Svåraste saker om att ha tvillingar

Anonim

Dubbla det roliga. Dubbel välsignelse. Dubbel glädje. Att ha tvillingar är definitivt en dubbel dos av glädje, men föräldrar till tvillingar kommer att erkänna att det inte alltid är lätt. Det finns definitivt några utmaningar när du har tvillingar. Denna lista undersöker några av de svåraste sakerna om att ha tvillingar, från graviditet hela vägen genom tonåren.

1

Svår graviditet

Hur lycklig, en graviditet som ger två barn! Höger "> Extrema biverkningar som kan vara obehagliga. Några av de vanliga symptomen på graviditet förstoras med tvillingar, och ibland ger en tvilling graviditet sina egna obehagliga komplikationer. De ökade riskerna ger ångest och rädsla för ett obekvämt fysiskt tillstånd. Det är därför, från början är graviditeten en av de svåraste sakerna om att ha tvillingar.

2

Brist på sömn

Gäspa! De flesta blöderögda föräldrarna skulle komma överens om att sömnbrist är det absolut värsta med att ha baby tvillingar. Någon nyfödd kommer sannolikt att hålla udda timmar, men att balansera kraven från två nyfödda innebär att sömn är en knapp råvara för tvillingsföräldrar. Den fysiska utmattningen ger upphov till en redan stressande situation som föräldrar lär sig att klara av flera barn. Det är svårt att fungera vid välvilja, men tvillingsföräldrarna måste lära sig att överleva på sömnmått, uppmätta i minuter i stället för timmar.

3

Hitta en-till-en-tid

Finns det tillräckligt med mig att gå runt ">

4

logistik

Om bara tvillingsföräldrar kunde vara på två ställen på en gång. Med bara två händer finns det tillfällen då det bara är omöjligt att tillgodose behoven hos båda tvillingarna samtidigt. Det börjar på de två första dagarna med tvilling, med två bebisar som behöver matas, burpas och ändras samtidigt. Utmaningarna fortsätter som multiplar blir mobila och kan inte innehålla. Men det slutar inte där. Som tvillingar växer upp och blir involverade i aktiviteter kan logistiken för att ta emot två samtidiga scheman bli överväldigande. (Back-to-school natt kan vara en speciell mardröm när tvillingarna är i separata klasser!) En av de svåraste sakerna för tonårs tvillingar är att transportera runt staden till skolan och sociala evenemang.

5

The Squabbling

Alla förutsätter att tvillingar är bästa kompisar. Under det hela taget kan det hända att föräldrar till tvillingar ofta delar en annorlunda sida av historien. Konkurrensen mellan tvillingar börjar förvånansvärt tidigt i livet, och skabbarna kan bli extremt intensiva. Den ständiga cykeln av strid och domare är en börda för föräldrarna. Många föräldrar skulle hålla med, skabbandet och konkurrensen mellan tvillingar är en av de svåraste sakerna om att föräldra sig.

6

Att vara rättvis och lika

Med två barn i samma ålder är det mycket på föräldrarna att hålla allt lika. Vad du gör för en, du måste göra för den andra. Du vill att de ska ha lika tillgång till resurser och möjligheter. Och för det mesta vill du neka ett utseende att spela favoriter eller ge en tvilling en fördel över den andra. Det kan bli en ansträngande insats, så att alla får ta sin tur, får en rättvis skaka och en lika stor del. Och oavsett hur svåra föräldrar försöker, de kan inte lyckas till perfektion. livet är inte rättvist.

7

Individualitet

Tvillingförhållandet är unikt och komplicerat. Tvillingar är individer, men de är också en del av en tvillingdynamik. Föräldrarna är skyldiga att höja dem som individer, men världen vill se sina barn som en uppsättning. Jämförelser och kontraster kommer från alla håll, och föräldrar måste även kämpa för sina egna instinkter för att inte sammanfoga ett barns egenskaper mot nästa. Föräldrar ska uppmuntra sina tvillingar individualitet, men det är inte alltid klart hur man gör det. Beslut är svåra och det finns kritik vid varje tur. Är det okej att klä dem lika "> samma klass? Uppmuntra separata vänskapar? Ring dem" tvillingarna "? Att höja tvillingar som individer är definitivt en av de svåraste sakerna.

8

Röra

Du vet det gamla ordstävet, "Två huvuden är bättre än en" ">

9

Samtidiga situationer

Det finns många svåra aspekter av föräldraskap. Det finns tuffa stunder och försökte steg. Det svåra med att ha tvillingar är att föräldrarna måste ta itu med de särskilt utmanande tiderna med två barn samtidigt. Låt oss prata om tandvård, potty träning, läxa, pubertet, tonåring, dating. Föräldrar måste dela upp sin uppmärksamhet mellan båda barnen, differentiera deras inställning (i vissa fall) till problem och hitta enskilda lösningar. Även i de goda tiderna delas milstolparna och det kan vara svårt att njuta och uppskatta enskilda stunder. Födelsedagar, skolans första dag, prom, examen är alla delade händelser.

10

Twin Discrimination

En av de mest hjärtskärande aspekterna av föräldraskapet ser att ditt barn är ont eller besviken. Och medan tvillingar ofta befinner sig som mottagare av rättigheter och extravaganser på grund av tvillingsstatus, utsätts de ibland också för diskriminering. De kan uteslutas från aktiviteter eller förbises för möjligheter som är tillgängliga för singletoner. Några av utmaningarna att växa upp är svårare för tvillingar. Så småningom kommer alla tvillingar att möta besvikelse när man inte är inbjuden till en fest eller händelse. De kan kämpa i sociala situationer eller ha svårigheter med vänskap. Vissa tvillingar är till och med offer för retan eller mobbning. Dessa svåra problem är en av de många utmaningarna i föräldraskap tvillingarna.

Populära Inlägg

Läs Mer