Guide till andra etappen av arbetskraft och tryckning

Anonim

Första gången du har ett barn vet du förmodligen inte vad som ska förväntas. När allt kommer omkring vet ingen hur arbetet kommer att känna tills de är i tjocka av det. Kanske bekymrar du dig först och främst om huruvida du kommer att kunna hantera sammandragningarna under den första fasen av arbetet när livmoderhalsen öppnas så att barnet kan komma ner i födelsekanalen. Men hur är det med andra etappen när det kommer dags att driva?

Den aktiva arbetsfasen

Den andra pressande fasen av arbetet fortsätter efter livmoderhalsen är fullständigt dilaterad (öppen) till 10 cm tills din baby levereras. Det är oftast kortare än den första fasen, som varar från 20 minuter till 2 timmar, enligt den amerikanska graviditetsföreningen. Det kan ta längre tid om du är en första mamma eller du har haft en epidural, och beror också på saker som barnets position och storlek.

Den "Vila och vara tacksam" -fasen

När du är helt dilaterad kan du uppleva upp till en timme utan sammandragningar. Denna lull i arbetskraft har varit känt med namnet "resten och vara tacksam" -fasen. På vissa sjukhus och födelsecentraler är mammor uppmanade att driva under denna fas, även om de inte känner uppmaningen - något som inte alltid är till nytta för mamma eller barn.

Önskan att trycka

I den första fasen av arbetet blev du sannolikt beredd att "hålla sig ur vägen" av dina sammandragningar, nu är det när du hjälper till att flytta ditt barn ner i födelsekanalen genom att trycka igenom sammandragningarna.

En gång i aktivt arbete kommer de flesta kvinnor att känna en stark naturlig önskan att bära sig ner. Detta orsakas generellt av att barnet pressas på Ferguson Plexus av nerver, vilket skapar Fergusons reflex: uppmaningen att trycka. Inte alla kvinnor kommer att känna denna uppmaning. Huruvida du gör det kan påverkas av din användning av lokalbedövning (epidural), vilket kan få dig att känna dig numrerad och oförmögen att reagera på din kropps signaler. Vid denna tidpunkt kommer vissa läkare att ringa tillbaka epidural så att kvinnan kan driva.

Kontraktionerna kommer att ligga mellan 45 och 90 sekunder med mellanrum på 3 till 5 minuters vila däremellan. När de blir längre och starkare (det vill säga mer smärtsamt), har du mindre möjlighet att vila mellan sammandragningar, så försök att vila och koppla av när du kan förbereda dig för nästa. För att spara energi medan du trycker, försök att fokusera din energi i bäcken eller rektalområdet, i stället för att hålla spänning i ansiktet.

Andra viktiga detaljer: Du kommer att känna starkt tryck i din rektum och kan ha en tunn tarm eller urinering olycka. När ditt barns huvud så småningom blir synligt (aka crowning), kommer du att känna en brinnande, uppslukande känsla. Det är normalt att barnets huvud kommer fram och sedan glida tillbaka in i slidan, så var inte avskräckt om det händer. Fråga om du kan använda en spegel för att se dina framsteg eller för att känna barnets huvud mellan benen, antingen eller båda kan hålla dig motiverad.

Arbetspositionering

Upprätt positionering kan vara gynnsam under andra etappen av arbetet, eftersom det tillåter gravitation för att hjälpa moderen. Det finns många positioner tillgängliga i moderna födelsebäddar, inklusive squat bar och fotpedaler.

Out-of-bed-positioner är också populära. Dessa inkluderar:

  • Squatting (öppnar bäckenet ytterligare 10 procent)
  • Stående
  • knästående
  • Födestole
  • Födelsebollar
  • Vattenpooler
  • Födelsestol
  • dinglande

Sidoställda positioner används också ibland för att sakta ner mycket snabbt arbete och är bra för att skydda perineum (och undvika behovet av episiotomi, en kirurgisk skärning vid vagans öppning för att stödja leverans) under en snabb födsel.

Halvhäftande eller liggande på ryggen med ryggsäckar är fortfarande mycket vanligt hos många sjukhus, särskilt om du har regional anestesi eller kommer att ha en tång eller vakuumleverans. Denna position använder inte tyngdkraften och ökar längden på tryckningssteget och ökar nödvändigheten av en episiotomi, vakuumutvinning och tång. Du kan begära en annan position om du inte är obekväma med det här alternativet. Tänk också på att byta positioner ofta och även gå runt (om du inte har en epidural) anses vara ett effektivt sätt att klara av under denna intensiva arbetstid.

Lila Pushing

När du blir ombedd att hålla andan för ett tal om 10 under sammandragningar, är du lila att trycka. Övningen (aka directed pushing) fick sitt namn på grund av bilden av en dålig mamma som blev lila, ögonen utstrålade, blodkärlen bröt och ett rum fullt av folk som skrek, "PUSH!"

Lila tryckning kom till spel med ökad användning av epiduraler, vilket kan begränsa eller hämma den naturliga drivkraften, men det är nu begärt att nästan alla har en bebis. Även om det är gemensamt, anses denna stil av tryckning inte vara idealisk. Enligt Lamaze.org kan den beröva din kropp av syre, lägga otillbörlig stress mot dig och din bebis, öka risken för perinealtåror och ytterligare försvaga bekkenbottenmusklerna efter födseln.

Ett hälsosammare sätt att driva, organisationen säger, är att följa kroppens instinkter och ledtrådar att trycka, ta raster när det behövs och bär ner när du känner trängseln (aka arbeta ner eller fördröjt trycka). År 2017 vägrade American College of Obstetricians och Gynecologists. Organisationen gav ut nya rekommendationer för arbetskraft och födelse, bland annat som påstod att varje kvinna bör uppmuntras att använda den tryckteknik som hon föredrar och är mest effektiv för henne.

Ett ord från Verywell

Det är viktigt att komma ihåg att när du är helt dilaterad, är det någons gissning om hur du ska reagera på andra etappen av arbetskraften. Vissa kvinnor har väldigt korta tryckfaser, medan andra trycker ganska länge. Med hjälp av olika positioner och lagringstekniker kan du bli så bekväm som möjligt när du arbetar för att slutföra födelseprocessen.

Populära Inlägg

Läs Mer