterier i tarmen påverkar även vår hjärthälsa och skadliga bakterier i tarmen kan leda till hjärtsjukdomar.

Titta på länken mellan husdjur och gut hälsa

Eftersom läkare vet hur viktigt tarmfloran är, särskilt när det utvecklas tidigt i livet, har de uppmärksammat vad som påverkar tarmmikrobiomen hos spädbarn. En studie från 2017 i Microbiome undersökte hur husdjur i hemmet drabbade spädbarns tarmflora och fann en överraskande förening. Studien tittade på 746 spädbarn från Kanada och bad mammor att anmäla sitt husdjur under deras graviditeter och igen vid 3 månader postpartum. Forskarna tittade sedan på spädbarnsmikrobioten genom ett pallprov.

Studien visade att hälften av alla spädbarn hade någon form av exponering för ett furrt husdjur, vare sig det bara under graviditeten eller vanligare under graviditeten och efter födseln också. Och överväldigande var det mer av två viktiga typer av bakterier i tarmfloran hos spädbarn med husdjur i hemmet. Bakterierna Oscillospira och / eller Ruminococcus hittades i fördubblade mängder hos spädbarn som hade exponering för lojala husdjur. Och ännu mer uppmuntrande var exponering för djur också kopplad till en minskning av de dåliga bakterierna Streptococcaceae för spädbarn som föddes vaginalt till mödrar som också måste ha antibiotika under födseln.

Sammantaget noterade forskarna att det var uppenbart att ha snygga husdjur i hemmet för att öka barnens immunsystem och minska allergier, men det här är den första närmare titt på exakt varför det händer. Studien pekar också på det faktum att ha ett husdjur kan bidra till att minska barndomsmetaboliska och atopiska sjukdomen.

Vad studien betyder

Forskarna påpekade att resultaten kunde vara speciellt användbara för barn som föddes av C-sektionen. Detta beror på det faktum att när barn är födda av C-sektionen, får de inte samma bakterier som barn som är födda genom skeden får emot. När barn föds vaginalt, passerar de genom moderns födelsekanal och introduceras till de många bakterieflora genom arbete. De bakterierna åker då till sina egna matsmältningssystem och hjälper till att starta grunden för en hälsosam tarmmikrobiom, som är "blueprint" av bakterier för barnet.

I en C-sektion passerar dock inte barnet alltid genom födelsekanalen eller spenderar tillräckligt med tid i slidan för att ta emot bakterierna. Så det är särskilt viktigt att hjälpa till att etablera den friska mikrobiomen i ett barns matsmältningssystem om barnet är född genom en C-sektion.

Takeaway

Sammantaget tycks vetenskapen peka på det faktum att att ha ett husdjur i familjen är ett positivt bidrag till allas hälsa och kan vara speciellt till hjälp vid upprättandet av god tarmflora för din bebis. Så om du är på staketet om att få ett husdjur eller ha ett husdjur i hemmet om du förväntar dig en baby, säger vetenskapen att du borde vara en glad pälsförälder och en bebisförälder. Plus, tänk bara på hur söt din älskling och husdjur kommer att se tillsammans. Det är praktiskt taget en vetenskaplig regel också, eller hur?

Populära Inlägg

Läs Mer