Guide till lagring av frossen bröstmjölk

Anonim

Om du vill samla, frysa och lagra din bröstmjölk, men du får bara lite bröstmjölk varje gång du pumpar, kanske du undrar om du kan kombinera dessa små mängder tillsammans. Det skulle vara praktiskt om du kan kombinera, frysa och lagra din bröstmjölk i de belopp som ditt barn tar vid varje matning. Genom att sätta små mängder bröstmjölk i en behållare kan du också maximera lagringsutrymmet i din frys. Men är det säkert?

Färskt uttryckt bröstmjölk eller till och med bröstmjölk som har pumpats och lämnats ut vid rumstemperatur är varm. Varm bröstmjölk kan inte tillsättas till redan frusen bröstmjölk. Om du lägger till varm bröstmjölk till frusen bröstmjölk, kommer den frusna bröstmjölken att avfrostas lite. Och när din frusna bröstmjölk börjar tina, bör du inte frysa den igen. Den ska användas direkt eller flyttas till kylskåpet och användas inom 24 timmar.

Lägger till kyld bröstmjölk

Medan du inte kan tillsätta varm, nytryckt bröstmjölk till en behållare med frusen bröstmjölk, kan du säkert lägga till ny pumpat och sedan kyldt, kylt, bröstmjölk till frusen bröstmjölk. Att tillsätta mer (kall) bröstmjölk till redan frusen bröstmjölk kallas lagring. Layering kan göras hela dagen tills lagringsflaskan innehåller mängden fryst bröstmjölk som du skulle vilja ha den. Här är 5 tips för att tillsätta mer bröstmjölk till redan frusen mjölk.

tips

  1. Du kan lägga till mer bröstmjölk till redan frusen bröstmjölk om du samlar bröstmjölken samma dag, du har en hälsosam baby på full tid och det är för privat bruk hemma.
  2. Placera din ny pumpad bröstmjölk i kylskåpet och låt den svalna i 30 minuter till 1 timme innan du lägger den i en behållare med frusen bröstmjölk. Genom att kyla bröstmjölken först kommer det att bidra till att den redan frusna bröstmjölken avfrostas.
  3. När du lägger den kalla bröstmjölken i en behållare med redan frusen mjölk, bör den mängd du lägger till vara mindre än mängden bröstmjölk som redan är frusen. Detta är ett annat sätt att hjälpa till att förhindra att den frusna mjölken avfrostas.
  4. Du bör vara uppmärksam på hur mycket bröstmjölk du lägger i varje behållare och var försiktig så att du inte fyller behållaren till toppen. Din bröstmjölk kommer att expandera när den fryser, så du måste lämna ett rum på toppen av flaskan för att möjliggöra den expansionen. Om din förvaringsflaska är för full kan den brista i frysen.

  1. När du lägger till mer bröstmjölk i dina behållare, kom ihåg hur mycket bröstmjölk ditt barn tar vid varje matning. Det hjälper till att minska avfallet om du lagrar din bröstmjölk i 2, 3 eller 4 uns. Du kan alltid tina ytterligare 2 till 4 ounce om det behövs, men om du har bröstmjölk lagrad i 6 eller 8 ounce portioner, kan du inte återfå det du inte använder. Du måste kasta bort eventuell kvarvarande bröstmjölk som har tinas och värms.

När inte tillsätt till frossen bröstmjölk

Du samlar bröstmjölken på olika dagar. Bröstmjölk som samlas in på olika dagar bör hållas separat.

Du pumpar din bröstmjölk för att komma till sjukhuset. Om ditt barn är sjuk eller för tidigt och på sjukhuset ska du inte öppna och stänga lagringsflaskan för att tillsätta mer bröstmjölk. Varje gång du öppnar och stänger förvaringsbehållaren finns risk för att bakterier och bakterier införs. Denna typ av förorening är farligare för en sjuk eller för tidig bebis än för en hälsosam, heltidsbarn. Så, när du förseglar toppen av uppsamlingsflaskan första gången, lämna den stängd tills det är dags att använda det på sjukhuset.

Du samlar bröstmjölk för att skicka till en mjölkbank. Om du skickar din bröstmjölk till en mjölkbank följer du de insamlings- och lagringsriktlinjer som mjölkbanken tillhandahåller.

Du tror att din senaste pumpning kunde ha varit förorenad. Om du inte befinner dig i en ren miljö, eller om du inte kunde tvätta händerna innan du pumpar, lägg inte mjölken från detta uttryck till en flaska redan uppsamlad bröstmjölk. Du vill inte förorena hela flaskan som du arbetade hårt för att samla.

Populära Inlägg

Läs Mer