Hantering Okänsliga kommentarer efter ett missfall

Anonim

Många människor är inte säkra på vad man ska säga till en kvinna efter att hon lider av missfall. Medan deras avsikter kan vara bra, säger ibland människor saker som menas att vara tröstande, vilket är faktiskt mer skadligt än om de inte hade sagt någonting.

När människor inte har någon personlig erfarenhet av graviditetsförlust kan de inte ana vad de ska säga. Det är visserligen inte den kvinnan som har drabbats av förlusten för att utbilda människor om det rätta att säga, det är inte en dålig idé att vara beredd om någon säger något upprörande. Det är också bra för mannen eller partnern till den kvinna som har fått missfallet att vara redo att ingripa för att avgöra en eventuellt obehaglig situation.

Här är några tips att komma ihåg när dina vänner eller släktingar säger något som stör dig.

Få deras fakta raka

Om din vän eller släkting säger något till dig som inte är sant eller korrekt, låt den personen veta. Försök att hålla ett coolt huvud för att korrigera felinformation, för din skull mer än deras. Om någon är okänslig för att föreslå att något du gjorde kan ha orsakat missfallet, var inte rädd för att sätta dem raka, helt enkelt om det behövs. Och det finns ingen anledning att du måste fortsätta en konversation med en oförskämd person. Påminn dem om att du har drabbats av en förlust och berätta för dem att du föredrar att inte diskutera det vidare.

Ändra ämnet

Du kanske inte känner för att spendera energin för att rätta någon och självklart, vissa människor kommer att motstå att rättas. Även om det kan vara till hjälp att prata om dina känslor efter en graviditetsförlust, vill du förmodligen hålla fast vid att diskutera frågan med personer som lyssnar. Var inte rädd att berätta för någon, "Jag är ledsen, men jag vill bara inte prata om det just nu." Och var inte rädd för att fråga en förespråkare, som en make eller en syskon, för att rädda dig från en konversation med någon som gör dig dålig.

Smile och Nod

Beroende på situationen är det ibland det bästa sättet att hantera kommentarer ibland med hjälp av den beprövade och sanna "smile and nod" -strategin. Om du inte känner energin att rätta till någon (eller om du vet att dina ansträngningar skulle vara meningslösa), svara inte bara på personens kommentarer på ett sätt som uppmuntrar personen att fortsätta prata om ämnet. Efter en minut eller två kommer personen troligen att byta ämne och prata om något annat. Om de inte gör det, är det dags att ta in en tredje part för att hjälpa till med att ge mindre dåliga tips till den kränkande personen.

Steer Clear People som bara inte "få det"

Det är inte alltid möjligt att undvika människor, men försök att välja ditt företag när du kan. Om du till exempel vet att din stumma svägerska kommer att insistera på att ge dig ett timmars tal om varför ditt missfall var ditt fel och dela hennes ohjälpliga råd om vad du borde göra annorlunda nästa gång, varför skulle har du underkastat dig den typen av behandling? Begär att andra familjemedlemmar kommer in i förberedelser för den problematiska personen. Det är då du vill ha en syster eller en vän eller ens förälder att varna en person som är känd för att säga olämpliga saker att göra sig med vänlighet i stället för motbjudande och smärtsam fråga.

Populära Inlägg

Läs Mer